Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Savet i preporuka plx
STRANA 1 OD 1
Yuca Savet i preporuka plx 20.02.2009. 16:23 T15623

status: user
broj poruka: 1
Nakon nekoliko dana od instalacije XP-a desi mi se da komp potpuno uspori, smrzne i izbaci plavi ekran nakon cega ne mogu normalno da bootujem XP ponovo, tj. trazi da repair ili pise `disk boot failure`. Nakon 5-10 min sto je ugasen racunar obicno podigne win normalno. Posto je komp jos pod garancijom pitao sam u servisu i rekli su mi da je najverovatnije do struje i da prvo promenim uticnicu etc pre nego sto ga odnesem u servis.
Sad, posto stvarno imam problema (pada napon kad god neko u blizini stana ukljuci klimu, pec ili bilo sta vece, sijalice svetle mnogo manje) resio sam da kupim resenje za to. Da li APC Back UPS LE1200I vredi ili imate neku drugu preporuku do 70e, i da li je struja stvarno moguci uzrok ovoga sto mi se desava?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ups! UPS! 20.02.2009. 18:25 #98008

broj poruka: 6645
Imaš problem sa hard-diskom. Naponsko divljanje može biti (i veome često jeste) uzrok što disk ima probleme, u svakom slučaju. Neki diskovi, i na nekim kontrolerima su osetljiviji od drugih, a i sama napajanja mogu delom da ispeglaju naponske skokove ali i da ih neselektivno propuštaju, i prave pitchwaiz.
APC je generalno, najrazvikanija firma. U principu, ne treba ti pravi UPS već samo stabilizator napona, odnosno, u svakom slučaju UPS koji ima stabilizaciju napona (nije na odmet, ali, ako si u frci sa parama, uzalud plaćaš bateriju koja ionako stajanjem propada).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gile23 ... 20.02.2009. 22:49 #98072

broj poruka: 9121
Uzmi od druga ili drugarice HDD i vidi da li ce da podigne sistem, moj drug je imao slican problem i zamenio je hard, a jos jedan drug je imao slican problem, i njemu je neki buraz nesto drndao u BIOS-u i proradilo je!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 21.02.2009. 05:22 #98124

broj poruka: 9459

I ja sam imao isi slucaj kada bi kod stare ploce(asrock p800,ili tako nesto)FSB pdigao na 112,hdd bi totalno poludeo i pobrisao sve zivo(nasumicno),kao kada bi neko LP plocu srafcigerom uzduz ogrebao(da se tako izrazim),tako da bi mi podatci ostali,ali sa nekakvom geskom,a ni win se naravno nije mogao podici.
Napajanje sam imao nekakvog kineza 400w(novo),Hdd wd 160gb sata.
Kada sam promenio hdd i stavio wd 40gb ata/ide,FSB je isao i do 120 bez greske.
Proveri bios,tj.stavi default,kablice...I sto kaze Pisko...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs