Pozdrav svima! Kupujem usb flash memoriju, pa mi treba predlog, po mogucnosti iz iskustva. Treba da ima 16GB, cena 3000+-300, brzina pisanja da bude makar 10 MB/s, i da bude dopadljiva (ako je ikako moguce sve nabrojano). Hvala unapred!
Dvoje mojih kolega kupilo onaj Kingston bez kapice bas pomenutog kapaciteta od 16GB na istom mestu jedan brz a drugi ne tako brz, nema razumnog objasnjenja zasto ?
Ja sam probao drugarov Transcend v35 i on je u pogledu brzine bas ono sto trazis 10/20 mb/s (pisanje / citanje) ali nisam uspeo da ga nadjem preko 8gb.
Inace ja koristim Kingston 8GB (jer sam ga dobio dzabe), i sluzi on mene OK sto se tice citanja (20 +- 5 MB) ali mu je zapisivanje relativno slabo (7 +- 1 MB)...
Kolega ima Corsair Voyager 4GB kod koga citanje ide oko 35MB a zapisivanje oko 32MB/s...
Je se pogubio kada sam vidio kako je brz...
Znaci nadji Corsair Voyager (GT) i da te Bog vidi... Postoje modeli od 2 do 64GB...
JA imam OCZ diesel 16GB. Platio sam ga oko 3500din ali vidim da sad kosta u w.win-u 5000 a za malo vise para moze da se uzme externi hard. Izgleda lepo. ima aluminijumso telo, ne znam koliko brzo upisuje podatke ali citanje mu je 33MB/s[kao kod WD pasosha]. Pre njega sam imao corsair[koji je ultra brz] i kingmax,ali ovaj fles razbija za te pare.
....a evo review-a
http://www.testfreaks.com/blog/review/ocz-diesel-16gb-usb-20-flash-drive/ ....................................................................................................... We see the OCZ Diesel pushes over 30MB/s for the Copy From and Read From speeds which is very good, and we’ve got a little over 14MB/s for the Copy To or Write speed which is very good as well.
A evo nasao sam obican corsair Vojager 16GB (nije GT). Kosta 3900din.
Imao sam 512icu pre 3-4god i sluzila me je extra. U to vreme nije bilo brzeg flesa na nasem trzistu. Znam da mu je citanje 22MB/s, za upis nisam siguran [trebalo bi da je slican]. Izgleda super, ima gumirano telo i mozes da ga bacas kolko `oces :)))
Ako bas nemas para ni za Vojager onda bi mogao da pogledas SILICON POWER 16GB ULTIMA 110 [read 32MB/s ,write 9.2 MB/s]. On kosta 3300din
koliko ja znam, Corsair je malo skuplja od 3900, a ja bih ti toplo preporucio SanDisk, on je medju boljim flesevima, bolji je od Transcend-a, brz je, kosta 3500 u CT-u, a nije los ni Apacer, po kvalitetu i performansama, ali ipak, bolji je SanDisk.
Jeste skuplja GT verzija, i to dosta. Ovo je `obicni` Vojager. Ima ga u microsystems-u. Sandisk i apacr jesu bolji od transenda [po specifinacijama]. Ja i dalje stojim iza corsair-a. Ne prelazi mnogo budzet,a performanse su bolje od bilo kog flesha za te pare
Za SanDisk kazite te hvalospeve mom kolegi koji ima punu fijoku skrljanih od 1-16gb, a i kod mene u fijkoi se nalazi jedan cruzer mikro koji ne moze da se inicijalizuje.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Jeste skuplja GT verzija, i to dosta. Ovo je `obicni` Vojager. Ima ga u microsystems-u. Sandisk i apacr jesu bolji od transenda [po specifinacijama]. Ja i dalje stojim iza corsair-a. Ne prelazi mnogo budzet,a performanse su bolje od bilo kog flesha za te par :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.