Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Preporuka za kvalitetno napajanje
STRANA 1 OD 1
trogdor Preporuka za kvalitetno napajanje 22.05.2009. 20:30 T17545

status: user
broj poruka: 373
Znaci zli lc power mi je ugino, pa mi treba neko kvalitetno napajanje sa sto duzom garancijom i obavezno da ima zastitu(od kratkog spoja, jer mislim da me je to sjebalo).

Videh u ranijim temama da ima nekih sa 5 god garancije, pa ako neko zna koja firma ih ima, nek posalje info na tokonju@yahoo.com, ili neka napise ovde...

Nije presudno koliko je vati ali ne bih manje od 550w.

Hvala i pozdrav.

Go Go Go !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 22.05.2009. 20:43 #116172

broj poruka: 12057

Moraš nam reći neku cifru, koliko para misliš da potrošiš ?

Bez te ingormacije:
Thermaltake W0104RE 650W, ENERMAX Pro-82 625W koji je preko 110e ali može da napaja Njujork.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gang1978 RE:Preporuka za kvalitetno napajanje 22.05.2009. 20:45 #116173

broj poruka: 1661
Corsair 620W HX620 modular 135 evra 5 god garancije

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
Equinoxe Re: RE:Preporuka za kvalitetno napajanje 22.05.2009. 20:47 #116176

Ima šatro u Atomu, al u čokoladu da ni tamo nema.

:: Corsair 620W HX620 modular 135 evra 5 god garancij
::
:: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
gang1978 Re: Re: RE:Preporuka za kvalitetno napajanje 22.05.2009. 20:51 #116177

Moze biti .Sve je relativno

:: Ima šatro u Atomu, al u čokoladu da ni tamo nema
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Corsair 620W HX620 modular 135 evra 5 god garancij
:: ::
:: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
NMY ne bi bilo lose... 22.05.2009. 21:07 #116178

broj poruka: 1509
@ trogdor : Ne bi bilo lose da ti druze napises svoju konfiguraciju, pa da ti onda preporucimo napajanje, mislim da ne dajes previse novca ako nema potrebe...

@ bax , gang1978 : Mozda mu ne treba bas toliko skupo napajanje, realno gledano, nece valjda kao neki akumulator od auta da puni preko napajanja...

SONY VAIO VGN-FW285J

MaliAbner Re: ne bi bilo lose... 22.05.2009. 21:09 #116179

broj poruka: 7769
Pravo zboris ne treba mu prejako i preskupo napajanje ako je racunar srednje zahtevan.
Koliko vidim i on sam kaze da bi 550w bilo dovoljno.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @ trogdor : Ne bi bilo lose da ti druze napises svoju konfiguraciju, pa da ti onda preporucimo napajanje, mislim da ne dajes previse novca ako nema potrebe..
:: @ bax , gang1978 : Mozda mu ne treba bas toliko skupo napajanje, realno gledano, nece valjda kao neki akumulator od auta da puni preko napajanja...
:: SONY VAIO VGN-FW285
Equinoxe Re: 22.05.2009. 21:12 #116181

Koliko sam shvatio: čovek bi `kvalitetno napajajne sa 5 godina garancije...` Codgen, LC Power.....I don`t think so.

gang1978 Re: ne bi bilo lose... 22.05.2009. 21:12 #116182

Ma to stoji. Baci konfu da pogledamo pa cemo da vidimo

:: @ trogdor : Ne bi bilo lose da ti druze napises svoju konfiguraciju, pa da ti onda preporucimo napajanje, mislim da ne dajes previse novca ako nema potrebe..
:: @ bax , gang1978 : Mozda mu ne treba bas toliko skupo napajanje, realno gledano, nece valjda kao neki akumulator od auta da puni preko napajanja...
:: SONY VAIO VGN-FW285
gang1978 Re: Re: ne bi bilo lose... 22.05.2009. 21:15 #116183

Pa procitaj sta pise.Covek kaze da ne bi ispod 550W ,a da li je to minimum zahteva to samo on zna.

:: Pravo zboris ne treba mu prejako i preskupo napajanje ako je racunar srednje zahtevan
:: Koliko vidim i on sam kaze da bi 550w bilo dovoljno
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: @ trogdor : Ne bi bilo lose da ti druze napises svoju konfiguraciju, pa da ti onda preporucimo napajanje, mislim da ne dajes previse novca ako nema potrebe..
:: :: @ bax , gang1978 : Mozda mu ne treba bas toliko skupo napajanje, realno gledano, nece valjda kao neki akumulator od auta da puni preko napajanja...
:: :: SONY VAIO VGN-FW285
mikruli Preporuka 22.05.2009. 21:46 #116185

broj poruka: 56

PC Power & Cooling Silencer 610 W
ili
PC Power & Cooling Silencer 750 W

FSamir Stvari su tu malo jednostavnije... 22.05.2009. 22:29 #116191

broj poruka: 777

Slična je priča kao i sa grafičkim karticama.
Da li je bolja GTX260 Asus ili Gigabyte ili šta ti ja znam...ako se radi o referentnim modelima, a takvih je 90%, one su iste.
Sve su prizvedene u Foxconn-u i razlikuje ih šarena nalepnica, šarena kutija, par kablića i par diskova isto takođe šarenih.

Kod napajanja ti je slična stvar.
- Na jednoj strani ti je Enermax i možda još neki brend koji sam proizvodi napajanja i prodaje ih jedino pod svojim imenom.
- Na drugoj strani imaš nekoliko koneskih proizvođača tipa CWT, Topower, Enhance, Sirtec, Seasonic, Delta čija napajanja uzimaju brendovi tipa Tagan, BFG, Mushkin, OCZ, Chieftek, MSI, Gigabyte, Tuniq, Xigmatek, Corsair i još mnogi mnogi drugi.
Opet je razlika u kutijama, nalepnicama, kablovima, ventilatorima...
Sajtovi koji se ozbiljno bave testiranjem napajanja sa samih štampanih ploča vrlo lako uočavaju ko je pravi proizvođač napajanja.

Sve u svemu:
- Enermax uvek
- Od ostalih boljih brendova Corsair zato što mislim da prave najbolji izbor modela koje uzimaju od pravih proizvođača a pri tome vrlo vode računa o tišini i dužini garancije.
Za klasu TX750(850) i HX 520(620)(1000) Corsair koristi CWT napajanja a za klasu VX450(550) Seasonic napajanja.

Postoje naravno i proizvođači sa pripadajućim brendovima onih najjeftinijih napajanja među kojima je i LC Power. LC Power lepo popunjava rupu između boljih napajanja i onog taloga...nisam siguran u njihovu 12V granu...mršavo mi to deluje.

Pročešljaj malo po ovom linku i stvari će ti biti mnogo jasnije
http://www.hardocp.com/reviews.html?cat=NDUsUFNVIC8gUG93ZXIgU3VwcGxpZXMsaGVudGh1c2lhc3Q=

MACHINE Re: Stvari su tu malo jednostavnije... 22.05.2009. 22:47 #116193

broj poruka: 5704
Mixing Grandmas and Frogs...

Ne pravi Foxconn sve referentne modele. Isti se takodje rade u vecim firmama poput Asus, Sapphire, HIS, XFX PineGroup, PowerColor...samo inzenjerski primerci izlaze iz maticne firme ili `daughter` firme...Foxconn je OEM za Dell, HP, FSC...

CWT nije Kineska firma vec Tajvanska kao i SeaSonic i TopPower...Enhance (odlican brand, cini mi se americki), Delta je neka azijska stara firma, za Sirtek/HighPower ne znam,

Tagan (nastao od trojke inzenjera: Nemac, Japanac i Amerikanac, cini mi se) i Mushkin (USA) gotovo uvek imaju svoju liniju napajanja bas kao sto to imaju LiteOn, Enermax, Enlight, Zalman...dakle nisu repacker-i

BFG pravi krs od napajanja...

Ostalo navedeno je OK!

Detaljnije o svemu: http://www.jonnyguru.com/
:: Slična je priča kao i sa grafičkim karticama
:: Da li je bolja GTX260 Asus ili Gigabyte ili šta ti ja znam...ako se radi o referentnim modelima, a takvih je 90%, one su iste
:: Sve su prizvedene u Foxconn-u i razlikuje ih šarena nalepnica, šarena kutija, par kablića i par diskova isto takođe šarenih
:: Kod napajanja ti je slična stvar
:: - Na jednoj strani ti je Enermax i možda još neki brend koji sam proizvodi napajanja i prodaje ih jedino pod svojim imenom
:: - Na drugoj strani imaš nekoliko koneskih proizvođača tipa CWT, Topower, Enhance, Sirtec, Seasonic, Delta čija napajanja uzimaju brendovi tipa Tagan, BFG, Mushkin, OCZ, Chieftek, MSI, Gigabyte, Tuniq, Xigmatek, Corsair i još mnogi mnogi drugi
:: Opet je razlika u kutijama, nalepnicama, kablovima, ventilatorima..
:: Sajtovi koji se ozbiljno bave testiranjem napajanja sa samih štampanih ploča vrlo lako uočavaju ko je pravi proizvođač napajanja
:: Sve u svemu
:: - Enermax uve
:: - Od ostalih boljih brendova Corsair zato što mislim da prave najbolji izbor modela koje uzimaju od pravih proizvođača a pri tome vrlo vode računa o tišini i dužini garancije
:: Za klasu TX750(850) i HX 520(620)(1000) Corsair koristi CWT napajanja a za klasu VX450(550) Seasonic napajanja
:: Postoje naravno i proizvođači sa pripadajućim brendovima onih najjeftinijih napajanja među kojima je i LC Power. LC Power lepo popunjava rupu između boljih napajanja i onog taloga...nisam siguran u njihovu 12V granu...mršavo mi to deluje
:: Pročešljaj malo po ovom linku i stvari će ti biti mnogo jasnij
:: http://www.hardocp.com/reviews.html?cat=NDUsUFNVIC8gUG93ZXIgU3VwcGxpZXMsaGVudGh1c2lhc3Q
MaliAbner Ajde lepo navedi sta ce se napajati iz tog napajanja... 22.05.2009. 22:51 #116194

broj poruka: 7769
Navedi komponente racunara pa da se predlozi nesto adekvatno.

A za kratke spojeve UPS i to ne bilo koji !!!

Tomato Republic Of Serbia !!!

gman ali je poenta dobra @FSamir 23.05.2009. 02:43 #116242

broj poruka: 1111
to je ono sto sam ja napisao pre neki dan
sto kaze ruski astronaut u armagedonu: rusian components, american components, all made in taiwan (ili gde vec)

ulsi

SkyFire FSamir@MACHINE 23.05.2009. 03:48 #116248

broj poruka: 18472
Ja koliko znam PCB-ove stancuje samo nVidia i eVGA.Asus je od nedavno poceo da izbacuje karte sa svojim PCB-om,one non referentne modele.Za ostale (nvidia) uopste i ne znam da proizvode karte u pravom smislu!

Enhance je jedan od gigantskih brendova proizvodjaca napajanja..
Enhance se pakuje u CM a ti recimo tvrdis da CM nije nesto posebno a ja gde god sam citao na netu Enhance se ubraja u top 3 najbolja proizvodjaca napajanja na svetu ,cak rame uz rame sa Enermaxom..

I Want to believe - The truth is out there

Plamen Evo nekoliko solidnih napajanja... 23.05.2009. 09:42 #116266

broj poruka: 2836
NAPAJANJE OCZ 500W StealthXStream PSU/12cm fan/PFC 5781.24
NAPAJANJE OCZ 550W Fatal1ty 12cm Fan/PFC/80 Plus/Red LED 7853.76
NAPAJANJE OCZ 600W ModXStream PRO Modular/SLI/CF/PFC/14cm fan 8835.48

Cooler Master eXtreme Power Plus RP650-PCAAE2-EU 650W - 7850.32
(http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-extreme-power-plus-rp650-pcaae2-eu-650w/comp_comp_powersupply/54/287)

Chieftec CFT-600-14CS 600W - 7934.44
(http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-cft-600-14cs-600w/comp_comp_powersupply/48/242)

Od svih ovih 1. bih uzeo CM, pa Chiftec, pa neki OCZ. E sad sve zavisi koliko para imas. Ni sa jednim od ovih neces pogresiti
trogdor Hvala svima na pomoci... 25.05.2009. 18:45 #116881

broj poruka: 373
Cini mi se da cu uzeti CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W.

Konfiguraciju nisam pisao zato sto jos ne znam sta ce tacno biti... Nisam pisao ni za koliko love, jer nije bilo presudno. Hvala jos jednom i pozdrav...

Go Go Go !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs