Do sada nikada nisam imao u kucistu dodati ventilator, pa mi treba vasa pomoc.
U kucistu imam 4 HDD koji se fino greju i Gigabyte GA-MA78GM-S2H na cijem north bridge-u bi moglo i ponesto po potrebi da se ispece, ali posto imam sjajan AEG sporetic nisam imao potrebu da ga tako koristim...
Na ploci vidim da ima samo 1 prikljucak sa 4 pina, pored koga pise SYSTEM FAN. Ja sam se nesto nameracio da ugradim par komada duvalica-hladilica, pa me zanima da li je to izvodljivo i sta mi sve treba za to. Razmisljam se o kakvim Noctuama. Takodje, razmisljam da li je pametno na north bridge da stavim kakav fan, jer sumnjam da posle duzeg rada zbog zagrevanja ovog cuda komp blokira i restartuje. Kojim softverom da precizno izmerim temp. ove grejalice? Mozda ce biti dovoljno da samo ugradim ventilatore na za to predvidjena mesta na kucistu?
svaki ventilator na sebi ima dva prikljucka jedan je da mozes da ga prikopcas na plocu,tj.na sys fan a drugi je da ga prikopcas na napajanje....i to ce sve lepo da ti hladi,bice kao u sibiru
Da li to znaci ili na SYSTEM FAN ili na napajanje ili mora i na jedno i na drugo?
Koji kabal treba za napajanje tj. koja je veza? Molex? Izvini ako lupetam...
North bridge vreo!!! Da li je jos neko sa ovom plocom iskusio ovakav problem Gigabyte GA-MA78GM-S2H? Da nisam kakvu gamad zapatio? Imao sam najnoviji NOD instaliran, Malwarebytes i Ad-Aware, CCleaner-om brisao. Juce ga deinstalirah pa rekoh da precesljam sa Kaspersky-im. Ali kako mu dam opciju Ful Scan on ga odradi do 95-99% - i kad dodjem do komp-a on gotovo zakucan, jedva se strelica od misa pomera. Inace u pitanju je Vista x64 S.P. 1. Mislim da se north bridge nije ranije tako grejao kao sad, sta li moze da bude uzrok?
amd 780G chipset je poznat po tome sto se malo greje, kod mene na Asusu jedva moze da se provali da li komp radi ili ne kad pipnem pasivni hladnjak na chipsetu. nesto mi tu smrdi... GA? ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
120-ica pozadi treba da izbacuje vazduh iz kucista, e sada za ostale... mislim da bocno i ne moras da stavljas, ali najbitnije je da postavis dole sa prednje strane da ubacuju u kuciste, ne znam gde se kod tvog cifteka tacno stavljaju ventovi. Moj Chif ima dva mesta sa prednje strane ispred hard diskova, i tu se stave da duvaju ka unutra Ortak je testirao na svom Chif-u kaze za bocne ventove da je najbolje da izbacuju iz kucista vazduh i gornji i donji... probaj pa vidi Sto rekose drugi, svaki ventilator (koji nema ime `Sunon`) ima 2 ili vise vrsta prikljucaka. Ja ima Chieftec ventilatore i njih sam sve nakacio na molex prikljucke ( one sto idu u pata HDD-ove i dvd rezace ) pozz
Hope is the first step on the road to disappointment.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.