Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
COM port u Win98 pravi problem
STRANA 1 OD 1
strela75 COM port u Win98 pravi problem 13.02.2009. 14:31 T15408

status: user
broj poruka: 1589
Imam sledeci problem na masini sa Win98:
Win98 formalno vidi COM1 i COM2 portove. iza na kuistu imam jedan RS232 prikljucak.
U programu kojim treba da ostvarim vezu preko RS232 porta, ne ocitava uopste postojanje COMx porta, pa ne dozvoljava podesavanje parametara porta.

Kako proveriti da li port/prikljucak uopste radi?

Kako pokrenuti port pod Win98, da ga program iscita?

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Probaj ovo 13.02.2009. 17:23 #96450

broj poruka: 4163
u biosu da isljkuči com2. Isti evakuiši iz divajs menadžera pa probaj opet. Ume ponekad tako da zeza.

strela75 Probao, ali 16.02.2009. 13:19 #96967

broj poruka: 1589
slaba vajda.

Iskljucim COM2 u BIOSu, on ga automatski izbrise iz Device Managera. Deluje sve ok, ali...
Program jednostavno ne vidi COM port.

Iskljucio i COM1, da ostane COM2 - sve ok `na papiru` (Device Manageru), ali u stvarnosti ne vidi port/prikljucak.

Kako proveriti da li prikljucak jos uvek radi? Znam da su ranije bili oni misevi sa takvim prikljuccima, ali...

Da li je moguce da bi pod XP-om proradio? Razmisljam da li program koji je ipak novijeg datuma, u W98 radi kako treba?

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs