Meni je Gigabajt GA-M55S-S3 crkla posle 15 meseci. Potom sam uzeo GA-M56S-S3 sa kojom sam imao gomilu problema. I opet sam uzeo Gigabajta GA-MA78G-DS3H, koja sada radi savršeno. Kako ti možeš da nazivaš Čifteka kršinom, samo zato što ti se desilo da ti je napajanje crklo posle 6 meseci. Pa ja nikada ne bi trebalo da uzmem ni jednu komponentu od Gigabajta, posle dva loša iskustva sa proizvodima te firme. Dakle, nemoj više da istrčavaš sa takvim glupim naslovima.
Što ja volim da gledam ovakve ubacivačke teme sa 0% argumenata i 0 komada bilo kakvih bitnih informacija, a pritom obaveznim uzvičnicima, nekim personalnim anomalijama, stereotipima i komentarima koji su potpuno identični onima sa naslovnih strana onih besplatnih novina oko kojih se guraju babe sa masnim prstima i pljuju i seru u one ulične police.
Nisko je, priznaćete. A i veoma uvredljivo za svakoga ko pokušava nešto da nauči, tražeći neke informacije po internetu.
Vucem chieftec vec 3godine,moji drugovi su vukli jedno po 5 obojica,jedan sad vuce,a i ovo novo sto ce da bude verovatno ce biti chieftec,tako da to je mozda uzuzetak,il si ti nesto drdno!
Možda nije OK sa moje strane, ali CFT-600-14CS mi se nije pokazalo kao dobro napajanje, na žalost. Jedan od 3 uvoznika u našu zemlju je nabavio velike količine CFT-600-14CS, a u stvari je hteo CFT-600-14C, ali su mu rekli da je to jedno te isto napajanje. Ma ni slično, bar na osnovu mojih iskustava. Daleko od toga da je loše, ali je ono što je rekao bax2003 `zlatna sredina` i podložnije je udarima od CFT-600-14C. Što se tiče GPS napajanja u zadnjih 2-3 serije što su stigle u Srbiju, ispod proseka, na moju žalost, jer sam uvijek bio zagovornik Chieftec-a. Cooler Master RP550-PCAAE2-EU mi je sasvim ok napajanje, čak malo i bolje od CFT-600-14CS, pa ga stavljam u novije konfiguracije. Staro Chieftec serversko napajanje od 400w tera ploču sa dva Q6600,4HDDa od 250GB i 12 GB rama već 2 godine, bez ikakvih problema, doduše preko UPS-a Cronom 600w, a da se sada prave takva napajanja ne bi se isplatilo nijednom servisu u Srbiji, jer se više ne živi od prodaje računara, već od servisa, bar što se tiče NS-a. Otprilike, morao bih da prodam 50 računara mesečno( prosečna zarada ~40eura/kom), kako bih zaradio istu količinu novca, koju zaradimo na servisu. Tužno, ali istinito.
Znam da je Chieftec GPS dosta izvikan medjutim da kucnem u drvo u kompu mog buraza se nalazi jedan GPS 550W AB A koji star malo preko 1 godine i za sada radi kao sat. Tera Amd X2 4000+, MSI 6600gt, Gigashit GA-MA78GM-S2H, 2 gige rama ddr2 800.
Neko vreme je terao kombinaciju Amd X2 4000+, Asus 9600gt, GA-MA78GM-S2H, 4 gige rama ddr2 800 bez problema.
Oko 2 meseca je bio pod torturom Intel E8400, Asus 9600gt, Asus P5Q Pro, 4 gige rama ddr2 800 i preziveo je.
Na Itsvet-u pise za napajanje koje sada imam (Corsair TX 750W) da se nekom liku desilo da je isto crklo.
... da ti nesto radi 5 godina bez problema, a nesto da crkne odma, i to od istog proizvodjaca. Ali zato u EU ili Americi, dodjes posle 14 dana, bez pitanja ti vrate pare, a ovde kod nas sta god sam kupio, servis koji je zaduzen za garanciju je uvek negde u je*enim Vilinim Vodama ili Resniku, ili ko zna kojoj p**di ma***inoj, da mi se i ne isplati da idem do tamo... Ili npr. nedavno sam uzeo APC Professional Surdge Protector, na koji kod nas ne daju garanciju uopste, u drugim zemljama je 5 godina, a u zemljama EU je dozivotna garancija, + se obavezuju da ti nadoknade svu opremu sto bi ti prenapon sprzio, ako je APC kriv z to. Mislim, o cemu mi ovde pricamo... Naseg preprodavca toliko boli k***c za krajnjeg kupca da je to strasno...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.