Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
DTK PTP-3007P 300W
STRANA 1 OD 1
ivikit DTK PTP-3007P 300W 25.04.2009. 02:15 T17006

status: user
broj poruka: 264
Zanima me kakvog je kvaliteta ovo napajanje. Ne treba mi veca snaga jer ide na stariju masinu. Samo me interesuje pouzdanost i stabilan rad. Moze li ono ispostovati ta dva uslova.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 25.04.2009. 02:42 #110021

broj poruka: 12057

Dobar je taj Nemac....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

xenox U svakom zitu... 25.04.2009. 08:52 #110037

broj poruka: 1400

Fina, masivna napajanja. Jedino sto me je razocaralo sto sam uzeo 5 komada DTK napajanja kao rezervna, a ona pocrkala u kratkom roku. 4 su crkla u toku rada, a 5 je preventivno izleteo napolje. Verovatno neki problem sa ventilatotom posto se slabo vrteo a napajanja se lepo grejala.

imarkovic .. 25.04.2009. 13:28 #110087

broj poruka: 18996
pa jeste Nemac, ali je zastareo, ako razmisljas da ga kupujes, bolje nemoj, a ako ga imas pa pitas kakav je, u svakom slucaju bolji je od svakakavih konzervi..
MACHINE Ne uzimaj 25.04.2009. 23:15 #110203

broj poruka: 5704
DTK je imao ocajne monitore, uzasne ergonomije sa mnogo hladnih lemova...

Ta serija napajanja je crkavala ko Epox. Ima problem sa Ti integralcem u SB stepenu kome `otkaze` automatika pa radi samo u forsiranom startu. Sto ploca ne moze, ali ks PSON i GND daje izlazne napone. Prigusnice su ocajno uradjene uz maksimalno rezonovanje. Imali su oni odlicne serije napajanja...e sada, cini mi se da DTK zapravo i nije GER firma vec TW :( ako bi se uporedila sa Chieftec 360W ATX i HPC to je zemlja i nebo

A N G E L

ivikit A kakvo je FSP Fortron napajanje 350W? 25.04.2009. 23:51 #110212

broj poruka: 264
A kakvo je FSP Fortron napajanje 350W?

Equinoxe Re: Ne uzimaj 26.04.2009. 06:13 #110263

broj poruka: 12057

Ma da bre, DTK je šit, a sad pogledaj svoj odgovor odavde:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=14532&forid=13&katid=2

@ivikit
Bolje polupaj komp sekirom nego da u njega stavljaš Frontier napajanje. Uzmi Cheifteca od 300W, ima ga gde hoćeš.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: DTK je imao ocajne monitore, uzasne ergonomije sa mnogo hladnih lemova..
::
:: Ta serija napajanja je crkavala ko Epox. Ima problem sa Ti integralcem u SB stepenu kome `otkaze` automatika pa radi samo u forsiranom startu. Sto ploca ne moze, ali ks PSON i GND daje izlazne napone. Prigusnice su ocajno uradjene uz maksimalno rezonovanje. Imali su oni odlicne serije napajanja...e sada, cini mi se da DTK zapravo i nije GER firma vec TW :( ako bi se uporedila sa Chieftec 360W ATX i HPC to je zemlja i neb
:: A N G E L
MACHINE Znam ja sta sam pisao :) ali znam i sta ti nisi dobro procitao 26.04.2009. 11:49 #110278

broj poruka: 5704
DTK nema proizvodni pogon u Nemackoj vec samo inzenjering (kao i Tagan), to nije isto, cini mi se da sam slicno i rekao...

Ja sam ovde govorio o doticnoj seriji 300W koja je uzasno mnogo crkavala...a onamo je bilo rec o 400W modelu, dakle, nije to isto...generalno DTK nije nista specijalno, neke serije napajanja su zaista perfektne ali ostalo je sasvim prosecno...svakako losija od Antec

Preporucujem najpre pazljivu analizu texta pa tek onda iznosenje stavova i zakljucaka!!!

Ako nisi imao prilike ni da otvoris isto napajanje, a kamo li da ponekad osciloskopom gledas izlaze doticnog integralca, onda nemamo o cemu da pricamo! Imao sam najamanje 20-ak komada i vecina je imala razne probleme...

Drugo je to sto se bax2003 pobrkao sa oznakama i nazivima! FSP nije Frontier vec Fortron, ocito ni to nije video a kamo li otvorio :)) Fortron FSP pravi odlicna napajanja, sasvim sigurno ne losija od DTK, usudio bih se reci da su kao LCpower...

http://www.fsp-group.com.tw/

Iskreno, Chieftec 360W DF je daleko bolji i sigurniji izor.

P.S. @bax, no hard feelings...bilo mi malo simpaticno da te pecnem...pozz

P.S.S. sigurno je to zbog SmungSmunga i FujFuj Anteca :)) zezam se malko...Antec zaista ima super napajanja jer i ja ih koristim...ali Samsung...hm, to nikako, bar ne u moju okolinu :( pre svega sto znam 2 slucaja poznanika koji su bukvalno ostala bez stana (sreca pa je jedan imao osiguranje) tako sto je u jednom slucaju izgoreo TV sam od sebe (ugasen ali ne i odvojen od mreze) a u drugom slucaju je bio neki kucni aparat, ne secam se koji, koji je izazvao pozar...hvala, ali neka hvala...to smece nece kod mene...ja sam od Samsunga imao prilike da imam ili duze korsitim memorije, telefone, monitore, diskove...i vecinom su to bile samo igracke koje su napola radile...TV/monitor Sony vs Samsung je ako da poredis BMW i Dacia :)) isto je i u memorijama Micron vs Samsung je kao Mercedes i Mahindra itd.

A N G E L

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs