Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
NERADI MI STAMPAC ???
STRANA 1 OD 1
gorjan NERADI MI STAMPAC ??? 27.04.2006. 18:14 T1710

status: user
broj poruka: 10
Stampac mi uopste ne dobija struju.Upitanju je HP Deskjet840C.On ima neki adapter na 18v.Ja sam pokusao da stavim drugi adapter isto od HP-a aili na 24v i ama bas nista se nije desilo.Da li neko zna da li mi je riknuo stampac ili to govno od adaptera, i ako je adapter da li neko zna gde to da kupim ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Vidovita Zorka 28.04.2006. 01:40 #5666

broj poruka: 6645
Kako si zaključio da ne daje struju? Izbio dim i plamen iz ispravljača, ili?
Da bi eliminisao ispravljač, potreban ti je voltmetar, ali počni sa kablom za 220V koji ide u ispravljač, pa redom. Pošto dotični nije namenjen rasklapanju i popravci, ako se pokaže da ne daje izlazni napon, bez griže savesti ga rasklopi na silu, često i po nekom standardu, ispravljači imaju "brze" topive osigurače u sebi, pa je možda to u pitanju, također, isti takvi osigurači postoje i u nekim tipovima zidnih utikača za 220V pa proveri i svoj kabl. Ako je ispravljač riknuo - hp ima svoj prodajni i servisni centar u Srbiji tako da to ne bi trebao da bude problem, a i potraži na oglasima... zapravo, ceo ispravan štampač (bez kertridža) trebao bi da bude jeftiniji od novog ispravljača...
Koliko se sećam, postoji i osigurač u samom štampaču... ali davno je to bilo kad sam ga rastavljao. Zar 840C nema ispravljač integrisan u sebi, a 845C taj koji ti pominješ? Davno sam ga prodao i više se ne sećam zasigurno..
MaliAbner Pravopis 29.04.2006. 20:48 #5699

broj poruka: 7769
"NERADI MI STAMPAC ???"

Covece trebalo je da napises: NE RADI MI STAMPAC ???

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs