Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koji laserski stampac
STRANA 1 OD 1
MIGOSA Koji laserski stampac 14.02.2009. 20:10 T15448

status: user
broj poruka: 280
Tasta mi je knjigovodja i treba joj neki jeftin laserski stampac.

Sta je najbolje sto moze da uzme do 8.000,00 Din.

Ako za te pare nema nista sto bi ste preporucili, predlozite i nesto drugo slobodno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nešto starije 14.02.2009. 20:50 #96714

broj poruka: 6645
Pošto je na najnovijim modelima lasera daljnje osakaćena količina tonera pa time i isplativost istih, predlažem ti starije serije - kojih još uvek ima u prodaji, ako se potrudiš.
HP 1010, 1018, 1020 - koji god da nađeš, stvarno su zakon, a, pogledaj i Canon LBP 2900 iSens (taj imam ja, a hp-e maltretiramo u firmi do iznemoglosti). Canon ima tu prednost da koristi isti kertridž kao i hp (što je bitno kod refilovanja - reciklaže, jer hp svi rade a ostale.... onako), i, pri kupovini, Canon daje pun kertridž u startu, a hp samo trećinu - kao ostali.
Po meni, za svaku osudu su lexmark štampači i njihov gownavi čip protiv reciklaže, a, Samsung, pa, on te dođe nešto skuplje kod refilovanja + što ga ne rade svi (problem u manjim mestima).

http://www.youtube.com/watch?v=Ism72DUuNZ4&feature=related
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Slavuj ... 14.02.2009. 21:03 #96716

broj poruka: 2236
Bilo koji od ona 3 HP-a.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
hocukuci Re: Nešto starije 14.02.2009. 21:52 #96721

broj poruka: 296
`pogledaj i Canon LBP 2900 iSens (taj imam ja, a hp-e maltretiramo u firmi do iznemoglosti). Canon ima tu prednost da koristi isti kertridž kao i hp (što je bitno kod refilovanja - reciklaže, jer hp svi rade a ostale.... onako), i, pri kupovini, Canon daje pun kertridž u startu, a hp samo trećinu - kao ostali.`

Zato moj glas ide njemu, koristim ga vec godinu i 1/2 i jos nisam menjao toner, a stampao je do sad preko 1000 strana teksta i ne samo teksta.

Sub-Z Definitivno Canon LBP2900B 14.02.2009. 22:37 #96727

broj poruka: 1620
Imam ga skoro 10 meseci i extra sam zadovoljan. Posto cale stampa po nekoliko strana dnevno, posle par meseci sam bio u frci da ce se isprazniti toner(imam i post sa pitanjem gde, kako, sta puniti), ali jos se nije istrosio!!! Vec sam zaboravio na toner...Iako je punjenje 20ak jevreja, cifra od 5k za nov toner mi se u ovom trenutku i ne cini velikom....

djmilos Canon LBP 2900 iS 15.02.2009. 00:04 #96736

broj poruka: 35
Još jedan prezadovoljan korisnik Canon LBP 2900 iS i kupijo sam ga iz već nabvedenog razloga zvani kertidž.
Pisko Canon 15.02.2009. 08:26 #96788

broj poruka: 6645
Da na bude baš sve blistavo za Canon-a, eto, nije baš lepši od tih hp-a, tj. malo je ružnjikaviji (vrlo malo i, subjektivno) ali ima jedan big problem: dupe mi pomera na linux-u. Odštampao sam nakon mnogih zayebaya i saveta, dve strane i onda opet ništa tako da... ne štampam na linux-u... jel`. Rešenje nema šta. Nemam vremena onda kad mi treba štampa jer sam tad u frci, a posle se uopšte ne setim (evo, sad sam). Uglavnom, velik smor. Hp mi je opet, proradio iz prve, pravi idiot-friendly uređaj na linux-u... Pa, ako mariš za linux, onda se drž` hardvera koji provereno fercera na tom OS-u.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliBaneBG Glas zadovoljnog korisnika:) 15.02.2009. 09:41 #96794

broj poruka: 487
Za HP 1010!

==========
BLEJA:)))

MIGOSA Kupljen Lexmark X 340 multifunkcionalac 16.02.2009. 09:40 #96946

Platio sam ga juce 10.000,00 Din. u Tempu, a ovde na forumu vidim da mu je cena oko 20.000,00 Din.

Specifikacija:

Tehnologija štampe Monohromatska Laser

UNSPSC kod 43212110

Hard-disk jedinica za skeniranje Ne

Funkcija Skeniranje u boji
Kopiranje
Slanje i primanje faksa
Štampanje

Potrošni materijal: Odnosi se samo na zamenu kertridža namenjenih koriščenju u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku .

Brzina štampe (A4, crna): do 25 str/min

Vreme do prve strane (crna) 10 sekundi

Brzina kopiranja (A4, crna): do 25 kop/min

Vreme do prve kopije (crna) 12 sekundi

Rezolucija štampe, crna 600 x 600 dpi

Rezolucija skeniranja 600 X 600 dpi (mono)

Procesor 150 MHz

Memorija, Standardno 64 MB

Memorija, Maksimalno 64 MB

Opcije proširenja memorije Ne

Podržani Microsoft Windows operativni sistemi Microsoft Windows 2000
Microsoft Windows XP
Microsoft Windows Server 2003
Microsoft Windows XP x64
Microsoft Windows Server 2003 Terminal Services
Microsoft Windows 2000 Server Terminal Services
Microsoft Windows Server 2003 x64
Microsoft Windows Server 2003 x64 Terminal Services

Standardni nosač papira 150-listova izlazna kaseta
Izlaz za jedan list
Otvor za manuelno ulaganje za jedan list
250-listova ulazni nosač

Opcioni nosač papira 550-listova fioka

Ulazni kapacitet papira, standardni: Do 250 listova 20 lb ili 75 gr/m2

Ulazni kapacitet papira, maksimum: Do 800 listova 20 lb ili 75 gr/m2

Izlazni kapacitet papira, standardni: Do 150 listova 20 lb ili 75 gr/m2

Izlazni kapacitet papira, maksimum: Do 150 listova 20 lb ili 75 gr/m2

Copy/Fax/Scan (ADF) ulazni kapacitet papira: do 50 listova 20 lb ili 75 gr/m2

Kapacitet koverti 1

Ima li završne opcije? Ne

Broj ulaznih nosača papira 1

Broj ulaznih nosača papira, maksimalan 2

Podržani tipovi medija Karton
Koverte
Papirne etikete
Običan papir
Transparencije
Pogledati katalog kartona i etiketa

Podržane veličine medija 10 Envelope
7 3/4 Envelope
9 Envelope
A4
A5
B5 Envelope
C5 Envelope
DL Envelope
Executive
Folio
JIS-B5
Legal
Letter
Izvod

Kapacitet potrošnog materijala 2,500*-strana toner
30,000*-strana Fotokonduktorski komplet
Isporučuje se sa 1,500*-strana startnim `Return Program` tonerom
*Prosečna vrednost kapaciteta je deklarisana u skladu sa ISO/IEC 19752.

Standardni portovi USB 2.0 specifikacija Hi-Speed sertifikovana

Opcioni mrežni portovi Lexmark N4000e za Ethernet 10/100Base TX (samo za štampanje)
Lexmark N4050e 802.11g bežični Print Server (samo za štampanje)
Eksterni MarkNet N7020e Gigabit Ethernet
Eksterni MarkNet™ N7000e brzi Ethernet (USB)

Površina za štampanje 0,157 inča od gornjih, donjih, desnih i levih ivica (unutar)

Površina za štampanje (metrična) 4,0 mm od gornjih, donjih, desnih i levih ivica (unutar)

Jezici (Standardni) PCL 5e emulacija
PCL 6 emulacija

Umanjenje / Uvećanje 25–400 %

Površina skeniranja, maksimalna (mm) 216 x 355,6 mm

Brzina modema 33,6 Kb/s

Dimenzije paketa (mm - V x Š x D) 550 x 590 x 495 mm

Dimenzije (mm - V x Š x D) 521 x 530 x 394 mm

Težina (kg) 16,33 kg

Nivo buke, mirovanje 27 dBA

Nivo buke, u toku rada 51 dBA

Nivo buke, u toku rada 52 dBA

Nivo buke, u toku rada 49 dBA

Maksimalni mesečni obim štampe: Do 15000 Strana mesečno

Preporučeni mesečni obim štampe 500 - 2000 Strana

strela75 Moj glas za HP 16.02.2009. 09:54 #96948

broj poruka: 1589
Od 1996. koristim kucne HP lasere. I na poslu sam imao dosta HP lasera.

Trenutno koristim spomenuti HP1010. Odstampao je do sada 41.291 stranu (26 papira zaglavio, 12 lose uvukao od toga - a stampano je i na pokvasenom, pa osusenom izdeformisanom papiru). Radi bez greske (samo menjamo dopunjene tonere). Dokle - videcemo.
Toner je deklarisan za 2000-2500 strana, ali ovaj sa dopunjenim tonerom gura i do 4500 strana (sa novim tonerom pocinjemo stampu sa ukljucenim Econo-modom, a kad pocne da bledi stampa iskljucujemo Economod). Ne stampamo slike. Ima 8MB memorije, tako da ne postoji dokument koji ne sazvace. I svidja mi se dugme, kojim nastavljas stampu posle prekida/vidis statistiku stampe, ... (nije reseno softverski kao na 1018 recimo).

Druga (jeftinija) varijanta je da kupis recimo polovan HP1200 (isto 8 MB memorije, dugmence...) sa garancijom 6 meseci (za firme) do godinu dana (pojedinci). Kostaju 80EUR (sa 100% punim tonerom), toner je deklarisan na 2500 strana, a dopuna tonera je ~2000 din. Imas ih u Perihardu (ja skoro uzeo jedan, videcemo kako ce se pokazati)

NE PREPORUCUJEM nove P1005 i P1006, jer su ih sveli na isplativost kertridz-inkjet stampaca + ubacili neki cip, da ne bi svako mogao da ih dopunjava - citaj poskupa dopuna tih jadnih tonera (do1500 strana - prvi do 700 strana, a dopune kostaju ~3500 din).

Pozdrav i srecna kupovina.
MIGOSA Inace... 16.02.2009. 10:14 #96950

Juce je kao bila hica da se kupi stampac, pa mi izbor i nije bio veliki. Dakle, ili megamarketi ili Tehnomarket. Posle, kraceg razgledanja ponude po netu odlucio sam se za Lexmark (na poslu ih imamo puno i sa par modela sam zadovoljan), konkretno model E 120 za 5.500,00 Din u Tempu.

Medjutim, tamo sam ugledao ovaj multipraktik i posto se Tasta (sa velikim T) slozila, uzeli smo njega.

Da ne duzim, evo sta je usledilo. Probacu to sto krace da napisem, a vi slobodno upotrebite mastu i sami zivite u zemlji Svrbiji, pa dobro znate sta se sve moze doziveti u jednom malom i nepoznatom trgovinskom lancicu kakav cini Tempo i Delta Maxi grupa. ...Kako bi me radili tek u Micko SZTR ili Milorad i sinovi doo, pitam se?!

16Kg donesem kod taste na 5 sprat bez lifta, kad ono nema tonera, ali zato ima UPUTSTVO ZA APARAT ZA VARENJE!
16Kg nazad, a oni : Ko vam je rekao da uz ovo ide toner?!
Ja mu lepo objasnim neke stvari ...I on ode po toner.

Migosa-Magarac uzme otpakovan toner 16Kg pa na 5 bez lifta (vozi moja svaja, pa gorivo ne racunam).

Uredjaj ne moze da se poveze preko USB-a, komp ga nikako ne vidi.
16Kg u ruke, pa kod mene na gajbu da ga probamo za svaki slucaj i kod mene.
16Kg u ruke pa opet malko do Tempa. Oni: Nosite ga u servis. Nama je ComTrade...
Ja: Ili pare ili ispravan uredjaj, pa pre 3 sata sam bio u radnji!?

I posle natezanja donesu mi nov uredjaj iz magacina, ovog puta NE OTPAKIVAN SA SVE NEOTPAKIVANIM TONEROM U NJEMU.

KO ZNA KOLIKO SU UREDJAJA BEZ TONERA PRODALI?! OD 4 IZLOZENA U RADNJI NI JEDAN NIJE IMAO TONER!!!

Tu verovatno sami radnici potkradaju, ali za ovo sto su prvo pokusali da mi uvale NEISPRAVAN uredjaj, koji je neko, garant vec vratio u radnju kao NEISPRAVAN, odgovornost ide malo vise od obicnih prodavaca!!!

16Kg nazad na 5-i bez lifta i gle cuda SVE RADI!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs