Potreban mi je isti sa podrskom za ata i Sata diskove u isto vreme ,da li takav uopste postoji i gde ga mogu naci kod po kojoj ceni itd....? HVALA unapred
ono sto imas od coolermaster-a su razlicuti modeli, ali ni jedan ne podrzava s-ata i p-ata, bar koliko je meni poznato...
mozda i postoji neki model, ali cena verovatno nije ispod bar 50 evra i ne znam kako bi konektori bili postavljeni u reku tako da mozes da menjas s-ata i p-ata da da pri tom ne otvaras fizicki rek i menjas konektor za kacenje na disk???
Pa normalno, a sta je on mislio da moze da koristi jedan rek u isto vreme na dva razlicita standarda? pa on je luuuud co`ek. Naravno da moras da otvoris fizicki rack i zamenis interfejs, zavisno od hdd-a. ___________________________________________________________________ Succumb To The Superior
pretekao si me!!! (ispravljao svoju poruku, morao ponovo sve da pisem)
30.04.2009. 16:44
status: user broj poruka: 267
ma evo naterao sam sebe da malo mislim , moze i to tako sto bi postojao adapter (dva komada), jedan za s-ata i jedan za p-ata sa jedne strane koja bi se kacila na odgovarajuci disk, a sa druge konektor koji bi isao u rek (isti na oba adaptera). Malo vise elektronike koja bi ovo podrzavala (automatski ili sa preklopnokom) i to nebi bilo neizvodljivo, ako ne postoji tako nesto siguran sam da bi sa MACHINE-om i jos par ljudi sa berze mogao da se pravi neki biznis , a mozda nisam trebao naglas da pricam
•Support 1.8`/2.5`/3.5` IDE and Serial ATA HardDisk •Support SATA, SATA II •Compliance with USB 2.0 (Hi-Speed) •Compliance with USB Mass Storage Class •Support 480Mbps High Speed (HS) and 12Mbps Full Speed USB operation •Support ATA/ATAPI Ultra DMA Mode •Support ATA/ATAPI PACKET command feature set •Support ATA/ATAPI LBA48 bit addressing mode •Support dual LUN (Logic Unit Number) with automatically master/slave enumeration •High-Speed Data Transfer, Low Power Consumption Red / Green LED`s indicating operation •Operating System Support: Windows 98SE/ME/2000/XP/2003/Vista
ali mislim da diskovi ne mogu da rade istovremeno.
Hvala svima na odg. i ulozenom trudu naravno da nisam mislio na menjanje diska bez malo majstorisanja ako se to moze tako nazvati citaj bez otvaranja nego mi se skupilo nekih starih p-ata diskova ne tako malih kapaciteta koje bih koristio za arhivu...... Hvala jos jednom krecem da vrtim firme mada sam nasao i neki kako rece prodavac Imtex za 1800 din ima podrsku za p-ata i sata da li ste culi za taj brand vredi li.......
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.