Znam da je vec neko pitao ali i ja cu: Znam da nema sanse da se 28ca i 29ka nateraju da rade ali sam nasao na nekim stranim forumima da postoje kertridzi drugih oznaka isto za ove stampace koji mogu da se ponovo koriste bez problema, Da li postoji ,u BG-u npr, bas ozbiljna firma u kojoj moze da se nadje vise modela kertridza za stampace osim ovih kletih standardnih.
Imam neki osecaj da ti sto mogu da se recikliraju su neki `kineski divljaci`. Ovo je problem jer sa starim Lexmark driverima po defaultu pita da li je ubacen nov kertridz medjutim oni se opametili pa to izbacili ili jednostavno preci na laserske mada cena im bas nije popularna.
Ako je ovo, imam i ja Lexmark X 1190 i troši ketridže ko lud. Kada se istroši (i to dosta brzo), odnesem da ga napune i prvo punjenje i radi nešto, al posle toga ne vredi jer se zapuše kanalići.
Pošto sam ja popizdeo i nisam hteo da im plaćam kada se ti kanalići zapuše, pa sam uradio sledeće: U bloku 70 sam našao, u jednoj radnji, pumpice sa bojama koji idu u Lexmarkove ketridže. To sam kupio i kada se ketridž istrošio, sam uzmeš i napuniš svoj ketridž (imaš tačno zabeleženo koliko treba). To isto možeš da uradiš dok se ne zapuše kanalići, a posle mora da se kupe novi.
Pošto ja dosta koristim štampač, nisam bio zadovoljan Lexmarkom i uopšte ketridžima, pa sam uzeo laserski crno-beli HP LaserJet 1018 i prezadovoljan sam. Ipak vredi dati pare za laserski, a ovaj je čak i najjeftiniji među njima i u širokoj je upotrebi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.