Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pomoc u izboru
STRANA 1 OD 1
scientist Pomoc u izboru 07.06.2009. 12:53 T17858

status: user
broj poruka: 488
Pozdrav svima!

Odlucio sam malo da se ponovim sto se tice periferije, kratka lista glasi:

1. Zvucnici: x240 vs x540 (tj. 2.1 vs 5.1 - cuo sam da se neki zale da 5.1 ima kablove svud po kuci dok je 2.1 zgodan, moze da stoji na stolu).

2. Mis: Copperhead vs Lachesis (jel imao neko slucajno pozitivna iskustva sa MX610 left), i podlogu. Originalna podloga, ako moze da se nadje kod nas, nije manje od 3000 din, znaci neka preporuka u vezi normalne podloge.

3. Tastatura: Logitech G11 vs Razer Arctosa

Hvala unapred!

`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 07.06.2009. 13:14 #119540

broj poruka: 12057

1. Nije nikakav problem napraviti muško - ženski činč kabl i produžiti iste od zvučnika. Prednji L i R i centralni će ti verovatno biti ok, osim ako to nije 20m x 20m prostorija.

Uzmi ono što ti se više sviđa, lako ćeš kablove da produžiš. Na netu iskopaj neki review gde su naveli dužinu kablova, pa možeš produžetke unapred da napraviš, ako ti uopšte i budu potrebni.

2. Lachesis je mehanički kvalitetniji, precizniji, bolje leži u ruci sa većim šakama i ima više dodatnih tastera. Softver je doslovce savršen. Ali je i skuplji. Idi najbolje do Game S-a i uzmi ih obojicu u ruku.

3. Razlika je 10e, toliko je Razer kvalitetnija tastatura. Logitech ima USB Hub na tastaturi i više dodatnih tastera.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Plamen re... 08.06.2009. 01:51 #119701

broj poruka: 2836
1. Znaci uzimaj X540, 5.1 ne moze da se poredi sa 2.1, veoma su jaci... sve u svemu lepse zvuce... Ti kavlovi u principu i ne smetaju mnogo. Mislim da je X240 precenjen, cena im je, ako se ne varam, oko 5000 - 6000din. Skoro sam kupio od drugara X230 (2.1) za 1500din sa garancijom, i mogu ti reci da ne mogu ni da prismrde 5.1 sistemu. Ako vec hosec 2.1 sistem pokusaj da nadjes LOGITEC Z-2300 (nisam siguran za oznaku), cena im je oko 100e, ali daju 200W (pravih).
scientist Pom. 08.06.2009. 09:37 #119733

broj poruka: 488
Pozdrav jos jedamput!

Ma meni ne treba vise od 20W.
Nego druga stvar oko tastature. Kako je Arctosa kod nas skuplja 10eura kad na njihovim sajtovima stoje kontra cene. Stoji da je G11 skuplji 10eura.

`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`

gile23 ... 08.06.2009. 10:10 #119739

broj poruka: 9121
Pogledaj tastaturu G15, imas onaj displej za koji nisam siguran da li se isplati 2500 dinara vise, a cuo sam da ima i neka novija G15 tastatura, malo je poboljsana, a ako ti ne treba displej, onda idi sam na lice mesta i odluci.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs