Treba da kupim graficku ( 6600 GT ) a imam napajanje od 300W , u kompu imam sledece CD-RW + DVD-RW + internu fioku za hard 80GB + externi hard disk 20 GB + procesor je Pentjum 2.4 i osnovni hard u kompjuteru od 80GB. Interesuje me da li moram da menjam i napajanje ili ce izdrzati i na sve ovo i graficku ? Do sada je radilo, sa mnogo slabijom grafickom, sve ovo bez problema. sve je dobro kad se dobro svrši
Šta god mi pričali, ti ipak probaj staro napajanje pa tek ako brljavi, menjaj. Ãak i renomirano napajanje, ako je od 300W, može da se zagrcne ako se poklopi da tvoj lokalni trafo od EPS-a isporučuje kvarni napon, makar i "samo" u zimskim mesecima, što je redovni lopovski običaj u nas. Ako ti je napajanje kung-fu, ipak, razmišljaj o zameni nečim sigurnijim i jačim dok ne bude kasno - da u svom gorućem padu, ne spali i ostatak konfe.
Pitanje je prosto gde se pravi Chiftec (chifut)? Ako se i to pravi u Kini (apaju rundove 2) da li to znaci da je i ono KUNG FU ili je zbog cene KARATE.
Poreklo skoro svega što ima veze sa računarima, odavno je već "žuto". Tako da čist rasizam u razmišljanju ne vodi ničemu. Kada sa sprdnjom govorimo o kung-fu napajanjima i komponentama (možda lepši naziv: no name), onda mislimo na kvalitet kakav je prisutan na kineskom buvljaku. Mala cena, mali kvalitet - nikakva garancija, velika količina, 5 za jedan i sl. Jasno je da se Nike patike prave u Kini, i one originalne i one falš, samo je pitanje kvaliteta tj. kontrole kvaliteta. Evo, juče sam pročitao da je NEC razbucao nekoliko fabrika lažne NEC opreme, ali je i priznao da je kvalitet komponenti bio ok, kao i da su falš proizvođači priznavali čak i garancije... jednostavno su se ogrebali o marketing (i uštedeli). IBM kao pojam garancije i kvaliteta, odavno se sklapao u Kini - Tajvanu, a sad se i prodao Lenovu, pa, ništa. Možda je pravi naziv PROVERENO i NEPROVERENO, a za firmu: POUZDANA i ŠKART. Šta ćemo kad kineska prodajna filozofija pali i kod nas i u svetu: ako je neko dovoljno lakom i gramziv onda će biti i dovoljno glup da kupi stvar u pola ili petinu cene prave komponente, a u sebi će i priznati da za te pare ne očekuje stvarno da to i dobije, a kamoli garanciju... Zato se i dalje prodaju napajanja od "400W" za 15â¬, samo, da li je u redu zvati napajanje kung-fu ili kupca Bruce-Lee?
Da li ti nesto znaci Prescott 3.0GHz, hardovi, dvd rezaci i jos ASUS 6600GT koji sasvim ok rade sa Chieftec napajanjem 420w dual fan? Kuciste je takodje Chieftec - LBX zato sto treba uz dodatne fanove ohladiti sve to sto je unutra, znaci ne treba ti samo dobro napajanje nego i kvalitetno kuciste... "problem" je sto sve to sa dodatnim fanovima kosta 170e, pa ti vidi... Naravno da je sve Kinesko, ali taj Chieftec je uvezen iz Nemacke i placen je kod nas 60e. Lepo Kinezi kazu, koliko para imate - takav kvalitet i dobijate. Misli li neko da su Nemci blesavi pa kupuju od Kineza Chieftec napajanja a da ne ispunjavaju uslove koji se ocekuju od takvog napajanja?
Sigurno je da moras da menjas napajanje.Pretpostavljam da kupujes AGP varijantu kartice koja trazi u specifikaciji za normalan rad min.350W napajanje. A to nije dzaba napisano jer sama kartica vuce oko 75W, a AGP ne moze da isporuci preko 50W.Zato i ima dodatni konektor za napajanje.Ja sam imao isti problem.Imao sam dobro napajanje od 300W i istu situaciju kao kod tebe.DVD nije hteo da mi cita diskove, a nisam ni pomislio da rezem nesto na CD rezacu.Po preporuci, bas od Garsona, sam kupio CoolerMaster 380W (350Wcont.) i resilo mi je sve probleme.Ima ga u Imtelu i nije skupo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.