Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
OCZ SXS 500W!
STRANA 1 OD 1
Scyter OCZ SXS 500W! 17.02.2009. 19:23 T15526

status: user
broj poruka: 8138
Uzeo sam danas ovo napajanje,zadovoljan sam,ima dosta kojekakvih prikljucaka,ne greje se uopste,pouzdano je i ima 3god. garancije.Nego imam jednu zamerku.Neznam da li je i kod drugih ovo ili samo kod mene.Dok je napajanje upaljeno cuje se zvuk kao da nesto pisti iz njega!Kad ugasim komp isti zvuk se cuje,samo malo slabije.Jedino kad ga iskljucim iz struje zvuk prestane.Da li je to neka njegova zastita ili sam baksuz pa sam uzeo los primerak ili je takav njegov ventilator?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax OCZ ModXStream 600W 17.02.2009. 19:59 #97309

broj poruka: 1475
imam i extra je takodje!!!
A sto se tice pistanja i to pistanje na prekide jel da?
To kazu da cvrce kalemovi na napajanju tako da nisi baksuz i neces se pokajati sto si ga uzeo!!!
Saske ... 17.02.2009. 20:04 #97310

broj poruka: 1117
to ne bi smelo da se cuje...

Overclocking is the way of life!!!

Scyter Re: OCZ ModXStream 600W 17.02.2009. 20:06 #97311

broj poruka: 8138
zadovoljan sam napajanjem,stvarno je extra, hladno je i pouzdano.Evo igram vec sat vremena igricu i nije se uopste zagrejalo.Ima extra ventilator!Nisam se ni malo pokajao sto sam ga uzeo!

:: imam i extra je takodje!!
:: A sto se tice pistanja i to pistanje na prekide jel da
:: To kazu da cvrce kalemovi na napajanju tako da nisi baksuz i neces se pokajati sto si ga uzeo!!!
Witcher Re: OCZ SXS 500W! 17.02.2009. 20:06 #97312

broj poruka: 491
Nisi ni baksuz, a nije ni los primerak.
Imao sam dva primerka tog napajanja i na oba se culo to zujanje.
Inace napajanje kao napajanje je sasvim korektno.

P.S. Zujanje sam resio tako sto sam uzeo Chieftec GPS-500W

MACHINE Bidnimo realni 17.02.2009. 20:38 #97319

broj poruka: 5704
Napajanje ko napajanje...za nijansu iznad LC...to zuji neki kalem/zavojnica/prigusnica...toliko o vrhunskom kvalitetu...daleko je to svetlosnu godinu od Tagan, Enermax, LiteOn, Zalman...napajanja

A N G E L

LonleyMax Re: Re: OCZ ModXStream 600W 17.02.2009. 20:47 #97321

broj poruka: 1475
Meni na 600W Q9550 na 3.9GHz na 1.36V, 260GTX TOP, P5Q-E ,HDD trenutno 80GB i 640GB, 2 DVD rezaca 6 CM L2R ventilatora... 2GB rama... komp radi 10 sati svaki dan i hladno je ko spricer!!!
A kvalitet... malo kad ovo saberes u full loadu pod prime koji je radio 8 sati izadje 5xx vati i napajanje je opet bilo hladni...

A sto se tice zujanja imam promaju u kuccistu tako da ni ne cujem zujanje... ali ni promaju stavis sluske i ladovina!!!

:: zadovoljan sam napajanjem,stvarno je extra, hladno je i pouzdano.Evo igram vec sat vremena igricu i nije se uopste zagrejalo.Ima extra ventilator!Nisam se ni malo pokajao sto sam ga uzeo
::
:: :: imam i extra je takodje!!
:: :: A sto se tice pistanja i to pistanje na prekide jel da
:: :: To kazu da cvrce kalemovi na napajanju tako da nisi baksuz i neces se pokajati sto si ga uzeo!!!
gman nije zujanje 17.02.2009. 21:07 #97327

broj poruka: 1111
nego pistannje
kao kod tv
vibrira kalem, kao sto rece machine, pa proizvodi zvuk na toj frekvenciji zujanja/pistanja

ulsi

urosk Nema brige!! 17.02.2009. 21:49 #97338

broj poruka: 462
To je sasvim normalno tako da ne moras da brines!!! Ne znam stvarno cemu takvi komentari MACHINA, kao daleko je to od vrhunskih napajanja!!! Mislim to bi bilo isto kao kad bi rekao dobar je ford, audi i toyota ali daleko je to mnogo od feraria. Pa koga to interesuje a i ko je lud da da 10,12k za enermax napajanje ili neko drugo zato sto je vrhunsko, pa pobogu mi zivimo u srbiji a ne u sveckoj, a i ono treba da traje 4,5 godina a ne 20. Uostalom svaka roba je danas skart, zbog prevelikog obima proizvodnjetako da nema vise vrhunskog kvaliteta!!!
OCz re 17.02.2009. 22:33 #97349

broj poruka: 2900
Uf, blago tebi kada ti se samo taj zvuk cuje/smeta
philaemos Re: Nema brige!! 18.02.2009. 13:28 #97482

broj poruka: 2743
Mislim da je Machine mislio na situaciju kada pocnes da srces maksimalnu snagu iz tog napajanja, tj kada pocnes da izvlacis 600W i vise. E u tome koliko ces `vise` da izvuces (i naravno koliko ce dugo da ti traje) se ogledaju vrhunska napajanja, tj. daju deklarisanu snagu cak i vise (Enermax, Corsair,...). Jeftina napajanja su ok dok god si u granicama deklarisanog, tj. da ne pokusavas da izvuces stvarnih 600W iz njega. Kakav je OCZ pri stvarnim max opterecenjem ne znam tacno, mislim da nije lose, pogledaj na HardwareSecrets.com

Hope is the first step on the road to disappointment.

:: To je sasvim normalno tako da ne moras da brines!!! Ne znam stvarno cemu takvi komentari MACHINA, kao daleko je to od vrhunskih napajanja!!! Mislim to bi bilo isto kao kad bi rekao dobar je ford, audi i toyota ali daleko je to mnogo od feraria. Pa koga to interesuje a i ko je lud da da 10,12k za enermax napajanje ili neko drugo zato sto je vrhunsko, pa pobogu mi zivimo u srbiji a ne u sveckoj, a i ono treba da traje 4,5 godina a ne 20. Uostalom svaka roba je danas skart, zbog prevelikog obima proizvodnjetako da nema vise vrhunskog kvaliteta!!
loce omg 18.02.2009. 14:25 #97491

broj poruka: 400

da li do 9K dinara postoji napajanje koje se ne cuje, ne pisti itd.

imam lc 6550g i ono huci . imam i armor+ mx i jedino ce cuje hucanje napajanja.( ventilatori na kucistu su na 5 volti) probano i bez ventova na kucistu i cuje se taj jedinstveni huk lc- a

dajkte preporuku za najtise napajanje ali da je u garanciji ako je nesto na njemu iritirajuce glasno, kao hucanje ili pistanje zavojnica, da ce reklamirati ( a ne ono navikni se sa vremenom na buku)
hvala
MaliBaneBG Re: omg 18.02.2009. 14:37 #97493

broj poruka: 487
CHIEFTEC
GPS-550AB-A 550W

Nista se ne cuje a sljaka super:)!
==========
BLEJA:)))

:: da li do 9K dinara postoji napajanje koje se ne cuje, ne pisti itd
:: imam lc 6550g i ono huci . imam i armor+ mx i jedino ce cuje hucanje napajanja.( ventilatori na kucistu su na 5 volti) probano i bez ventova na kucistu i cuje se taj jedinstveni huk lc-
:: dajkte preporuku za najtise napajanje ali da je u garanciji ako je nesto na njemu iritirajuce glasno, kao hucanje ili pistanje zavojnica, da ce reklamirati ( a ne ono navikni se sa vremenom na buku
:: hval
loce ^ thx bane 18.02.2009. 14:47 #97497

broj poruka: 400

ali zar ne moze neko jace za 9K ( iako znam da je taj jaci od ovog lc-a)
cisto psihicki, sa 550 na 550 w :)) -ne ide
na novo napajanje ce i jaci potrosaci

petarboj Coolermaster Silent Pro M500 18.02.2009. 14:53 #97500

broj poruka: 3

heh, i mene jako nervira napajanje jer mi je ono najglasnije u kompu.. malo sam istrazivao i odlucio se da cim skupim novce uzimam Coolermaster Silent Pro M500 :

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=4196
http://www.cpu3d.com/review/5161-1/coolermaster-silent-pro-m500-psu/introduction.html

po reviewovima jako jako JAKO tiho napajanje koje uz to i jako dobro sljaka. modularni flat kablovi, dobri naponi, singl +12V rail na 34A... za ljude koje ne zanima SLI i CF a tisina ih vrlo zanima, ovo je odlican izbor. do duse cena od 7500din za 500W je povisoka, ali jbg tisina mora da se plati :)
pozz

edit: postoje i verzije od 600W i 700W, naravno malo su skuplje :) ja sam se odlucio za 500W jer sam skontao da mi je to sasvim dovoljno
MilosNBG ... 18.02.2009. 14:59 #97501

broj poruka: 1586
Auuu rodjaci, sto volite da ga mrsiteeee.... Pa meti mu frontier i ima da prsti na sve strane

generalno, pistanje iz napajanja, ploce, grafike nikako ne bi smelo da se cuje, u 90% slucajeva kada pisti znaci da je neki kalem lose oklopljen tj defektan ili da dolazi iz nekog razloga do oscilovanja... kada propisti nod punim opterecenjem, to se i tolerise, jbg tada se komponente naprezu do krajnjih granica. Pistale su mi i grafike, i napajanja a i ploce su znale lepo da propiste.

Za OCZ ne znam kakav je, Enermax, Tagan (skoro sam citao nesto da je i kod njih opao kvalitet) i Zalman su vec dobro poznata imena ali danas sam, na primer, ugradio LC 600W Silent i napajanje je ekstra, prakticno necujan, naponi stabilni, za tih 5500 je odlican. A maksimum nekog boljeg napajanja sumnjam da je bilo ko od nas uopste dostigao, puna snaga se ne izvlaci samo na 12V granama

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs