Cao svima. Imam Genius webcam ali takodje i problem da je pokrenem tj. preko USB je prikacim i onda trazi drajver da instaliram sto i uradim.Nakon toga kad pokusam da je pokrenem preko bilo kojeg programa za chat ona ne radi!!! Proveravao sam podesavanja u programima i sve je ok. Onda sam probao i ovim redom:unplug-ovao web cameru, deinstalirao drajver,pa ponovo instalirao drajver i ubacio web cam i opet nista.
tako da mi je potrebna vasa pomoc oko toga ako neko zna sta da uradim!
Da li windows vidi tvoju kameru? Kad otvoriš My Computer, da li se pored (eventualno) skenera, vidi i web kamera? Tj. njena ikona? Ako se vidi, desni klik, idi na properties pa na dijagnostiku kamere, iako to nije neki poseban test, ako ni njega ne prolazi, instalacija nije uspela, drajver su u koliziji sa sistemom ili je došlo do problema sa IRQ raspodelom.
Ako si zbrljao sa instalacijom kamere, tesko ces se izvaditi. Ako je ono sto mislim da jeste, a to je da nisi procitao uputstvo, da je potrebno prvo dici drajvere, a tek kod restarta racunara zakaciti kameru, onda si zaista u grdnom problemu. Da bi pokusao da resis ovo pokusaj da posle deinstalacije drajvera ocistis i registri bazu nekim od programa za to. Tek onda po puputsvu, prvo podigni drajvere, pa tek onda zakci kameru. Sada ako ti i proradi slika, neces imati ton, sto je najcesci problem kod pogresnog instaliranja WEB kamera.
Hvala puno ljudi na iscrpnim odgovorima. Bice da sam uradio ovo sto mikac962 kaze. Windows mi uopste sad ne prepoznaje kameru. Za deinstalaciju koristim `Your Uninstaler` koji brise i registre.Ali izgleda da najveci problem nastaje zbog konflikta sa TV karticom (Pinnacle),a to nemam pojma kako da resim :((
:: :: :: Hvala puno ljudi na iscrpnim odgovorima. Bice da sam uradio ovo sto mikac962 kaze. Windows mi uopste sad ne prepoznaje kameru. Za deinstalaciju koristim `Your Uninstaler` koji brise i registre.Ali izgleda da najveci problem nastaje zbog konflikta sa TV karticom (Pinnacle),a to nemam pojma kako da resim :( :: Proveri u Control panel-u da li Pinnacle i kamera koriste iste resurse. Ako je tako, probaj da rucno promenis IRQ vrednosti. P.S. Mozda i ovo: probaj da kartu premestis iz PCI slota (ako je PCI) u drugi slot (ako ima slpbodnih). Ako je eksterna karta u pitanju, prikaci je na neku drugu USB `granu`.
Ako i nisi zeznuo drajver a i ako jesi pa posle instaliraš ponovo, moraš da razumeš prvo ti pa onda da to `objasniš` OS-u i video-aplikacijama: šta je izvor video signala. Nisi prvo rekao da imaš i tv karticu, a, dotična je, baš kao i web kamera, izvor video signala. U zavisnosti koliko je bezobrazno ili agresivno napisan drajver za neki od ova dva hardvera, isti će se nametati capturing programima ( i chat programima, ista je rutina) kao default - podrazumevani izvor signala. Treba da odabereš u podešavanjima SVAKOG programa posebno (za chat, za video editing, za snimanje videa...) šta je izvor signala (obično, posebno za video signal, posebno za audio signal) i tek onda ne bi trebalo da te `ignoriše`. Ako su dotični programi `glupi`, onda neće pamtiti podešavanje i svaki puta moraćeš ponovo da dokazuješ postojanje web kamere. Dešava se.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.