Imam jedan stari komp. koga nisam palio nekih godinu dana i sada sam resio da ga prodam da bi pojacao moju masinu. Probam da ga upalim kad komp. ne vidi tastaturu sistem nece da se podigne i non-stop sam upada u BIOS. Zamenio sam 3 tastature i nista. Sve sam zivo cackao i nista. Sta da radim mnogo me nervira? (zadnji put kad je radio sve je bilo OK).
Koliko je to staro: PS/2 ili 5-pinski DIN ? Da nisi slučajno tastaturu bocno u mouse PS/2 port ? Ljubičasti - tastatura, zeleni - miš. Jel palo čišćenje kontakata ? Drmni malo BIOS discharge (vađenje baterije CR2302). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Racunar koji nije prikljucen na napajanje duze vreme jednostavno isprazni batriju za bios. Ja sam na nekim plocamam sretao takve probleme nikako nece da prepozna tastaturu dok nisam izvadio bateriju i proverio je bila je 100% prazna, dakle proveri bateriju instrumentom dal daje dobru voltazu ako ne nabavi novu i idi u bios i odradi save trebalo bi da proradi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.