...od 750W kada i CPU i grafa vuku max a da je to relativno normalno? Pipnem ja danas kuciste kad ono toplo odozgo. Otpozadi kod napajanja vrelo. Moze da se pipne ali da je radilo jos malo pa ne znam bas, pa rekoh da pitam. Chieftec CFT serija inace, i to novo napajnje.
Графичка ти је прави правцати шит, а процесор је много слаб, а пуно троши киловат-часова, само, немој толико да га клокујеш да не цркне, та плоча не подржава ФСБ виши од 495МХз, а и стави неки бољи хладњак на ЦПУ.
Кућиште ти је ок, али је лим много савитљив на тој серији, па није препоручљиво да га држиш у кади.
Да, и провери осцилаторне хватаљке да ли су угломбљене како треба.
Po meni nebi smelo toliko da se greje!Iapk cenim da to nesto ne valja ako je bas vrelo.Jedinio napajanje koje se zaista greje kao TA pec i bude vreo i gornji deo kucista u letnjim danima je Corsair HX520.Ono je samo po sebi vrelo bar one prve serije sto su izbacili.Sto se tice Chifuteca nisam se sretao da se toliko mnogo greju,najvise sto je bilo pod opterecenjem je da je bilo toplo !Dal ti se vrti vent?Napajanje kad je pod opterecenjem preko senzora za temp ubrzava broj obrtaja na ventu!Jel kod tebe to tako radi?
I Want to believe - The truth is out there
:: :: ...od 750W kada i CPU i grafa vuku max a da je to relativno normalno? Pipnem ja danas kuciste kad ono toplo odozgo. Otpozadi kod napajanja vrelo. Moze da se pipne ali da je radilo jos malo pa ne znam bas, pa rekoh da pitam. Chieftec CFT serija inace, i to novo napajnje.
Okrece, to sam prvo proverila. Pa i ja cenim da ne bi smelo da bude vrelo, ali rekoh da proverim .. obicno greje tek na leto ko ludo, ali to je bilo sa onim starim od 450W.
@Slavuj - uh a da nisi omasio temu, pa je post trebao da ide na drugo mesto?
Бојим се да нисам, између редова је било да напишеш шта је од компонената повезано на то напајање, јер је до данас било много стручњака који су уједно пунили камионски акумулатор и оверклоковали процесор и меморију.
Nista pici kod prvog komsije,druga koji je malo strucniji i zatrazi pomoc!U krajnjem slucaju salji na reklamaciju!Nego koje su ostale komponente!Ne verujem da je nesto moglo da toliko optereti napajanje da se uzari!Moralo bi da bude 90% pod Full load-om da bi se tako ponasalo!
:: :: Okrece, to sam prvo proverila. Pa i ja cenim da ne bi smelo da bude vrelo, ali rekoh da proverim .. hmm.. :: :: @Slavuj - uh a da nisi omasio temu, pa je post trebao da ide na drugo mesto?
Neće to da valja, ili napajanje samo ili ventilator ili njegova kontrola u zavisnosti od temperature. Ne bi smelo toliko da se kreje sa kativnim hlađenjem (ako radi ventilator). Moj Antec 650W je mlakuškast sa toliko stvari zakačenih na njemu da ja ovde nemam dovoljno karatera u postu da ti nabrojim.
@Slavuj Fali tu jedan emulžn of skin sloumoušn.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ne zelim da se raspravljam a niti svadjam ali moram da ti skrenem paznju da je ruzno sprdati ti se sa takvim stvarima.Tacnije to je veliki greh.Nek ti Bog oprosti jer na zalost nisu svi rodjeni pod srecnom zvezdom da budu lepi,zdravi i pametni!
:: Greje se zato sto je tresh...... Ako si riba i znas seriju napajanja..... odmah zamisljam ovako nesto :: :: http://vukajlija.com/attached_images/0001/1703/nicesmile.jp :: :: :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
Ahhh pa dobro, reci samo, ne mora ovako. Phenom II 940BE, ASUS M4A79 Deluxe, ASUS 4850 512Mb, sa dva harda i dve optike. bez overclock-a.
Temp. maticne i CPU-a normalna za malo jaci rad, znaci sve ok, sem napajanja. Nista, sad cu da vidim da pokrenem neku igru, pa ako krene da greje ... uf.
SkyFire - ma pusti ... nije vredno nerviranja, vidis da ima covek problema. Hvala tebi u svakom slucaju.
Cekaj bre.Ja sam tebe sreo cini mi se i na benchmark forumu?!Nesto si se zezala oko Overklokovanja nekog AMD Dual core-a ili gresim? Komponente ti nisu toliko zahtevne da bi se napajanje toliko grejalo.Ipak tu nesto ne radi kako treba!
:: :: Ahhh pa dobro, reci samo, ne mora ovako. Phenom II 940BE, ASUS M4A79 Deluxe, ASUS 4850 512Mb, sa dva harda i dve optike. bez overclock-a :: :: Temp. maticne i CPU-a normalna za malo jaci rad, znaci sve ok, sem napajanja. Nista, sad cu da vidim da pokrenem neku igru, pa ako krene da greje ... uf.
Ne, nisam clan na bench-u, samo citam postove tu i tamo kad imam vremena, sto je skoro nikada.
Aha, cenim i ja da ne bi trebalo, nista, idem da isprobam jos jednom, ako ne onda reklamacija. A i nije mi to bas trebalo ... hvala puno!
:: Cekaj bre.Ja sam tebe sreo cini mi se i na benchmark forumu?!Nesto si se zezala oko Overklokovanja nekog AMD Dual core-a ili gresim :: Komponente ti nisu toliko zahtevne da bi se napajanje toliko grejalo.Ipak tu nesto ne radi kako treba :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ahhh pa dobro, reci samo, ne mora ovako. Phenom II 940BE, ASUS M4A79 Deluxe, ASUS 4850 512Mb, sa dva harda i dve optike. bez overclock-a :: :: :: :: Temp. maticne i CPU-a normalna za malo jaci rad, znaci sve ok, sem napajanja. Nista, sad cu da vidim da pokrenem neku igru, pa ako krene da greje ... uf.
Sorry,my mistake.Pomesao sam te onda. Nego znas sta ti je ciniti.Probaj pa na reklamaciju ali svakako to ne radi kako treba!
:: :: Ne, nisam clan na bench-u, samo citam postove tu i tamo kad imam vremena, sto je skoro nikada :: :: Aha, cenim i ja da ne bi trebalo, nista, idem da isprobam jos jednom, ako ne onda reklamacija. A i nije mi to bas trebalo ... hvala puno :: :: :: Cekaj bre.Ja sam tebe sreo cini mi se i na benchmark forumu?!Nesto si se zezala oko Overklokovanja nekog AMD Dual core-a ili gresim :: :: Komponente ti nisu toliko zahtevne da bi se napajanje toliko grejalo.Ipak tu nesto ne radi kako treba :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ahhh pa dobro, reci samo, ne mora ovako. Phenom II 940BE, ASUS M4A79 Deluxe, ASUS 4850 512Mb, sa dva harda i dve optike. bez overclock-a :: :: :: :: :: :: Temp. maticne i CPU-a normalna za malo jaci rad, znaci sve ok, sem napajanja. Nista, sad cu da vidim da pokrenem neku igru, pa ako krene da greje ... uf.
Znam ja sta je njoj najgore.Drndanje sa reklamacijom i ubedjivanje sa dobavljacima.Ima da je ostave bez napajanje jedno vreme dok ne ustanove gresku ili ti se sami ne uvere !Znas i sam kako to ide!
:: :: ...jer to uopšte nije loše napajanje... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Kakav seljak jbt...Sta ti bi da najednom vredjas...???
Independence is a state of mind
:: Greje se zato sto je tresh...... Ako si riba i znas seriju napajanja..... odmah zamisljam ovako nesto :: :: http://vukajlija.com/attached_images/0001/1703/nicesmile.jp :: :: :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: ::
Zavisi od samog napajanja, odnosno kako je podesena termalna kontrola i brzina ventilatora. Ipak sve preko 50 stepeni nije dobro, skracuje vek trajanja elektrolita ali ima proizvodjaca koji za to ne mare. Kod mog Anteca TP Trio 650W temperatura koju izbacuje pri samo 600RPM (Idle) je skoro ista kao i sobna, dakle jedva se primeti da izbacuje topli vazduh, pri duzem opterecenju broj obrtaja raste na 750RPM a temperatura je skoro ista kao u Idle. Inace napajanje mucim sa E8400, P5Q-E, 4x1GB, 8800GT TOP, 2x250GB WD Raid 0, 500GB WD, 2 rezaca i jos neke sitnice. Inace ja licno ne cenim Cheftec napajanja jer sam ih imao mnogo na servisu i nisam bio odusevljen kvalitetom delova i same izrade. Takodje i na testovima opterecenja i stabilnosti napona su se pokazala ocajno. Naravno svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav.
Ta konfiguracija ne moze da vuce vise od 500W od tog napajanja, tako da nesto ne valja. Proveri da li se ventilator okrece, otvori kuciste pa pogledaj, proveri da ti se tamo neki kablici ne pipkaju i ne varnice, kratko spajaju ili slicno... Ako je falicno napajanje srecno sa reklamacijom Kupio sam PC P&C Silencer-a od 750W pre dve nedelje... komp klokovan... napajanje `ladno ko` spricer... i ``Ne cuje se, a radi`` sto bi rekao cika Kure _________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
@philaemos kojih 500?Ni 300 pri max opterećenju. @vaskev Mogao bi da se izjasniš i o pojedinim Chief serijama. CFT, HPC, GPS ne bi trebalo da su iste po kvalitetu.
srecno sa reklamacijom. i da kad napajanje odneses nek ti ovaj tvoj uvodni bude sva prica (bez da si nesto cackala i slicno) prva neka ti bude: `PA STA JE OVO BRE` :))
:: :: ...od 750W kada i CPU i grafa vuku max a da je to relativno normalno? Pipnem ja danas kuciste kad ono toplo odozgo. Otpozadi kod napajanja vrelo. Moze da se pipne ali da je radilo jos malo pa ne znam bas, pa rekoh da pitam. Chieftec CFT serija inace, i to novo napajnje.
Mislis govori tiho i nosi chifutec sa sobom Pazi da se ne oprzis jos uz put dok ga budes nosila
Eh te hardverske muke
:: :: :: Ne valja ... povremeno staje fan. Evo do sada sam ga cackala, i cini se da radi, ali u trenutku zaglavi zbog neceg i stane, pa temp. skace. :: :: Reklamacija, sta drugo ostaje. Kako ja to mrzim... a i nemam bas lepa iskustva. Nista, govori tiho i nosi psa sa sobom :: :: Hvala puno na pomoci ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.