Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Da li se neko susreao sa ovim problemom?
STRANA 1 OD 1
MACHINE Da li se neko susreao sa ovim problemom? 30.04.2009. 16:58 T17115

status: user
broj poruka: 5704
Masina je:

GA Triton i845 ploca
Intel P4
256MB Veritech + 256MB V-data
80GB WDC
Sony DVD-RW
PowerColor R9250

i najvaznije kinesko MSi napajanje 300w

Masina ima trip da joj u nekom trenutku mis i tastatura otkazu, ne reaguju, kao da je zamrzao ali procesi i dalje rade, tj. masina zapravo nije zakucala, npr. i dalje reze disk i ide ona crta i sl. Memorija je proverena i radi bez greske. Nema losih elkoa. Ostaje virus ili napajanje koje nisam imao da probam jer kada nesto unesem zgradu od gabaritnih stvari ne mogu izneti, kao u fabrici, nema reversa - ulaz moze izlaz ne za odredjenu kilazu i velicinu. Mislilm da je PSU problem posto kada udarim reset (hard) ona ne dize POST vec radi reset looping non-stop bez onog `beep`, stalno resetuje i nikada ne da sliku, tek kada se ugasi pa uplai ide normalno, a nije reset dugme problem jer je isto kada prekacim power taster umesto reseta...ako je neko video slicno neka javi da ne uzimam drugo napajanje dzaba ako je virus (koje sam BTW ocistio) pod uslovom da su ova 2 problema povezana (ziva petlja i zamrzavanje periferija). PSU tester ocitava dobre napone u IDLE rezimu.

A N G E L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Najverovatnije PSU, ali mogla bi da bude i... 30.04.2009. 17:12 #111194

broj poruka: 10997

maticna ploca. Je li BIOS apdejtovan?
BataCele ... 30.04.2009. 17:14 #111195

broj poruka: 1532
Nisam sreo takav virus (ili kakvu drugu infekciju). Niti mi lici na infekciju.

Nisi napisao da li su tastatura i mis zicni ili bezicni ? No, pretpostavljam da si probao razlicite primerke jednih i drugih. Ili nisi ? :)

U principu, ploca ili napajanje.

Bacam sve karte na napajanje. Jedini nacin da to proveris je, naravno... srafciger u ruke i metni drugo... Imas valjda jos jedan racunar u kuci ?

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

gile23 ... 30.04.2009. 17:14 #111196

broj poruka: 9121
Jel ti to uvek sine u odredjeno vreme tipa posle tacno 15 minuta ili kad mu se cefne, a da je virus (petlja) sve bi ti bloknulo ne samo tastatura. A manje moguca varijanta je da si pokupio virus koji je pisan u ovom programskom jeziku, a taj virus ne moze da nadje, a kamoli ocisti nijedan antivirus, najcesce se u tom jeziku prave virusi tipa umesto a pise d, umesto f pise h itd, nego jesi li pokusavao reinstall windowsa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Assembly_language

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE BataCele 30.04.2009. 17:53 #111213

napisao sam da je to u zgradi/firmi i ne mogu nista da dovlacim pa da vracam, mogu da kupim ali onda to ostaje tamo kao u grobnici...nema nazad. Tastatura i mis rade sigurno i ne mogu u isto vreme odkazati, zicni su. Kapiram da su povezani simptomi pa sumnjam na napajanje, pa tek ond ana plocu...BIOS sa time nema veze, ama bas nikakve jer je sve to radilo. Po meni je 99% PSU related a 1% MB

A N G E L

Miglia Bice da je ploca 30.04.2009. 17:57 #111216

broj poruka: 32
Imam apsolutno isti problem sa starim P2 Celeronom. Mnogo vredna masina pa nikako da nadjem vremena i volje da joj se vise posvetim. Sve je isto zamrzavanje misa i tastature plus problem kod gasenja.

Sumnjam na plocu.Windows sam ponovi instalirao i nista sve po starom.

