Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Cyrics 686 166mhz
STRANA 1 OD 1
kisanti Cyrics 686 166mhz 23.05.2009. 19:13 T17569

status: user
broj poruka: 222

Intereuje me sledece. Ako ubodem u pci slot usb karticu - posto usb nema na ploci, Da li treba da instaliram neke dodatne drajvere, sa usb karticu. ( U pitanju je Windows 98).
Napomena nemam flopy, cd-rom. Pa bi preko usb kartice koristio flash memoriju. I da li i za flash treba neki drajveri za 98-cu.??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 23.05.2009. 19:25 #116386

broj poruka: 2270
Ako se ne varam postojao je Microoftov USB driver koji je morao da se instalira da bi sve radilo (ili je to bio driver za 95-cu a 98-ca je imala podršku?). Ako PCI kartica ima kontrolerski čip onda treba neki drajver ali verovatno ga ima u windowsu. Još nešto- ta P1 ploča verovatno već ima USB izveden u vidu pinova na PCBu, samo treba da zalemiš kabl sa konektorima i izvedeš ga spolja.

Equinoxe Re: 23.05.2009. 19:34 #116387

broj poruka: 12057

Cyrix

Zvisi od modela do modela. Za te stvari Driver`s guide sajt je majka (www.driverguide.com).
Obrati pažnju na jednu stvar prilikom kupovine: da bude full size PCI dužina konektora (ima par modela PCI kartica, naročito mrežnih u PCI izvedbi 2.1, koje su kraće za 2 pina čini mi se i neće raditi na P1, pa čak i na nekim P2/3 pločama).

Za flash ti treba driver za Windows 98.

Ako je Windows 98 SE. obavezno mu stavi ovaj mini Service Pack.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Vaskev re 23.05.2009. 19:41 #116388

broj poruka: 1673
Mislim da nijedna P1 ploca nije imala USB port, mozda eventualno neka poslednja generacija ali mislim da ne. To je pocelo sa P2 plocama. Za Windows 98 mislim da ti je potreban drajver za bilo koji nestandardan USB adapter, tipa kontroleri, USB->IDE isl. Ako nemas CDRom, Floppy onda neces moci da instaliras ni drajver, resenje je kopiranje drajvera na HDD a sad kako ces to izvesti to je malo zafrknuto, najjednostavnije je da pozajmis neki od pomenutih uredjaja ili da svoj hard prikacis na neku noviju masinu ili masinu koja ima USB ili CD ili flesh.

Stripy Trebaće 23.05.2009. 19:42 #116389

broj poruka: 4163
ti drajver i za PCI USB karticu i za fleš memoriju. Nije ti zavidna situacija. Pošto na tom dinosaurusu nemaš ni fdd ni cd, savetujem ti da pozajmiš neki cd, svučeš drajvere za 98 i tek onda pristupiš poslu.
Savet broj 2 glasi ovako. Izvadi hard disk, za ostatak mašine plati da ti odnesu i za 20-ak eura kupi neku solidnu P3 mašinu bez hdd-a. U tom slučaju ti ne treba PCI USB kartica koja pitaj inženjera (Boga) da li će da komunicira sa tom muzejskom relikvijom. Na trojkama imaš i flopi i cd (ako ne i neku cd pržilicu)

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Stripy Re: re 23.05.2009. 19:45 #116390

Evo ga u mom servisu P1 na 200Mhz intelica MMX. Usb 2 komada, ehe, doduše 1.1 ali fercera. Ima dosta P1 ploča sa USB-om ali su one uglavnom ATX formata i uglavnom na brand name sokoćalima.

:: Mislim da nijedna P1 ploca nije imala USB port, mozda eventualno neka poslednja generacija ali mislim da ne. To je pocelo sa P2 plocama. Za Windows 98 mislim da ti je potreban drajver za bilo koji nestandardan USB adapter, tipa kontroleri, USB->IDE isl. Ako nemas CDRom, Floppy onda neces moci da instaliras ni drajver, resenje je kopiranje drajvera na HDD a sad kako ces to izvesti to je malo zafrknuto, najjednostavnije je da pozajmis neki od pomenutih uredjaja ili da svoj hard prikacis na neku noviju masinu ili masinu koja ima USB ili CD ili flesh.
::
Vaskev re 23.05.2009. 19:52 #116395

@servispc
U pravu si, sad sam potrazio uputstvo za plocu Soyo 5XB5, koju imam jos uvek negde sa P1/233MMX i video sam da ona ima USB i sve ostale konektore na sebi. Davno je to bilo pa se zaboravilo. Mislim da imam dve takve i da su obe i dan danas ispravne a i placene su u svoje vreme. Dakle sve ploce sa 430TX i slicnim imaju USB mogucnosti jedino ako nije imlementiran prilikom realizacije ploce.

kisanti Odgovor 23.05.2009. 22:28 #116442

broj poruka: 222

Posto mi nije sad kuci taj komp inace treba u neki ofice da radi. Koliko se secam video sam samo naziv chipseta Via pro, ili tako nesto. Ta masincina ima cak 32mb EDO memorije pa zar to nije sjajno za 98-cu?!! Salim se !!! imam usb karticu pa sam hteo da je iskoristim za brzo prebacivanje manjih podataka.
MACHINE Pa tu je najlaksa 95-ca 23.05.2009. 22:37 #116444

broj poruka: 5704
Ali je najstabilniji Win98SE pa na cistu instalaciju stavi unofficial service pack 2.1a. 95 OSR2 mozda cka i nema USB podrsku...ali 98 ima i naranvo, kako rece servispc treba ti OBAVEZNo i za PCI karticu drajver i za skoro svaki USB stick posebazn drajver sa sajta proizvodjaca...pre bih uzeo neku P3 masinu a imas ih za 50e koje su i po 1GHZ sa 256 SDR a to ce ganjati WinXP SP3 bez vecih problema

Dragg pa 23.05.2009. 22:50 #116450

pričam iz iskustva. Pre 2 god mi je dopala VIA VXpro Noname ploxa sa cyrixom pr200, i imala je izvode za 2 porta. Samo sam zalemio konektor i kabl i čitač SD kartica je radio. Sve od drajvera što je trebalo je taj Microsoft USB driver, samo se ne sećam koji je OS bio 95 ili 98.
I bila je AT formata.
Stripy Re: pa 23.05.2009. 23:22 #116466

To nije no name već PC chips, najbolji proizvođač žutih šper-pločica. Što se tiče USB drajvera imaš univerzalni za win98 za flešiće i mp3 plejere evo ti link

http://www.technical-assistance.co.uk/kb/usbmsd98.php

:: pričam iz iskustva. Pre 2 god mi je dopala VIA VXpro Noname ploxa sa cyrixom pr200, i imala je izvode za 2 porta. Samo sam zalemio konektor i kabl i čitač SD kartica je radio. Sve od drajvera što je trebalo je taj Microsoft USB driver, samo se ne sećam koji je OS bio 95 ili 98
:: I bila je AT formata.
Dragg re 23.05.2009. 23:34 #116470

Verovatno si u pravu, ali na njoj nije pisalo pc chips niti bilo šta drugo osim vxpro, a ploču na kojoj ne piše firma ja zovem noname.

MaliAbner Moraju drajveri... za sve i karticu i flesice... 24.05.2009. 09:43 #116517

broj poruka: 7769
Da se ne lazemo na kt266a je usb 1.1, kad zabadas usb2.0 karticu moras da instaliras drajvere za istu inace ce da radi ko 1.1, bez obzira da li je u pitanju Win95 Win98 ili WinXP.

Da i na XP-u je moralo, imam dve PCI to USB2.0 kartice razlicitih proizvodjaca sa razlicitim chipovima, ali sve jedno je trebalo instalirati drajvere za te kartice posto su s vremena na vreme znale da se prebacuju iz 2.0 u 1.1 mod. Nakon instalcije drajvera to se prilicno redje desavalo.

A flesici na Win95 i 98 pa to jeprosto obaveza svaki koji zelis da koristis na tim OS moras da instaliras drajver za njega, tako da je u poslednje vreme prilicno tesko naci USB koji ima podrsku za starije sisteme.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Vaskev re 24.05.2009. 09:58 #116521

Na jednoj masini sa Win98SE mislim da sam imao problema sa Kingstone Data Traveler cak i sa drajverom nije hteo da radi. Ploca je bila Asus P4P800, pod XP-om je sve radilo ok ali pod 98SE nije htelo. Davno je bilo mozda i gresim ali mi se tako cini. Inace noviji Flesh diskovi, mislim da cak i nemaju podrsku za 98SE u vidu drajvera sa sajta proizvodjaca.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs