Uredjaj nece da cita DVD brze od 4x, nekad se desi da ochita ali jako retko, rezao je najnormalnije a sada vishe ni to nece da radi na vecoj brzini od 4x iako su diskovi deklarisani na 16x. Da li neko zna resenje ili da kupim nov ???
ti je ukljucen neki nero (ili srodnog programa) utility koji prilagodjava brzinu optike, da se ne bi suvise bucno cula. Ako toga nema probaj da nadjes prekidac koji prebacuje sa 33 na 45 obrtaja :)
Pazi narezem 2 dvda na 6x i onda od jednom nece vishe. Prilikom rezanja Dvda polje za odabir brzine bude onako sivo kao da se radi o disku koji podrzava brzinu od samo 4x. Gde li je ta opcija za podesavanje brzine obrtaja ??? Inache koristim Nero-6.6.1.15c
ovo je dobro: `Ako toga nema probaj da nadjes prekidac koji prebacuje sa 33 na 45 obrtaja :)` `Gde li je ta opcija za podesavanje brzine obrtaja ???` na gramofonu
Pa koliko ti je star rezac, odnosno koliko diskova je narezao?
:: Uredjaj nece da cita DVD brze od 4x, nekad se desi da ochita ali jako retko, rezao je najnormalnije a sada vishe ni to nece da radi na vecoj brzini od 4x iako su diskovi deklarisani na 16x. Da li neko zna resenje ili da kupim nov ???
Proveri u Device Manageru da li uređaj radi u PIO ili UltraDMA modu. Ako je PIO, to je uzrok tvojih problema. Ako radi u DMA, kanta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Proveri u Device Manageru da li uređaj radi u PIO ili UltraDMA modu. Ako je PIO, to je uzrok tvojih problema. Ako radi u DMA, kanta :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: KAko to da uradim ? Ulazio sam u Device Manager al ne znam gde da vidim to za Mod ::
pioneer je izgleda djubre (ma svi rezaci su djubre)
04.03.2009. 15:24
status: user broj poruka: 45
I ja sam imao isti problem dok sam imao pioneer-a. Menjao sam i firmware i - nista. Jednostavno neke diskove procita kao 4x i nece da ponudi vecu brzinu. Diskovi su bili verbatim i na drugim dvd rezacima rade na 16x. Zanimljivo je da sa SONY diskovima radi ok. Taj rezac sam poklonio drugarici, tako da nisam stigao da resim problem (ukoliko je uopste moguce)
p.s. to je bilo pre nekoliko godina, mozda su izbacili firmware koji resava problem
J**e ga krstenica! :) Izgubices vreme i ponovo ces morati na kraju do prodavnice da kupis drugi tako batali se corava posla i iz novcanika izvadi 2000 i kupi drugi
:: Uredjaj nece da cita DVD brze od 4x, nekad se desi da ochita ali jako retko, rezao je najnormalnije a sada vishe ni to nece da radi na vecoj brzini od 4x iako su diskovi deklarisani na 16x. Da li neko zna resenje ili da kupim nov ???
Problem rezanja sam uspeo da resim instaliranjem Nera 8. Ostao je jos samo problem kopiranja diskova, sa cd na hdd, radi oko 3000kbs, 1 dvd kopira oko 20min
IDE/ATA ATAPI Controllers > Primary IDE Channel ili Secondary IDE Channel > desni klik > Properties > Advanced Settings. Vidi da li negde imaš PIO Mode. Ako imaš, promeni ga u Ultra DMA Mode.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Hdd je primari master na jednom kablu, na tom istom je cd rezac primari slave a na drugom kablu je Dvd rezac secondary master. Na njemu je podesen transfer Ultra DMA 4 Ultra66
Onda te zeza rezač, a ne Windows. Tu ti, izgleda, nema pomoći.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Hdd je primari master na jednom kablu, na tom istom je cd rezac primari slave a na drugom kablu je Dvd rezac secondary master. Na njemu je podesen transfer Ultra DMA 4 Ultra6 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.