Stripy Ploča druže 30.04.2009. 18:48 #111224

broj poruka: 4163
i dalje nemoj ni da gledaš. Gigabajti iz P4 serije su imali najnebuloznije kvarove koje sam ikada video, a ovo je jedan od takvih. Pogotovo ako je u pitanje P4 Titan 533 ili 8IE800 to su najgori modeli. Šta se kod njih zapravo dešavalo, loše je urađen spoj između uPGA 478 soketa i same ploče. Vremenom na nekim mestima popusti usled grejanja i `nebuloznog` intelovog patenta kačenja kulera koje prouzrokuje tzv `jastuk`. Slede hladni lemovi, pa na primer, kada sve staviš i zategneš opruge, ploča ne pali, otpusti opruge, gle, vidi daje sliku.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Equinoxe Ma koje napajanje 30.04.2009. 19:01 #111229

broj poruka: 12057

Ploča vriskava.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

SkyFire :) 30.04.2009. 19:03 #111230

broj poruka: 18472
Gremlin!

I Want to believe - The truth is out there

philaemos ... 30.04.2009. 19:10 #111234

broj poruka: 2743
Ako si proverio napone napajanja, ondak` smrducka na plocu... ipak je to Shitabyte

gilopile ... 30.04.2009. 19:11 #111235

broj poruka: 9459
Meni se skoro desio isto.Bilo je do tastature,kabel je vrisnuo,tacnije +5v na kablu od tastature.Simptomi su isti,ne radi ni mis ni tastatura.Cim mrdnem kabel od tastature i dobije spoj,proradi i mis i tastatura.Probaj da dignes win bez tastature,pa vidi da li ce da smrzne.

MACHINE Da li je ovo pandemija ili sta? 30.04.2009. 19:34 #111239

Ploca pali uvek, nikada se nista ne resetuje niti dobijaju plavi ekran, niti se zaista mrzne to sam ja prioverio. Samo otkazu mis i tastatura, masina i dlaje radi sve poslove, posto stavim scan AVa i pustim process explorer. Reset looping jeste cudan i vise smrdi na plocu, ali koliko god oagavan GA bio, a jeste, u sta smo se svi mi uverili i kroz onu paljevinu, ipak cenim da je PSU. Pa iako me savetujete drugcije zamenicu napajanje pa cu javiti koji je problem.

P.S. nisam merio napone, BIOS ocitiava korektno a LED tester daje full spektar...ali to ne znaci mnogo. Ja glav dajem da je sugavi MS-industrial ipak gori od manje sugavog GA...aj javljam...

P.S. Boze, gile ti sa tim tvojim assemblerom :( to je obican masinski prevodilac nije nikakav top alat poznat samo expertima...

A N G E L

Pisko MB ili kontakti 30.04.2009. 22:00 #111266

broj poruka: 6645
Southbridge.
Eventualno, kontakti bilo na ps2 utičnicama-utikačima kabla ili samim kablovima, ali, činjenica da se to dešava `nakon nekog vremena` kao i da odlaze u paru, i pacov i tastatura, opet vraćaju na južni kontroler.
Napajanje, kako god da zvučalo bedno, jednostavno otpada kao opcija, mnogo drugih stvari bi otkazalo ili zezalo na druge načine da je u pitanju napajanje... jedino, kao ona druga opcija, zbog kontakta ili kratkih spojeva gde se zaglupljuje kontroler zbog toga ili nema spoja... ali to opet nije do napajanja....
Pa, probaj sa `žvakanjem` kablova i čačkanjem konektora, iako je to potencijalno smrtonosno za matičnu ploču, da bi video da li se zbog toga zaglupe periferije.
Inače, bez obzira bio to GA, MSI, ili Asus,... southbridge pravi neko drugi... jedino, ako nije implementirana nikakva zaštita pa zbog ČUPANJA NA ŽIVO dođe do smrti ili ovakve ili slične disfunkcije južnog mosta.... ja na to tipujem.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic .. 30.04.2009. 22:07 #111267

broj poruka: 18996
ja sam imao takav problem, i isto sa Gigabyte-om, ne mogu da verujem, eto, zato sam toliko skeptican na GA ploce, taj problem sam resio zamenom ploce, riknuli su portovi, nema spasa..
gosha70 a da probas 30.04.2009. 22:41 #111276

broj poruka: 192
sa usb tastaturom i misem? Mozda je problem sa ps/2. Ne verujem da je problem sa napajanjem.

ljuki Re: a da probas 30.04.2009. 23:01 #111283

broj poruka: 324
Meni se to deseva sa Usb tastaturom a sa misom ne. Jednostavno ubodem tastaturu u drugi USB i teram dalje ploca je Biostar TP35 napajanje 400w Foxconn

:: sa usb tastaturom i misem? Mozda je problem sa ps/2. Ne verujem da je problem sa napajanjem
::
vuk125 RE:Da li se neko susreao sa ovim problemom? 01.05.2009. 01:38 #111322

broj poruka: 2929
Ploca imao sam iskustva. Sa nekom MSI plocom poludeo sam dok nisam shvatio da se o ploci radi., potpuno isti simptomi.

MACHINE Koliko vas tipuje na plocu Boze, Boze :) 01.05.2009. 15:20 #111402

Ovako, uprkos sugestijama, koji mi nisu delovale logicno (MoBo), ipak sam zamenio MSi napajanje za Fortron 300W sa masivnom prigusnicom, tajvanskim TEAPO elkoima i active PFC kolom kao i osnovnim zastitinim filtrima. Za sada je resen problem reset loopinga (moguc problem u SB stepenu kod MSi) sto sam i cekivao da vidim ako je ploca ispravna. Ostaje jos da se vremenom proveri za tastaturu i misa hoce li oktazati...kako stvari stoje hirurg BataCele je decidno `nanjusio` PSU...javljam od rande nedelje da li je i ovaj problem ispario ako je bio povezan sa ovim. One solved one more to go...

A N G E L

BlueSkyNIS Re: ... 01.05.2009. 15:37 #111404

broj poruka: 860

...o Bože, ne mogu da verujem!

Windows-free with Fedora 10

:: Jel ti to uvek sine u odredjeno vreme tipa posle tacno 15 minuta ili kad mu se cefne, a da je virus (petlja) sve bi ti bloknulo ne samo tastatura. A manje moguca varijanta je da si pokupio virus koji je pisan u ovom programskom jeziku, a taj virus ne moze da nadje, a kamoli ocisti nijedan antivirus, najcesce se u tom jeziku prave virusi tipa umesto a pise d, umesto f pise h itd, nego jesi li pokusavao reinstall windowsa
:: http://en.wikipedia.org/wiki/Assembly_languag
:: Pozdrav
ICEsd Napajanje 01.05.2009. 16:06 #111412

broj poruka: 2157

Ja imam MSI 500w i to je hrvatsko napajanje, tj. proivodi se na tajlandu za neku hrvatsku firmu pa oni samo lepe svoje nalepnice na njih i prodaju.

Moje je radilo ok jedno 3 meseca i kad sam dodao jos 2 gb na postojeca 2gb, pocelo je da se cuje zujanje kao kad trafo zuji (veoma visoki tonovi) ili zavojnica, tek kad sam otvorio napajanje i ocisto ga dobro, prestalo je zujanje.

Ja sumljam na napajanje, probaj sa nekim drugim.
MACHINE ... 01.05.2009. 16:37 #111417

Da, nas gile je viskast lik :))

ICe, vec sam zamenio napajanje, iako je velika vecina rekla da menjam plocu :)) cekam da mi jave da li ce mis i tast raditi OK

A N G E L

Antilohije hmmmm.... 01.05.2009. 16:51 #111419

broj poruka: 688

e sad kad si zamenio napajanje, zameni i ostatak kompa...
a inace MSI napajanja nisu toliko losa koliko GA P4 ploce iz 2003-2004
ja sam isti problem `prevazisao` usb misem i tastaturom...

Giski moje iskustvo 01.05.2009. 19:46 #111432

broj poruka: 126

imao prob na dva kompa i posle odredjenog vremena (na oba isti rezultat) crkla ploca ...nadam se da to tebi nece da se desi a ja samo iznosim svoje iskustvo .poz
PCoprema Posto M ne javlja da javim ja 05.05.2009. 17:47 #112129

broj poruka: 292
Nije crkla ploca. Bio je u pravu za napajanje posto komp u firmi sa fortronom radi skoro nedelju dana bez onih problema a ranije je zezao svaki dan. Znaci ms industrial izbegavajte i ovoga puta je gigabite ipak ispravan iako ga on inace pljuje kada stuca.

MACHINE Re: Posto M ne javlja da javim ja 08.05.2009. 15:19 #112684

Tacno tako! Problem nije bio u ploci, kao sto je vecina predlozila, vec zapravo u vasljivom MSi napajanju, kako sam i sam i jos par ljudi posumnjali

A N G E L

:: Nije crkla ploca. Bio je u pravu za napajanje posto komp u firmi sa fortronom radi skoro nedelju dana bez onih problema a ranije je zezao svaki dan. Znaci ms industrial izbegavajte i ovoga puta je gigabite ipak ispravan iako ga on inace pljuje kada stuca
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs