Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
TT V9 - Bestbuy kuciste za gejmere
STRANA 1 OD 2  
alexb TT V9 - Bestbuy kuciste za gejmere 08.05.2009. 12:36 T17258

status: user
broj poruka: 242
Pogledajte sta se dobija za `samo` 7500din

Video review:
http://www.3dgameman.com/content/view/14169/103/

http://www.thermaltake.com/product_gallery.aspx?PARENT_CID=C_00001176&id=C_00001177&name=V9&ov=&ovid=&parent_cp=

kUciste razbija!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stefanon >..> 08.05.2009. 12:50 #112648

broj poruka: 268
Hm, planirao sam uzeti Antec 1200, al sad ću ipak morati da razmislim...
alexb ... 08.05.2009. 13:07 #112654

Stef skup ti je taj antec.
verovatno je bolji al je celi 10000 skuplji.

Ako vec `oces da dajes tolike pare na kuciste uzmi HAF ili Sniper.
Oni su ti oko 13000-16000.

U atom-u je sad haf na akciji. KOsta oko 13000din

Mozes da sacekas i MiniHAF. Bice valjda malo jeftiniji, a po meni je lepshi

Daum ... 08.05.2009. 14:37 #112671

broj poruka: 12794
Ja stvarno ne vidim sta je ovde toliko specijalno. Sva kucista ispod 100 evra su ista.

stefanon >..> 08.05.2009. 14:52 #112676

broj poruka: 268
Ipak ću uzeti Antec mislim, već duže vreme ga planiram
Mada ni Haf i Sniper nisu loši...
Equinoxe Re: >..> 08.05.2009. 15:05 #112678

broj poruka: 12057
HAF932 je fantastično kućište, nema druge reči za njega. Nije preskupo kad pogledaš sistem hlađenja, kvalitet izrade i šrafles dizajn. U diskusiju o izgledu ne ulazim, to je subjektivna stvar. Meni izgleda fantastično.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Ipak ću uzeti Antec mislim, već duže vreme ga planiram
:: Mada ni Haf i Sniper nisu loši...
alexb ...Nisu ista 08.05.2009. 15:10 #112680

Daum batice izgled nije nista posebno al sistem hladjenja je kao kod mnogo skupljih kucista.
JA imam mistique 620 i kuciste mnogo lepo izgleda (pogotovo kad je upaljeno) al je unutra sasvim obicno - jedna 12ica napred i jedna pozadi, a kosta 9000din. Ovo cudo kosta 7500,a ima ventilatore(12-23) gde kod pogledash + sto mozes da im pridjes kako hoces. Navedi mi jedno kuciste koje je tako funkcionalno uradjeno, a da kosta manje od 8000.
Erestun re 08.05.2009. 15:11 #112681

broj poruka: 1797
Ne svidja mi se ovaj TT uopste. Nije nista posebno, a da ne pricam o front panelu koji nema e-sata i firewire. Prednja stranica je slicna kao kod najobicnijeg CM-a, sa onim sundjerima. Ipak je Antec za ovo mama. A o HAF-u nemam reci, ono kuciste je savrseno, anteca kad budem menjao, HAF ce biti uzet.
edit: Ili jos bolje ATCS

alexb NIje savrseno al vredi te pare 08.05.2009. 15:30 #112686

PA ko nema 9500 za 9hundred, 13000 za HAf ili sniper, 17000 za 12hundred nema sta da razmislja ako hoce dobro provetreno kuciste.

TT V9 nema sta da trazi pored ovih kucistai po izgledu, a verovatno ni po kvalitetu izrade al opet ponavljam nema kucista za te pare koje ima takav sistem hladjenja
SkyFire Re: re 08.05.2009. 15:42 #112689

broj poruka: 18472

I Want to believe - The truth is out there

ATCS i lepse i kvalitetnije kuciste!Ja HAF nebi ni u snu kupio.Gola gvozdjurija!

:: Ne svidja mi se ovaj TT uopste. Nije nista posebno, a da ne pricam o front panelu koji nema e-sata i firewire. Prednja stranica je slicna kao kod najobicnijeg CM-a, sa onim sundjerima. Ipak je Antec za ovo mama. A o HAF-u nemam reci, ono kuciste je savrseno, anteca kad budem menjao, HAF ce biti uzet
:: edit: Ili jos bolje ATCS
:: __________________________________________________________________
:: Succumb To The Superio
::
imarkovic Sto se tice CM i TT 08.05.2009. 15:50 #112691

broj poruka: 18996
Lepa su, fancy, doterana, nasminkana i isfusherisana, sta ce nekome gamer-sko takvo kuciste, ako ce mu se, pretpostavljam gamer-ske komponente unutra grejati, kao u rerni...
Chieftec.
za iste pare, po meni mnogo korisnije:

http://itsvet.com/proizvod/chieftec-dg-01b-d-u-450-450w-dragon/comp_comp_case/48/910
Sub-Z Bas mi tako nesto treba.... 08.05.2009. 15:53 #112692

broj poruka: 1620
Komp mi stoji u stolu, zatvoren sa svih strana..mada, i M5 je vrlo slicno, a kosta 5300 (http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001159&id=C_00001165&name=M5&ovid=). Naravno, uzeo bih ja HAF/Sniper/ATCS/9H/Cosmos/Khaos...ali za razliku u ceni opusteno uzmem HD4770...

Fiat iustitia, et pereat mundus

dorabi1 bestbuy.... 08.05.2009. 15:56 #112694

broj poruka: 939
covek je lepo napisao.Nije rekao najbolje,najlepse i sl.
Ja licno nikad ne bi dao ozbiljnije pare za midle tower kuciste.Preko 100 evra samo full tower!
Recimo ozbiljno kuciste je NZXT ZERO 2,CM sniper,Cooler Master Cosmos i sl.Antec nine i twelve su extra kucista ,ali nikad se nece zvati full.

p.s.Nije mi samo jasno zasto su twelve hundred stavili u midle tower.
SkyFire Re: Sto se tice CM i TT 08.05.2009. 16:04 #112695

Pricas na pamet!Chieftec je uzasno kuciste bas sto se tice grejanja tj zadrzavanja toplote jer je radjen od cistog gvozdja i nikakvu realizaciju protoka vazduha nema vec sam moras da smisljas kako da napravis sistem a da to bude ucinkovito.Zavrsna obrada je uzas,mozes vene da seces na ivice lima!
i TT i CM kucista za mene prave za sad najkvalitetnije jer su mislili na svaku stavku.Definitivno CM je tu trenutno malo u prednosti jer su vecim delom kucista napravljena od aluminijuma.

:: Lepa su, fancy, doterana, nasminkana i isfusherisana, sta ce nekome gamer-sko takvo kuciste, ako ce mu se, pretpostavljam gamer-ske komponente unutra grejati, kao u rerni..
:: Chieftec
:: za iste pare, po meni mnogo korisnije
:: http://itsvet.com/proizvod/chieftec-dg-01b-d-u-450-450w-dragon/comp_comp_case/48/910
gile23 ... 08.05.2009. 16:07 #112697

broj poruka: 9121
Sve je subjektivno, meni se Chieftec svidja bas zato sto je ceo od lima, jer volim mocno kuciste (ucim Srednju masinsku skolu ) , a onaj TT ima vise plastike na sebi nego bilo cega drugoga, pa mi se pre svega zbog toga ne svidja, a sto se tice CM imaju neki prost dizajn, a veoma visoku cenu, ali tu cenu opravdava unutrasnjojst, a ne spoljasnjojst.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Re: Re: Sto se tice CM i TT 08.05.2009. 20:41 #112732

broj poruka: 487
Ja imam CH-05 i odlicno je odradjeno qciste, ali ODLICNO! Za te pare tesko ima bolje. Sada me zanima opasno kada ce se pojavi i za koje pare ono DRAGON CH-07, po slikama izgleda SENZUALNO!!!XD
:)

==========
Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!

BLEJA:)))

:: Pricas na pamet!Chieftec je uzasno kuciste bas sto se tice grejanja tj zadrzavanja toplote jer je radjen od cistog gvozdja i nikakvu realizaciju protoka vazduha nema vec sam moras da smisljas kako da napravis sistem a da to bude ucinkovito.Zavrsna obrada je uzas,mozes vene da seces na ivice lima
:: i TT i CM kucista za mene prave za sad najkvalitetnije jer su mislili na svaku stavku.Definitivno CM je tu trenutno malo u prednosti jer su vecim delom kucista napravljena od aluminijuma
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Lepa su, fancy, doterana, nasminkana i isfusherisana, sta ce nekome gamer-sko takvo kuciste, ako ce mu se, pretpostavljam gamer-ske komponente unutra grejati, kao u rerni..
:: :: Chieftec
:: :: za iste pare, po meni mnogo korisnije
:: ::
:: :: http://itsvet.com/proizvod/chieftec-dg-01b-d-u-450-450w-dragon/comp_comp_case/48/910
rasha44 CM Storm Sniper 09.05.2009. 00:04 #112765

broj poruka: 1492
Ovaj TT se raklamira kao gejmersko kućište. Sistem hlađenja je dobro urađen, ali je unutrašnji deo suviše mali da mogli dobro da se hlade uređaji. Sem toga, suviše je lak, samo 6.20 kg. To znači da su stranice od tankog lima i da će lepo zujati od vibracija.
Ja sam kupio CM Storm Sniper (20 cm napred, 20 sm gore, 12 cm nazad i mesto za dodatni 12 cm dole). Teško 10,6 kg, široko 24 cm. Ima mesta da stane još jedna matična:) Nema nikakvih vibracija i ništa se ne čuje sem velikih ventilatora, čija brzina može da se podešava. Prezadovoljan sam, iako nisam gejmer.
I HAF je bio u igri, ali je presudilo to što je Sniper niži (komp mi stoji ispod stola, ne može drukčije). Sem toga, ima 4 USB slota, Firewire i eSata na dohvat ruke.

Ako izuzmemo razliku u ukusima, mislim da su, u kategoriji Big Tower, HAF i Sniper Best Buy.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

imarkovic SkyFire 09.05.2009. 01:48 #112774

naravno da ne pricam napamet, Chieftec nije napravljen od `gvozdja`, nego od celika i legure, i probaj da ga podignes, ima nekoliko kg-a, unutra je kao u frizideru, taj materijal se jako tesko greje, iako provodi bolje toplotu, nikad se ne zagreje, tako da i nema potrebe za to da se brines, dok CM, TT itd. su od alu materijala, npr. imao sam Kandalf, koje je izuzetno lepo kuciste, medjutim, stranicu moze da savije dete od 5god, kuciste uopste nije stabilno, celo se trese od kulera i hdd-ova, ja sam se bas negativno iznenadio, a za te pare mogli su da ponude bar neko napajanje, plus, komponente su se sa otvorenim kucistem grejale kao da je varljivo leto, a bila je zima, da nisam znao sta da radim, pritom Chieftec kosta oko 130 evra, +nap od 450W, vrhunsko, e onda sam lepo uzeo Chieftec FULL tower i resio sam i problem vibracije i zagrevanja, itd..iako je bolji provodnik toplote, mnogo je bolji i od CM-a i od TT-a, bar po mom misljenju, ali ukusi su naravno razliciti, nekome je bitan samo izgled, nekome resenje za unutra, mozemo polemisati do prekosutra...postujem misljenja.

DaSickSyst 09.05.2009. 02:50 #112783

broj poruka: 2909
TT V9 stvarno sa strane izgleda lepo..Medjutim to kuciste je celo plasticno i dosta nekvalitetno uradjeno...Sto nije odlika TTa...Licno veoma cenim tu firmu i onako losa finalna izrada ne lici na njih...Ono koje sam video je bilo vraceno jer se ventilator na gornjoj strani glavio posto se deformisala plastika koja na izgled ne deluje lose,ali dovoljno je da se kucne u nju i covek odmah promeni utisak...

Po meni je jedno od najlepsih mid tower kucista Thermaltake ElemenS...I to je ono sto je V9 trebalo da bude,ali na zalost nije...
Izgleda fenomenalno,definitivno je jedno od najkvalitetnije izradjenih kucista koje sam video...Kad se otvori tacno se vidi da je vodjeno racuna i o najsitnijim detaljima,dok je sa V9 totalno druga prica.
http://www.thermaltake.com/product_gallery.aspx?PARENT_CID=C_00001397&id=C_00001398&name=Element+S&ov=&ovid=&parent_cp=
http://www.hardwaresecrets.com/article/690/1

Takode sve pohvale za TT Spedo..Jos jedno od full tower kucista koje je po kvalitetu izrade dovedeno do perfekcije...Ali je `full` varijanta ovog kucista izuzetno skupa oko 170 evra...Posoji i neka osnovna varijanta gde se ne dobija 6 ventilatora (od 8 kolko je moguce namontirati u njega),vec idu samo 3 i kosta oko 140 evra.
http://www.hardwaresecrets.com/article/642/1

CM HAF...Zanimljiv dizajn,odlicne termalne perormanse,ali (i to jedno veliko ALI) ovo kuciste ima fenomenalnu cirkulaciju vazduha i pravi pravu promaju unutar kucista,a nema ni jedan jedini filter prasine i ako niste spremni da jednom nedeljno odvojite vreme da ga usisate iznutra nemojte ga kupovati,jer je pravi magnet za prasinu...Samo iz tog razloga je HAF jeftin i bez obzira sto kosta 130-140 evra za one termalne performanse i full tower kuciste to je odlicna cena.

DaSickSystem

SkyFire Re: SkyFire 09.05.2009. 05:03 #112791

Dobro sad..Kako ja tebi da objasnim da ti opet pricas na pamet?Ajd vidi ovako.Hoce li ti biti lakse ako ti kazem da sam imao tri generacije Chieftec kucista.Chieftec Dragon Full tower,Chieftec BX i Chieftec Gaming GX,sve full tower.Celik se kazes ne zagreva?Prvo konstrukcija je od gvozdja,nebih ja rekao da je celik ali nek i gresim ali oklop je uradjen od legure lima i gvozdja.To ne da se greje nego cudo.Prvo em sto zadrzava toplotu,em sto sprovodi.Pazi sad.Primer.Corsair HX 520w,Core 2 Duo E6850@4.0 Ghz@Hyper TX,Asus Commando,,Gigabyte 8800 GTX,Geil Ultra Plus 1066@1200 Mhz..U to doba masina je bila jako,jako skupa.Nego pazi sad,Corsair napajanje koje se greje kao TA pec je prenelo toplotu na gornji lim od kucista toliko da je konstantno bilo kada pipnes da to bude vrelopa skoro da se opeces kad bi duze drzao.Unutra kuva od toplote od svih kompnenti kuciste itekako zadrzava.Dok nisam uradio jednsmerni sistem protoka vazduha nisam uspeo da sredim te temperature a da dodam da je prostor jako mali u chieftec-ovim kucistima!Znaci druze nije ovde u pitanju ukus vec kvalitet i performanse,materijal,nacin izrade,zavrsna obrada,dizajn..Chieftec je za neku srednju klasu totalno ok ali za vrhunska kucista nije.Aluminijum je taj koji toplotu ne zadrzava a gvozdje,celik kad se zagreje sporo se hladi...Itd..
Meni licno su najbitnije sve stavke,nikad se nebi mogao da zadovoljim samo sa jednom.Funkcionalnost,performasne,izgled itd..Kad to sve uklpoim onda se odlucim na kupovinu

P.S.Imam CM Stacker 832 SE i i dalje nisam sreo kuciste boljih karakteristika koje bi me moglo zadovoljiti..Tacno,stavr i ukusa ali i svega ostalog

@MaliBaneBG@ Malo sam ispratio te nove Chietec-e,rekao bih da nisu losi ali iskreno se nisam sretao uzivo tako da ne mogu nista ni da kazem.

:: naravno da ne pricam napamet, Chieftec nije napravljen od `gvozdja`, nego od celika i legure, i probaj da ga podignes, ima nekoliko kg-a, unutra je kao u frizideru, taj materijal se jako tesko greje, iako provodi bolje toplotu, nikad se ne zagreje, tako da i nema potrebe za to da se brines, dok CM, TT itd. su od alu materijala, npr. imao sam Kandalf, koje je izuzetno lepo kuciste, medjutim, stranicu moze da savije dete od 5god, kuciste uopste nije stabilno, celo se trese od kulera i hdd-ova, ja sam se bas negativno iznenadio, a za te pare mogli su da ponude bar neko napajanje, plus, komponente su se sa otvorenim kucistem grejale kao da je varljivo leto, a bila je zima, da nisam znao sta da radim, pritom Chieftec kosta oko 130 evra, +nap od 450W, vrhunsko, e onda sam lepo uzeo Chieftec FULL tower i resio sam i problem vibracije i zagrevanja, itd..iako je bolji provodnik toplote, mnogo je bolji i od CM-a i od TT-a, bar po mom misljenju, ali ukusi su naravno razliciti, nekome je bitan samo izgled, nekome resenje za unutra, mozemo polemisati do prekosutra...postujem misljenja
alexb No elementS 09.05.2009. 11:46 #112815

TT elementS se jos nije pojavio kod nas,a i kad se pojavi kostace nesto preko 100e. To je i dalje par hiljada preko cene V9 kucista. Mozda jeste bolje, lepse i sl al ima i veliku konkurenciju u tom cenovnom rangu. Ja licno nebi uzeo ni jedno ni drugo,a Kad bi menjao svog mistiKa uzeo bi neko skuplje kuciste (cosmos 1000, haf,sniper ili nesto slicno)
imarkovic Re: SkyFire 09.05.2009. 11:57 #112819

Definitivno nam se misljenja ne slazu oko CM. TT i Chieftec kucista, ja sam objektivan, imao sam i ja dve serije, prvo Dragon kuciste koje sam drzao godinama, onda kao ajde, samo novom konf-om da uzmem i neko fino kuciste, puko` sam za TT Kandalf, i razocarao se, da sam ga prodao odmah sledeceg dana, izgubio pare, itd. dovoljno je samo bilo pogledati ga iznutra, a nije kao na slici naravno, pa sam presao na Bravo (CHF) koga imam jos uvek, tip kome sam prodao (razume se u kompjutere) je bio odusevljen Kandalfom, tako da, jednostavno ne vredi raspravljati o ukusima...

::Dobro sad..Kako ja tebi da objasnim da ti opet pricas na pamet?Ajd vidi ovako.Hoce li ti biti lakse ako ti kazem da sam imao tri generacije Chieftec kucista.Chieftec Dragon Full tower,Chieftec BX i Chieftec Gaming GX,sve full tower.Celik se kazes ne zagreva?Prvo konstrukcija je od gvozdja,nebih ja rekao da je celik ali nek i gresim ali oklop je uradjen od legure lima i gvozdja.To ne da se greje nego cudo.Prvo em sto zadrzava toplotu,em sto sprovodi.Pazi sad.Primer.Corsair HX 520w,Core 2 Duo E6850@4.0 Ghz@Hyper TX,Asus Commando,,Gigabyte 8800 GTX,Geil Ultra Plus 1066@1200 Mhz..U to doba masina je bila jako,jako skupa.Nego pazi sad,Corsair napajanje koje se greje kao TA pec je prenelo toplotu na gornji lim od kucista toliko da je konstantno bilo kada pipnes da to bude vrelopa skoro da se opeces kad bi duze drzao.Unutra kuva od toplote od svih kompnenti kuciste itekako zadrzava.Dok nisam uradio jednsmerni sistem protoka vazduha nisam uspeo da sredim te temperature a da dodam da je prostor jako mali u chieftec-ovim kucistima!Znaci druze nije ovde u pitanju ukus vec kvalitet i performanse,materijal,nacin izrade,zavrsna obrada,dizajn..Chieftec je za neku srednju klasu totalno ok ali za vrhunska kucista nije.Aluminijum je taj koji toplotu ne zadrzava a gvozdje,celik kad se zagreje sporo se hladi...Itd.
Meni licno su najbitnije sve stavke,nikad se nebi mogao da zadovoljim samo sa jednom.Funkcionalnost,performasne,izgled itd..Kad to sve uklpoim onda se odlucim na kupovinu:
philaemos /// 10.05.2009. 16:38 #113006

broj poruka: 2743
Chieftec Dragon DX-01BDU kupio pre 4 god
Sa napajanjem i ostalim komponentama tesko je kao tuch, debela limcina, nema sanse da se bilo sta iskrivi kao kod tih novih alu kucista koja su 6x skuplja, nista ne skripi, ne krcka, lim lepo obradjen, a sa 5 ventova se napravi fina promaja...

imarkovic ..philaemos 10.05.2009. 20:14 #113048

tako je, a najbolje od svega je CENA

alumiroi Ista cena 7500 11.05.2009. 10:05 #113147

broj poruka: 99
A i vrlo slicno kuciste Antec 300, mada je malo bucnije i malo hladnije od Tt Wing koje sam imao pre Antec-a. Tt mi se bas dopao ali nije stao cpu kuler... :)

makini Lepo je covek napisao za samo 7500din.. 11.05.2009. 17:27 #113204

broj poruka: 97
Kupio sam to kuciste pre par meseci i za sada sam zadovoljan. Za te parice verujem da nisam mogao naci bolje kuciste, a video sam ih na desetine. Stavarno lepo izgleda, a izgleda jos lepse ako date 300 kinti za crni sprej i ofarbate sve sive povrsine. Tek tada izgleda fantasticno! Imam za sada samo dve primedbe. 1- ulaz za sluske sa prednje strane lose odradjen, jako tesko se dzeka i izdzekava. 2- veliki vent se malo cuje, ali sam ja pobornik velike tisine, drugi su mi se smejali kada sam im rekao da mi je to malo glasno. Kasnije sam cuo jos neka kuciste sa velikim ventom kako rade i ovo je stvarno necujno u odnosu na ostala. Everest mi pokazuje sledece temp: CPU e7400 - od 22 do 27 u zavisnosti od spoljasnje temperature, GPU Gainward 9600 gt gs 36 do 39. Time sam najvise zadovoljan (ventilacijom). Filteri za prasinu na pravim mestima i vrlo efikasni.
Ako hocete bolje kuciste od ovoga, verujem da bi ste morali da doplatite bar 3 do 4 crvene, tako da je ovo stvarno bestbuy do 100e, jer je daleko kvalitetnije nego bilo koje, pa cek i nekih daleko skupljih.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs