Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Ima li ovo kod nas da se nabavi BG?
STRANA 1 OD 1
neXus2000 Ima li ovo kod nas da se nabavi BG? 04.06.2009. 17:10 T17808

status: user
broj poruka: 3350
Trebaju mi silenceri za ventilatore za Antec 900 kuciste. Pulsira mi `humming` zbog 3 hardiska u donjem delu kucista, a ventiske su na low. Nesto u ovom fazonu:

http://www.frozencpu.com/cat/l3/g36/c111/s200/list/p1/Fans-Fan_Silencers-120mm_Silencers-Page1.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsaD re: 04.06.2009. 17:23 #119049

broj poruka: 412
А зашто сам не направиш? Нађеш парче гуме, изрежеш, направиш рупе и постави. Јефтиније је него да купујеш.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

Slavuj ... 04.06.2009. 18:13 #119052

broj poruka: 2236
Dakle, kupiš najbližem obućaru flašu piva, platiš kauciju za flašu, i tražiš 10x10cm ili veće parče gume ili nečega sličnog što mu ne treba, što je dovoljno za 25 ventilatora(10x10 = 100cm2 i 4x1x25 = 100cm2), ako pretpostavim da ti je i više nego dovoljno da staviš po 1cm kvadratni te gume ispod svake od rupa za šrafove, tj. između ventilatora i kućišta, jer se ``noseća konstrukcija`` ventilatora ne izobličava skoro nikako, a kamoli primetno.

A ako je obućarka, onda neku čokoladu ili 200g kafe i rešen problem za 5 minuta, sa sve kupovinom, šetnjom i sečenjem.

To sve jer 5$ košta nov prosečan ventilator prečnika 12cm, a, ako ćemo realno, za te pare možeš da kupiš jedno 5kg gume i da lepiš na ventilatore svima po komšiluku do kraja života :) a ne da te jajari neka došljačka fukara i da ti naplaćuje 2g šarenog smeća 500 dinara u idealnom slučaju.

Uostalom, izaberi sam šta ti više odgovara.

EKSTRA
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Schock Absorbers 04.06.2009. 18:47 #119063

broj poruka: 5704
Vidi na Limundu lik je prodavao slicno, dakle klinove od gume koji prodju kroz 4 rupe na kucistu ventilatora i limu pa izmedju plastike i lima je deo gume koji amortizira...

dorabi1 imash i gotove gumice 04.06.2009. 18:58 #119067

broj poruka: 939

za slavine,uzmi one manje za 3/4 virble i stavi ih na sraf izmedju venta i lima.

Newegg NOCTUA 04.06.2009. 20:50 #119111

broj poruka: 1
Pored toga sto su toliko tihi da ponekad proveravam da li rade imaju i 4 gumena sraf-umetka umesto metalnih. Svi su BB tehnologija. Koliko sam video kod nas od 800 rpm do 1600rpm.Sad,zavisi kako si je organizovano hladjenje-protok vazduha,kejbl menadzment i ostalo.Imam 5 dvanaestica u antec 300 i jedino kad ukljucim brzine na fanovima anteka malo je huchno :)
Uvek nestop ima i nema

Boemstari има 04.06.2009. 21:59 #119127

broj poruka: 75
У ТNТ-у су имали пре неког времена, мада
боље да узмеш оно што се обично нетачно зове
гумени шраф. Имаш сет од 12 комада (за три вента)
у VIP-у
Дане
neXus2000 Stajropor? 05.06.2009. 09:28 #119187

broj poruka: 3350
Izolovao sam problem, nisu ventilatori ni od kucista ni od CPU/GPU.
Tako da hardovi prave to pulsirajuce njesra. Verovatno zato sto su u jednom onom case-u, a da dizem gore jedan bice malo cimanje, jer kako jedan od vas rece cable management. E to jos ne bih radio(seckanje case-ta) dok mi ne istekne garancija na case, a garancija se vodi na firmu, ne na mene. Tako jos jedno finalno pitanje, a da nije obucar, sta da iskoristim da bih roknuo nesto izmedju harda i lima? Bi mogao s(t)iropor od nekoliko mm?
rasha44 Guma 05.06.2009. 18:56 #119255

broj poruka: 1492
Nađi nekog ko ima bicikl, pa uzmi od njega neku probušenu gumu. Dovoljno je tanka, a čvrsta, da možeš da je ubaciš između lima i harda.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs