:: Treba mi preporuka za web kameru sa cenom od 50 do MAX 60 EUR :: :: Kameru ce koristiti za web komunikacuju gluvoneme osobe, dakle potrebna je sto kvalitetnija slika, jer oni medjusobno komuniciraju gestovnim jezikom :: :: Takodje me zanima koja brzina interneta je minimum za jasnu sliku :: :: Ne radi se samo o brzini protoka nego i o programu koji ce biti koristen (preporucujem Skype). U principu, aDSL od 1Mb ce biti sasvim ok. Vazna napomena: za jasnocu slike odlucujuca stvar ce biti kvalitet osvetljenja u sobi. Pri dobroj osvetljenosti, bilo koja kamera u ovom cenovnom rangu odradice posao kako treba (30 fps, 800x600 minimum).
Instalirah coveku danas ovu kameru. Medjutim, kada sam stigao kuci bio sam razocaran kvalitetom slike koju smo dobili preko Skype-a. Slika nije ni blizu one koju sam gledao na licu mesta. Moje dosadasnje iskustvo mi je govorilo da Skype daje bolju sliku od Messenger-a i ooVoo aplikacije.
Da li su moja ocekivanja da slika na licu mesta i ona koja se dobije preko programa za komunikaciju bude jednakog ili pribliznog kvaliteta nerealna?
Napominjem da je i kod mene i kod njega brzina interneta 1Mb i obojica imamo instaliranu najnoviju verziju Skype-a.
Kamericu sam lično probao i nisam imao zamerke na kvalitet slike/videa. Ako je tamna prostorija u pitanju, upali Low Light Boost, koji u stvari malo nabija kontrast, ali ipak pomaže, ne narušavajući kvalitet naročito u isto vreme. Ako bi sebi jurio Web kameru za te pare, nju bi uzeo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Slika koju sam na licu mesta video je super! Ali kada sam stigao kuci, bio sam razocaran.
Nisam siguran da li je covek kuci nesto od podesavanja kamere poremetio, ili jednostavno nije realno da kvalitet slike ne opadne kroz Skype i druge programe za komunikaciju preko interneta?
Mislio sam da ce slika biti ista onakva kakvu na licu mesta vidim, pa me zanima da li gresim?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.