Ugasim ja komp i odem iz sobe,vratim se i cujem da i dalje zuji,sve je ugaseno,ja mu pridjem i pomislim da li sam lud,komp ugasen a on zuji,pridjem mu ja opet i primetim da se kuler na napajanju polako okrece,polako se okrece i izbacije malo vazduha napolje,iscupam ga ja iz struje i on se i dalje vrti jedno 20-30 sekundi pa se ugasi,sta je bre to,nesto to nije u redu???
Molim za odgovore,sta da radim,da nije to opasno da ne explodira??
Masina je:
AMD Phenom II 920 OC: 3.74GHz Hyper TX Biostar TA790GX A2+ CF 2x2GB Kingston 800 2x640GB Raid WD 640AAKS SATA2 ATI 4850 Asus TOP 1024MB Accelero TwinTurbo NAPAJANJE CHIEFTEC CFT-650-14C Modularno,14` Fan, 650W Case CHIEFTEC GX-01
ATX konektor, nakon odvajanja od mreze. Ukljuci PSU u mrezu i proveri unimerom ima li napona na +5 i +12V (crvena i zuta u ondosu na crnu), ne sme biti, samo na ljubicastoj. Tipujem da ploca ima problem
Normalno je na mnogim napajanjima da kuler nastavi da se vrti i nakon sto se iskljuci komp. I tako obicno sve dok ga ne spusti na odredjenu temperaturu. A i ostace malo struje u njemu i kada ga iscupas iz struje(sve dok je sam `ne potrosi` ili se obicno pritisne power button da povuce to malo sto je ostalo) sad 20sec deluje mnogo, sta ga znam ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.