U 5 dana zamenio sam par rezaca .stari pionir 111d za novi 216d pa onda samsung sh223f .kod novih sata rezaca je problem bilo koji dvd da rezem uvek je vreme rezanja oko 16 minuta.isto i na brzini od 8x i na 16 x.promenio sam dva pionira da bih na kraju uzeo samsunga misleci da je neka serijska greska kod pionira.ali i samsung se isto ponasa.zna li mozda neko u cemu moze biti problem i kako ga resiti .unapred hvala.
To miriše na problem sa chipset drajverima. PIO/DMA _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
setih se moj stari pionir 111d radio je normalno nekih godinu dana a onda od jednom svaki dvd je rezao 35 minuta .pa konacno resih da ga zamenim opet pionirom 216d kada se ono javise navedeni problemi na dva takva rezaca pa onda uzeh samsunga gde se prica ponovi.
Desni klik na ikonu My Computer - > Properties - > Hardware - > Device Manager - > IDE ATA/ATAPI cotrollers. Proveri sve primary i secondary ide channels na Properties - > Advanced settings i gde god primetis PIO only promeni u DMA if available - > OK - > Restartuj kompjuter i ponovo proveri da li je sve na DMA.
u jednoj primary ide chanel je bio pio only tako da sam promenio restartovao komp i treba proveriti da li sada radi kako treba ako je to bio problem.jedino sto mi je ostao jedan dvd 8x pa bas i nemam neke parametre za uporedjivanje.koliko bi trebalo da traje rezanje dvd na 8 x brzini.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.