Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
PQi 8GB problem
STRANA 1 OD 1
grobSM PQi 8GB problem 16.05.2009. 21:23 T17408

status: user
broj poruka: 76
Imam neki pqi ne znam tacno ni koji je flash .. uglavnom 8GB .. problem nastaje kada sam pokusao da kopiram fajl od 4.5GB `*.iso` na njega . Kada pokusam normalno da ga preko total commandera kopiram , dodje do 93% i izbaci mi ` you don`t have enough disk space ` i tako stalno a flash drive prazan , kada pokusham preko windows explorera nece cak ni da zapochne kopiranje odmah izbaci da nemam dovoljno prostora . Pokusavao sam formatirati flash na Fat16 nije uspelo ( preveliki sam za Fat16 kazhe ) . Operativni sistem windows XP , intel ICH5 usb2.0 kontroler .
Pokusavao sam razne metode medjutim nista nije uspevalo .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE NTFS 16.05.2009. 21:27 #114371

broj poruka: 5704
FAT32 tabela podrzava 2na32=4GB fajla u kontinuitetu. Formatiraj preko HP USB format tool u NTFS i radice

A N G E L

Pisko Šta si bre probao? 16.05.2009. 21:41 #114374

broj poruka: 6645
Ljudi koji vise ovde po berzi, valjalo bi već da koriste commander, fajl splittere ili win-rar-zip-ove, bar povremeno.
Nisi osuđen na formatiranje u NTFS (iako je to u stvari pravo rešenje), npr. ako fleš nije tvoj i tako nešto.... pa jednostavno taj iso fajl razbucaj na nekoliko manjih... commanderom, file splitterom, arhiverima... samo da su manji od 4 Gb.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

grobSM @ machine 16.05.2009. 22:05 #114382

Probano i to , koruptira se fajl sistem posle drugog ubacivanja ^^ any other methods?:)

grobSM @ pisko 16.05.2009. 22:08 #114384

I to bi bila privremena solucija , medjutim flash nije moj nego ortakov a da njemu tako podelim iso format na 4 Rar parta ne znam dal` bi umeo da raspakuje :D
MACHINE ??? 16.05.2009. 22:17 #114385

broj poruka: 5704
Sta se korumpira???

Sa cim si formatirao??? HP 2.1.8?

Proveri stick sa CheckFlash ili sa HD tune. Mora da radi, ako ne radi onda je neispravan sto i nije za cudjenje znajuci renome doticne firme

P.S. Evo sada sam proibao Kingston 8GB koji mi je bio na servisu, lepo formatiroa u NTFS i kopirao ISO od 5GB bez problema

A N G E L

grobSM @ machine 16.05.2009. 22:44 #114388

Koruptira se FS ( becomes unreadable )

Verzija HPUSBFW-a mi je 2.0.6.0

Stick nije moj , nebi zalazio u bilo kakvo proveravanje ili bilo sta drugo ( za shta nisam placen realno ? )

Mada resicemo tako sto cu poslusati Pisko-a :) i splitovati fajl u 2 x 2.25Gb i jednostavno ga kopirati . to moze verovatno da izdrzi . Pozz i hvala na brzim odgovorima . May the nForce be with you ^^ :p
dorabi1 probaj ovako 16.05.2009. 22:58 #114391

broj poruka: 939

u my computer desni klik na Pqi pa properties>hardware>pa oznacis PQI>properties>pa oznacis karticu `policies:>i potvrdis `optimize for performance` >OK.

Kad se vratish u my comp moze da se formatira u NTFS.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs