E5200 je brzi i bolji ali ne mnogo 5200 radi na 2.5GHz a 4400 na 2.0GHz.ja sam sasvim slucajno posedovao do skora 4400 i mogu ti reci da se jako lepo klokuje,2.9GHz bez dizanja napona,a uz dobru plocu ide i do 3.3-3.5GHz,5200 moze i da ide na 4.0GHz,jsam uspeo kad sam ga imao na testu 3.71GHz sa ASUS P5KC,Oba su odlicna uzmi koji hoces
Ok onda, meni neko rece da su C2D brzi od DualCore iako su nominalno sporiji jer su novija tehnologija, ali ako nije tako onda great... Vec imam 5200 pa sam se pitao da li sam trebao da uzmem 4400.
poz
:: :: E5200 je brzi i bolji ali ne mnogo 5200 radi na 2.5GHz a 4400 na 2.0GHz.ja sam sasvim slucajno posedovao do skora 4400 i mogu ti reci da se jako lepo klokuje,2.9GHz bez dizanja napona,a uz dobru plocu ide i do 3.3-3.5GHz,5200 moze i da ide na 4.0GHz,jsam uspeo kad sam ga imao na testu 3.71GHz sa ASUS P5KC,Oba su odlicna uzmi koji hoce :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Naterao sam ga na 3,2, dosta je, necu da preterujem :)
:: :: Jao da pa to je Dual Core,ali nema veze neces osetiti razliku,ok je taj 5200,nateraj ga na 3.5 i pevaj!!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Imam neku `interesantnu` plocu (asus p5ld2-x/gbl), koja nema nikakva podesavanja za OC u smislu bus-a i mnozioca. Samo otkucam broj izmedju 200 i 400 i sve se prilagodi automatski. Jel` to dobro ili lose? :)
:: :: Jao da pa to je Dual Core,ali nema veze neces osetiti razliku,ok je taj 5200,nateraj ga na 3.5 i pevaj!!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Znam te ploce,teraj FSB i povecavanjem brzine procesora ti ga testiraj,odradi 3.0ghz pa testiraj,pa 3.2GHz pa testiraj i tako dalje dok ne moze dalje,ti na toj ploci ne mozes da dizes voltazu!!! Znaci dok ne zabode teraj FSB
Da, to ce biti jedini moguci postupak. Dobra ploca za ovakve anti OC znalce ka sto sam ja.
:: :: Znam te ploce,teraj FSB i povecavanjem brzine procesora ti ga testiraj,odradi 3.0ghz pa testiraj,pa 3.2GHz pa testiraj i tako dalje dok ne moze dalje,ti na toj ploci ne mozes da dizes voltazu!!! Znaci dok ne zabode teraj FS :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
...majko moja, ja vise ovo ne mogu da gledam. Vec neko vreme `znalci` na forumu poturaju price o dual core i core 2 duo procesorima. Vazno je da su nabili gomilu postova a ne znaju da su: E2000, E4000, E5000, E6000, E7000 i E8000 SVE derivati C2D tehnologije. Bez obzira sto Intel neke prodaje pod imenom Pentium. Sve su to varijacije Conroe ili Wolfdale jezgra. Mozda evenutalno samo na Biostar plocama rade kao dual core procesori...
AMIN! al` bato, 4400 je c2d, a 5200 je `samo` coreduo... i meni krece kiselo na ku**ac od znalaca. pa ljudi, jebm mrt, imate http://processorfinder.intel.com/Default.aspx tu vam SVE pise... aj zdravo... ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
:: ...majko moja, ja vise ovo ne mogu da gledam :: Vec neko vreme `znalci` na forumu poturaju price o dual core i core 2 duo procesorima. Vazno je da su nabili gomilu postova a ne znaju da su :: E2000, E4000, E5000, E6000, E7000 i E8000 SVE derivati C2D tehnologije :: Bez obzira sto Intel neke prodaje pod imenom Pentium :: Sve su to varijacije Conroe ili Wolfdale jezgra :: Mozda evenutalno samo na Biostar plocama rade kao dual core procesori...
Dobro de, smiri se, varijacije su varijacije. Ako ne mozes da gledas, ti brate promeni program. A ja sam i `nabio` post zato sto ne znam, zasta sluzi forum nego da saznam. Nisam siguran da sam jedini koga zbunjuje razlika izmedju C2D i Dual Core.
:: ...majko moja, ja vise ovo ne mogu da gledam :: Vec neko vreme `znalci` na forumu poturaju price o dual core i core 2 duo procesorima. Vazno je da su nabili gomilu postova a ne znaju da su :: E2000, E4000, E5000, E6000, E7000 i E8000 SVE derivati C2D tehnologije :: Bez obzira sto Intel neke prodaje pod imenom Pentium :: Sve su to varijacije Conroe ili Wolfdale jezgra :: Mozda evenutalno samo na Biostar plocama rade kao dual core procesori...
Ne odnosi se na tebe, ti si pitao jer ne znas, a to nije sramota niti nesto lose. A ono `ne mogu da gledam` se odnosi upravo na to da neko ko ne zna pita nesto, a `strucnjaci` mu na odgovaraju takve gluposti da posle ti odes dalje pogresno naucen. E to ne mogu da gledam i moram da te obavestim o istini. Ovo nije stvar subjektivnog misljenja tipa ATI - nVidija ili tako nesto. Ovo je elementarno neznanje koje se prosledjuje dalje kao neka cinjenica.
alrad, tu i tamo su slicni procesori po performansama gledano. Anyway, E5200 bi bio bolji izbor. 45nm je u odnosu na stari E4400 koji je 65nm. A to automatski znaci da se manje greje. Takodje ima i bolje overclock sposobnosti kao i veci multiplier sto je naravno veliki plus. Tako da na nekoj istoj frekvenciji su slicni, ali, E4400 ne moze dostici ono sto E5200 moze i onda se tu javlja prednost. Ukoliko ti to nije bitno, pa, ides na novije i hladnije u svakom slucaju. A mihro je vec rekao sta se imalo kasti sto se tice C2D, i Pentium-a D.
U pravu si. Sad mi je u potpunosti jasno zasto je sa foruma nestalo puno ljudi koji su posedovali pravo znanje. Cast izuzecima koji i dalje ostaju da se bore...
:: nije li ocigledno da niko normalan nema snage da odgovori uopst :: ja ne znam sta se gura :: :: DUAL CORE, dva jezgr :: :: :: .. :: :: :: :: uls :: ::
...je ovaj Pufi? Do sada je kampovao dan i noc na forumu i kao vrhunski strucnjak delio savete iz svih oblasti IT industrije, a sad ga nema vec dva dana da nam objasni razliku izmedju dual core i core 2 duo procesora. Ja bas hteo da uzmem jednu Biostar plocu, al sam cuo da one ne prepoznaju E5200 CPU kao dual core, nego radi samo jedno i po jezgro, pa molim Pufija da mi razjasni malo stvari.
E to je konkretan odgovor. Mogu ja da nadjem intelove linkove, mogu da zakljucim cak nesto i od onih koji misle da sve znaju a nije bas tako, ali praksa je praksa.
A i vi kolega mihro, vidite da nije bas svejedno :) (Biostar)
Ja sam nazvao temu kako sam je nazvao u samokriticnosti, al` to ne znaci bas da sam totalni debil.
:: alrad, tu i tamo su slicni procesori po performansama gledano :: Anyway, E5200 bi bio bolji izbor. 45nm je u odnosu na stari E4400 koji je 65nm. A to automatski znaci da se manje greje. Takodje ima i bolje overclock sposobnosti kao i veci multiplier sto je naravno veliki plus :: Tako da na nekoj istoj frekvenciji su slicni, ali, E4400 ne moze dostici ono sto E5200 moze i onda se tu javlja prednost :: Ukoliko ti to nije bitno, pa, ides na novije i hladnije u svakom slucaju :: A mihro je vec rekao sta se imalo kasti sto se tice C2D, i Pentium-a D.
...naravno Biostar je vrhunska ploca. Bolja je od Asus-a i Gigabyte-a zajedno. Nego nesto brljavi sa dual core i core 2 duo procesorima pa sve cekam Pufija da mi on to razjasni posto je genije za kompjutere, ima sve moguce ploce, procesore i karte i tako to...
Sad sam procitao sve postove koje si napisao.... pazi kad me nije mrzelo da otvorim nalog i da tebi ,a i svima kazem moje struchno mishljenje:
mihro je LATENTNI GAY koji se gotovo sigrurno hetfa u bulju samo ovih dana ne dobija dovoljno... a pritom neva 2 blage veze sa kompovima...verovatno misli da su reset i power dugme ista stvar samo se jedno drzi 4 sekunde ... znachi mirho = gay tinejdzer sa hidrocefalonom (hence the Rambo picture)
:: ...naravno Biostar je vrhunska ploca. Bolja je od Asus-a i Gigabyte-a zajedno :: Nego nesto brljavi sa dual core i core 2 duo procesorima pa sve cekam Pufija da mi on to razjasni posto je genije za kompjutere, ima sve moguce ploce, procesore i karte i tako to...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.