Mogu li prevariti ovog matorog pljuckavca pitam se> Naime imam ispravan crni i nespravan kolor ketridze koji mora da se menja da bi stampac proradio.Potrebna su mu oba da bi stampao, iako mi kolor ni za sta ne treba, samo crno bela stampa me zanima.. Dakle ako mi neki iskusnijii serviseri mogu pomoci, jel moguce nekako izsimulrati color catridge (neka dioda npr) da bi prestala mu mu blecka ona lampica za color catridge koja kaze da nema nista u njemu i da bi mi omogucio da stampam samo sa crnim.. Eto samo mi ti treba da ne kupujem dzabe oklor ad ga necu i koristiti a i bas mi je glupo koji ce mu oba ketrizda da bi uopste pokrenuo stampu..U njemu inace ima softwareska opcija za stampanje samo jednim ketridzem ali sta vredi kad on nece ni da pokrene stampu dok ne vidi oba unutar njega.. Ako moze pomozite.. HVala
znash i sam da on ne pokazuje kada se ketridz dopuni tj ne meri ti vishe koliko imash, ja imam taj model i vec 5-6 puta punim crni i shtampam normalno.. Samo ti je fora prvi put dopunish ketridze on ti kaze bla bla jesi menjao ti kazesh jesi oba, i ona kaze da su prazni da li inace zellish da nastavish sa shtampanjem,ti kazesh da i on ti kaze lepo zadrzi ok dugme 5 sekundi i on pocinje da shtampa.. i to ti je sva mudrost... :) Nadam se da si razumeo, ista je prica kod svih modela Mp serije, jer svi kao nece da shtampaju posle dopunjenja jer ne mere kolicinu boje. .)
Hehe drugar mislim da se nismo razumeli i ja ga koristim dosta dugo pa znam o cemu pricam.Dakle imam elektronski ispravan crni catridge(ne blinka B dioda,on ga prepoznaje i moze da se puni i stampa)-ON je u redu, sa druge strane(kolor je elektronski neispravan-nesto je riknulo u njemu,blinka C dioda,stampac ga NE prepoznaje,pa se kao takav ne moze ni puniti).Sve u svemu kada pokrenem stampu on izbaci upozorenje The following catridge cannot be recognized Color Pa izbaci sliku da mu fali kolor ketridz.To sto si ti rekao stoji znam i sam radm s njim ALI samo pod uslovom da imas OBA ISPRAVNA catridge-a(da ne blinka ni B ni C dioda).Nema veze ako jednom od njih fali boje vazno je samo da su ispravni tj stampac ne pokrece stampu bez tog uslova.Dakle u mom slucaju resenje je kupovina novog kolora..Nego sam pomislio da li mozda postoji neka stamparska fora da mu simuliram taj kolor samo da bi pokrenuo stampu..Ionako ga ne koristim.. Hvala
ne možeš. MORA da ima OBA kertridža elektronski ispravna da bi radio. Ne postoji baj-pas varijanta kojom ćeš da lažiraš postojanje nedostajućeg kertridža.
Prevari ga sa jednim ekonomičnim laserom, koji se ne suši ako se ne koristi duže, koji je poprilično isplativ i brz u štami, ali, crno-belo-sivi je, što jest, jest. Ovo sve ostalo je poprilično šišanje ovaca. Sva unapređenja i ulaganja u razvoj idu na temu kako izmusti pare od korisnika a ne da mu se olakša i pojeftini rad. Pravi mafijaši i reketaši, proizvođači pljuckavaca.... stalno smanjuju količinu boje, pa onda povećavaju minimalnu količinu, pa uvode čipove protiv punjenja, pa..... imaju od mene govnjivu motku.
Ok hvala na postovima.E sad imate li preporuku nekog sto ekonomicnejeg lasera samo za crno-brlo i da se sto lakse puni.Nije bitam kvalitet samo da je izdrzljiv jer mi treba za studentske potrebe..
:: Prevari ga sa jednim ekonomičnim laserom, koji se ne suši ako se ne koristi duže, koji je poprilično isplativ i brz u štami, ali, crno-belo-sivi je, što jest, jest. Ovo sve ostalo je poprilično šišanje ovaca. Sva unapređenja i ulaganja u razvoj idu na temu kako izmusti pare od korisnika a ne da mu se olakša i pojeftini rad. Pravi mafijaši i reketaši, proizvođači pljuckavaca.... stalno smanjuju količinu boje, pa onda povećavaju minimalnu količinu, pa uvode čipove protiv punjenja, pa..... imaju od mene govnjivu motku :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Nov ekonomičan teško. Moja preporuka ti je da nađeš polovan HP i to neki od modela 1000,1100,1200,1010,1018,1020 ILI CANON lbp 2900.
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: Ok hvala na postovima.E sad imate li preporuku nekog sto ekonomicnejeg lasera samo za crno-brlo i da se sto lakse puni.Nije bitam kvalitet samo da je izdrzljiv jer mi treba za studentske potrebe. :: :: :: :: Prevari ga sa jednim ekonomičnim laserom, koji se ne suši ako se ne koristi duže, koji je poprilično isplativ i brz u štami, ali, crno-belo-sivi je, što jest, jest. Ovo sve ostalo je poprilično šišanje ovaca. Sva unapređenja i ulaganja u razvoj idu na temu kako izmusti pare od korisnika a ne da mu se olakša i pojeftini rad. Pravi mafijaši i reketaši, proizvođači pljuckavaca.... stalno smanjuju količinu boje, pa onda povećavaju minimalnu količinu, pa uvode čipove protiv punjenja, pa..... imaju od mene govnjivu motku :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.