Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
POMOC
STRANA 1 OD 1
pufi POMOC 15.03.2009. 19:30 T16175

status: user
broj poruka: 2196
NARODE,MOLIM VAS DA MI POMOGNETE,ZNAM DA OVA TEMA NEMA VEZE SA RACUNARIMA ALI STA CU,NE ZNAM KOME DRUGOM DA SE OBRATIM

KOJI JE NAJBOLJI FORUM O AUTOMOBILIMA,GUGLAO SAM NESTO,UCLANIO SAM SE NA TUNING STALYNG FORUM,ali forum je komplikovan za koriscenje ne mou da se snadjem,zbate li neki drugi?????????

HVALA UNAPRED,SVAKI ODGOVOR JE DOBRODOSAO

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Modena ... 15.03.2009. 19:37 #103185

broj poruka: 497

Pufi sta ti konkretno treba?

pufi re 15.03.2009. 20:09 #103196

Konkretno me interusuje ugradnja turbine ili kompresora,da bi povecao snagu na autu.
Imam Reno Lagunu karavan iz 1997 2.2 Obican DIZEL,nema turbinu,ima 62KW / 83KS

Kako da povecam snagu na njoj,da li ona moe da se cipuje,koliko bi kostala ta turbina i oliko bi konja imao!!!!

Nemojte da me pogresno svatite sto pisem ovo na ovom forumu!!!!!!!

Hvala!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Pisko Forum 15.03.2009. 20:10 #103197

broj poruka: 6645
Forum, ili bar gomila mišljenja koja dobro liče na forum, imaš na B92.net-u, pod automobilizam. Od review-a do opaski čitalaca. Za razliku od imbecilne cenzure koja važi za političke teme, ovde skoro slobodno (samo bez psovačine i vređanja kakvih ima npr. ovde na forumu) ljudi iznose mišljenja, i tako imaš dobar broj likova koji se javljaju iz inostranstva i vide drugi stranu medalje a ne samo naše osakaćeno, monopolističko, potkupljivo i u biti, neslobodno tržište... pa, ako je autor plaćen ili prosto pristrasan u nemogućnosti izbora prema nečemu ili nekoj marci, jave se ljudi i sa kontraargumentima i iskustvima.. e, sad, za šta ti to treba, ne znam. Nemoj samo da ih tamo zayebavash sa hibridnim modelima i objašnjenjima, bar dok malo ne ostariš na tom forumu, jer ćeš ubrzo doći u situaciju dal` je neki hibridni auto dual-motor ili motor 2 duo... ...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

doca80 Re: Forum 15.03.2009. 20:21 #103200

broj poruka: 3053
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

Nemoj samo da ih tamo zayebavash sa hibridnim modelima i objašnjenjima, bar dok malo ne ostariš na tom forumu, jer ćeš ubrzo doći u situaciju dal` je neki hibridni auto dual-motor ili motor 2 duo... ...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
::
Modena ... 15.03.2009. 20:26 #103201

http://www.cbc.rs/forum/index.php -To ti je forum kakav ti bas treba.

Odma da ti kazem,bilo kakvo stavljanje turbine ili kompresora na taj motor ti je totalno neisplatljivo.Sve moze da se uradi ali ti treba mnogoo srestava,cipovanje zaboravi jer ces dobiti jako malo na obicnom dizelu.
U sustini najisplativije ti je da nadjes neki turbo dizel engine i onda ga chipujes a to ce te izaci manje para i zivaca od ugradnja turba.

pufi re 15.03.2009. 20:31 #103203

ma moj motor necu da diram,presoo je 150.000 za koje ja znam da su pravi, na autu nikad nista nije radjeno sto se tice motora!!! Ne menjam motor!!

Koliko kosta ta turbina i koliko bi konja dobio?

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

doca80 Re: re 15.03.2009. 20:44 #103205

broj poruka: 3053
To sto ti hoces,nece ici tako lako. Bilo kakav pokusaj budzenja obicnog dizela ce se zavrsiti pisanjem ulja na sve strane,i crkavanjem motora u rekordno kratkom roku. Nije obican dizel pravljen za visoke obrtaje. Ako hoces da povecas drasticno snagu motora,moras ubaciti drugi motor!!! Mada koji ce ti K...zestok motor na karavanu!!! Ako hoces da juris velikim brzinama kupi sportski auto...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: ma moj motor necu da diram,presoo je 150.000 za koje ja znam da su pravi, na autu nikad nista nije radjeno sto se tice motora!!! Ne menjam motor!
:: Koliko kosta ta turbina i koliko bi konja dobio
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
Modena ... 15.03.2009. 20:44 #103206

Ako mislis da to radis,uz turbo moras da kupis x stvari koje nisu nimalo jeftine(izduvni sistem,interkuler,drugi sistem ubrizgavanja goriva,ECU...) i jos plus majstor koji nije nimalo jeftin a ovde se moze izbrojati na prste oni koji to znaju da urade.
Dao sam ti onaj link ,tamo ima ljudi koji su radili takve stvari pa ces cuti iz prve ruke.
pufi re 15.03.2009. 21:29 #103218

Pretpostavio sam da je jako skupo,sacekacu da me auto smori pa cu ga prodati i kupiti jaci benzinac,ne treba mi drugi forum kad imam vas

HVALA VAM SVIMA!!!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

gile23 ... 15.03.2009. 22:24 #103234

broj poruka: 9121
Kupis Sky Line .

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 16.03.2009. 00:53 #103278

broj poruka: 1586
Ako hoces da dizes snagu, budzis i navijas, prodaj pa pazari nekog nemca ili drugi motor za tvoj auto ali sa vec fabrickom turbinom... Sve da kupis i odradis ce te kostati vise nego da pazaris i remontujes polovan turbo-dizel + manje rizika kao sto doca rece da propisa ulje, sagori klipove i ventile ili nesto trece...
Uostalom, probao sam taj auto, isti motor, motor vuce odlicno, velika zapremina, ima odlicna medjuubrzanja, sta hoces vise :o)

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Slavuj ... 16.03.2009. 00:58 #103280

broj poruka: 2236
Ako sve radi, vozi ``švaler gas`` i to ti je to, izvozaj se za sve pare. Nemoj da ga klokuješ, dumre !

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 16.03.2009. 01:08 #103282

broj poruka: 1586
Di da ga klokuje, ce da mu shklombucna prodje kroz glavu :o) A za svaler gas jos brisem suze :o)

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

CrowBgd ... 16.03.2009. 01:20 #103284

broj poruka: 1376
Zavisi koj je motor. Chip tuning ide od 200e pa na gore.
Probaj ovde,ja sam 15 godina na trkama tako da na http://www.gonzaracing.com/forum/index.php?sid=b91511497373a11765539c9a9588f732 iams bar 100 ljudi koji ce da te upute. Naravno ako znas sta hoces
Slavuj ... 16.03.2009. 09:55 #103309

broj poruka: 2236
Ako ti se nešto baš menja, promeni pumpu na kojoj sipaš ``evro-dizel``, možda dobiješ ~10-20% ili snage ili svojih para, tek da ti postane jasnije o čemu pišem, ovo nije dve hiljade-deveta godina nego devedeset-devetnaesta, i još uvek se piša u rezervoare i sipaju vazduh, voda, mulj itd.

Bar je sa benzincima takva situacija.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs