Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
1 x 120mm + 4 x 90 mm fans
STRANA 1 OD 1
MIGOSA 1 x 120mm + 4 x 90 mm fans 01.03.2009. 17:45 T15824

status: user
broj poruka: 280
Imam Chieftec-ovo kuciste ch-04sl-sl-a - http://www.chieftec.com/ch-04sl-sl-a.html

Do sada nikada nisam imao u kucistu dodati ventilator, pa mi treba vasa pomoc.

U kucistu imam 4 HDD koji se fino greju i Gigabyte GA-MA78GM-S2H na cijem north bridge-u bi moglo i ponesto po potrebi da se ispece, ali posto imam sjajan AEG sporetic nisam imao potrebu da ga tako koristim...

Na ploci vidim da ima samo 1 prikljucak sa 4 pina, pored koga pise SYSTEM FAN. Ja sam se nesto nameracio da ugradim par komada duvalica-hladilica, pa me zanima da li je to izvodljivo i sta mi sve treba za to. Razmisljam se o kakvim Noctuama.
Takodje, razmisljam da li je pametno na north bridge da stavim kakav fan, jer sumnjam da posle duzeg rada zbog zagrevanja ovog cuda komp blokira i restartuje. Kojim softverom da precizno izmerim temp. ove grejalice? Mozda ce biti dovoljno da samo ugradim ventilatore na za to predvidjena mesta na kucistu?

POMAGAJTE!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar re 01.03.2009. 18:29 #100046

broj poruka: 3992
svaki ventilator na sebi ima dva prikljucka
jedan je da mozes da ga prikopcas na plocu,tj.na sys fan a drugi je da ga prikopcas na napajanje....i to ce sve lepo da ti hladi,bice kao u sibiru

rad je od coveka napravio majmuna

operator re 01.03.2009. 19:19 #100056

broj poruka: 4262
Ah, Gigabyte grejalice( ploce). Imam ih 12 za reklamaciju. Razmisljao sam da ih poklonim nekome da se greje ove zime i da susi ves.

MIGOSA .. 01.03.2009. 19:26 #100060

Da li to znaci ili na SYSTEM FAN ili na napajanje ili mora i na jedno i na drugo?

Koji kabal treba za napajanje tj. koja je veza? Molex? Izvini ako lupetam...

North bridge vreo!!! Da li je jos neko sa ovom plocom iskusio ovakav problem Gigabyte GA-MA78GM-S2H?
Da nisam kakvu gamad zapatio? Imao sam najnoviji NOD instaliran, Malwarebytes i Ad-Aware, CCleaner-om brisao. Juce ga deinstalirah pa rekoh da precesljam sa Kaspersky-im. Ali kako mu dam opciju Ful Scan on ga odradi do 95-99% - i kad dodjem do komp-a on gotovo zakucan, jedva se strelica od misa pomera. Inace u pitanju je Vista x64 S.P. 1.
Mislim da se north bridge nije ranije tako grejao kao sad, sta li moze da bude uzrok?

MIGOSA Znas pesmu sa novog albuma R. Amadeusa 01.03.2009. 19:29 #100062

Operater, operater. Dajte mi glavnog... Ja imam resenje!!!

Preduhitrio si me sa postom. Nego, medju tim GA ima li ovog mog modela - GA-MA78GM-S2H?

MIGOSA Pardon ti si operatOr, a ne operatEr... 01.03.2009. 19:35 #100067

O tebi Rajko jos nije napis`o pjesmu.

nenika Re 01.03.2009. 19:50 #100068

broj poruka: 1133
Ovaj odgovara za tvoju ploču a ima i kod nas da se kupi
http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/chipset/hr05_ifx/product_chitset_cooler_hr05_ifx.htm?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

A NOCTUE IMAJU PRIKLJUĆAK SA 3 ŽICE A DOBIJAŠ I DVA NASTAVKA SA MOLEX KONEKTOROM.MOŽEŠ TRI BRZINE DA MENJAŠ.

http://www.itsvet.com/proizvod/thermalright-hr-05-ifx/comp_comp_cooler/618/575

http://www.pcberza.rs/komponente/hladjenje/402-494-0-0/
MIGOSA Hvala nenika. 01.03.2009. 21:41 #100084

Da li ova 12-ica sto ide pozadi mora samo da izbacuje vazduh ili moze da se postavi i da hladi ka unutra?

Jbg stvarno nemam pojma nista o hladjenju kucista.

Ako postavim nesto na north bridge mogu da se pozdravim od slota za PC-E 1.0 TV karticu koju sam nameravao da uzmem.
nenika Re 01.03.2009. 21:56 #100086

broj poruka: 1133
Ventilatori se tako postavljaju da ODOZDOLE I SA PREDNJE STRANE UVLAČI VAZDUH.
A GORE I NAZAD DA IZBACUJE VAZDUH

http://www.youtube.com/watch?v=jZy1PPgdCr0

A vidi onda dali možeš ovog da staviš

http://www.itsvet.com/proizvod/thermalright-hr-05-sli-ifx/comp_comp_cooler/618/576
Mixx weird 02.03.2009. 10:03 #100143

broj poruka: 2931
amd 780G chipset je poznat po tome sto se malo greje, kod mene na Asusu jedva moze da se provali da li komp radi ili ne kad pipnem pasivni hladnjak na chipsetu. nesto mi tu smrdi... GA?

philaemos re 02.03.2009. 18:59 #100261

broj poruka: 2743
120-ica pozadi treba da izbacuje vazduh iz kucista, e sada za ostale... mislim da bocno i ne moras da stavljas, ali najbitnije je da postavis dole sa prednje strane da ubacuju u kuciste, ne znam gde se kod tvog cifteka tacno stavljaju ventovi. Moj Chif ima dva mesta sa prednje strane ispred hard diskova, i tu se stave da duvaju ka unutra
Ortak je testirao na svom Chif-u kaze za bocne ventove da je najbolje da izbacuju iz kucista vazduh i gornji i donji... probaj pa vidi
Sto rekose drugi, svaki ventilator (koji nema ime `Sunon`) ima 2 ili vise vrsta prikljucaka. Ja ima Chieftec ventilatore i njih sam sve nakacio na molex prikljucke ( one sto idu u pata HDD-ove i dvd rezace )
pozz

Hope is the first step on the road to disappointment.

MIGOSA Hvala svima na odgovorima 02.03.2009. 20:52 #100288

Pretpostavljam da ima jos ljudi koji imaju ovu moju Gigabyte GA-MA78GM-S2H.

Kakva su vasa iskustva sa njom? I generalno sta sve moze da bude uzrok pregrevanja north bridge-a? Koja bi normalna temp. trebala da mu bude?

Bas me zanima da li ima neko ovu plocu, a da mu se north bridge ne pregreva, jer kod mene je bukvalno vreo!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs