Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Xerox Phaser 3121 i Windows Vista i/ili 7 64bit
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Xerox Phaser 3121 i Windows Vista i/ili 7 64bit 20.05.2009. 21:34 T17514

status: user
broj poruka: 7769
Verujem da cu bar nekome pomoci u vezi problema sa nedostajucim drajverima za 64bit OS poput MS Gliste ili Windowsa 7.

Buduci da ne postoji zvanicna podrska za ovaj stampac pod navedenim OS-ovima bio sam vrlo razocaran kad sam shvatio da pod Windows 7 32 stampac bude prepoznat ali pod 64 bit OS ne radi.

Nakon malo pomnijeg istrazivanja (uglavnom sa ruskih i spanskih foruma) sam naleteo na informaciju o kompatibilnosti izmedju Phaser 3121 i ML-1710 stampaca te da drajver od Viste 64bit za Samsung ML-1710 odgovara za moj Phaser 3121.
Nakon instalacije drajvere sistem i dalje prijavljuje nedostajuce drajvere za Phaser 3121 ali i novoinstalirani ML-1710, s tim sto je za poptpunu funkcionalnost potrebno prebaciti port na USB001-virtual port - Samsung ML-17100.

Nakon toga je bez problema odstampao test stranu sa podatcima o ML-1710 ali je proradio, na moje veliko odusevljenje.

Nadam se da ce bar neko imati koristi od ovog saveta.

Tomato Republic Of Serbia !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Anonymous !!! 20.05.2009. 23:41 #115695

status: user
broj poruka: 340
da ne otvaram novu temu.............
ja sam imao problem sa drajverom za USB ADSL modem Sagem fast 800, instaliram drajver na win7 x64 od viste x64, tokom instalacije win7 prijavi da drajver nije digitaly signed, nakon restarta modem ne radi, kaze da nije driver dobro instaliran, ustvari nije digitaly signed. onda na netu iscackam program koji se zove Ready driver plus, taj program se instalira u BOOT sistema i napravi ustvari dual boot meni prilikom paljenja kompa. on sve automatski odradjuje, ustvari pokrene komp kao da drzite F8 i hocete da udjete u safe mode ili dodatne opcije i on tu automatski izabere opciju disable digitaly driver singin enforcement, mislim da se tako zove opcija. na ovaj nacin svi driveri koji su instalirani a nisu digitaly signed ce funkcionisati. nadam se da ce ovo nekome pomoci jer ja dugo nisam mogao da koristim x64 sisteme zbod NOT digitaly signed drajvera za ADSL modem, a bez interneta na kompu sam kao mrtav, sad sve pomocu ovaog malog programa radi kao podmazano. POZDRAV
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs