Cini mi se da Tagor ne radi Conrad-ov katalog dok MONS radi pa mogu uvesti ali traze avans, mozda EI nis ima neke pridruznice tamo, dakle: Nis, BG, Kraujevac ili NS posto su tamo tehnicke skole (vise i visoke)...pa pri njima ima i radnji...inace mrka kapa
Seljacko resenje: -Produzni kabal sa 3 uticnice -Dva Unimera od po 300 din sa buvljaka
Napajanje PC-a ukljucis u jednu uticnicu Prvi unimer ubodes u drugu uticnicu i stavis da meri ~ napon Drugi unimer stavis na red sa fazom, tj preseces kabal, nulu i uzemljenje vratis u spoj a u fazu na red prikacis unimer da meri ~ struju Ono sto dobijes pomnozis i dobijes potrosnju u VA (volt amperima, ili narodski Watima)
Ovo sam ja razmisljao da uradim, ne znam kako bi to islo u praksi. Lakse je kupiti taj Voltcraft.
Hope is the first step on the road to disappointment.
A kao rezultat imas pregorevanje onog drugog unimera :)) makar osiguraca. Solidan unimer moze da izdrzi naizmenicnu struju od 20A max 15sek, ako bi imao zicu umesto Fuse-a, pregoreo bi...dakle najpre predvidi mogucu potrosnju pa izvuci neki zakljucak o amperazi. Dakle, ako bi okacio 5KW potrosac direknto na 220V izgoreo bi...dakle neki max je 4KW
P.S. nema potrebe za prvim unimerom jer je mrezni napon prilicno stabilan uz male oscilacije prilikom inicijalnog ukljucivanja impulsnih potrosaca kakvi su elektromotori koji generisu povratne induktivne udare. U tvom slucaju je 220V parametar koji ce u svakom slucaju, kao srednju vrednost, ocitati prvi unimer...dakle, treba ti samo jedan za merenje struje na 20A opsegu za ~ struju. Kako ces sve to prevezati bez premodelovane makete, neka ti je Bog u pomoci...
A N G E L
:: Seljacko resenje :: -Produzni kabal sa 3 uticnic :: -Dva Unimera od po 300 din sa buvljak :: :: Napajanje PC-a ukljucis u jednu uticnic :: Prvi unimer ubodes u drugu uticnicu i stavis da meri ~ napo :: Drugi unimer stavis na red sa fazom, tj preseces kabal, nulu i uzemljenje vratis u spoj a u fazu na red prikacis unimer da meri ~ struju :: Ono sto dobijes pomnozis i dobijes potrosnju u VA (volt amperima, ili narodski Watima :: :: Ovo sam ja razmisljao da uradim, ne znam kako bi to islo u praksi. :: Lakse je kupiti taj Voltcraft :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Machine brate mili ja sam napisao `ukljucis napajanje PC-a` nisam ja ni racunao da testiras potrosnju TA peci vec kompa, a sa napajanjem od 1000w i 80% efikasnoscu to ti dodje max 1250VA tj 6A iz mreze knotinualno, a svaki kineski Unimer to moze da izgura, a sto se tice mreznog napona zaokruzi ga na 220V... Valjda hoce decko da testira potrosnju kompa zar ne??? Nema potrebe da mi bilo sta objasnjavas, zavrsio sam Teslu, a sada sam IV god na etf-u A sumnjam da taj Voltcraft radi ista pametnije nego sto izmeri napon i struju pa ih pomnozi
:: A kao rezultat imas pregorevanje onog drugog unimera :)) makar osiguraca. Solidan unimer moze da izdrzi naizmenicnu struju od 20A max 15sek, ako bi imao zicu umesto Fuse-a, pregoreo bi...dakle najpre predvidi mogucu potrosnju pa izvuci neki zakljucak o amperazi. Dakle, ako bi okacio 5KW potrosac direknto na 220V izgoreo bi...dakle neki max je 4K :: :: P.S. nema potrebe za prvim unimerom jer je mrezni napon prilicno stabilan uz male oscilacije prilikom inicijalnog ukljucivanja impulsnih potrosaca kakvi su elektromotori koji generisu povratne induktivne udare. U tvom slucaju je 220V parametar koji ce u svakom slucaju, kao srednju vrednost, ocitati prvi unimer...dakle, treba ti samo jedan za merenje struje na 20A opsegu za ~ struju. Kako ces sve to prevezati bez premodelovane makete, neka ti je Bog u pomoci.. :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Seljacko resenje :: :: -Produzni kabal sa 3 uticnic :: :: -Dva Unimera od po 300 din sa buvljak :: :: :: :: Napajanje PC-a ukljucis u jednu uticnic :: :: Prvi unimer ubodes u drugu uticnicu i stavis da meri ~ napo :: :: Drugi unimer stavis na red sa fazom, tj preseces kabal, nulu i uzemljenje vratis u spoj a u fazu na red prikacis unimer da meri ~ struju :: :: Ono sto dobijes pomnozis i dobijes potrosnju u VA (volt amperima, ili narodski Watima :: :: :: :: Ovo sam ja razmisljao da uradim, ne znam kako bi to islo u praksi. :: :: Lakse je kupiti taj Voltcraft :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: ::
Naravno da ne radi nista pametnije...nisam nista zamerao
respect for you, ako si ETFovac onda je to sasvim druga stvar :) Mi, ostali, smo samo akademska boranija :-))
A N G E L
:: Machine brate mili ja sam napisao `ukljucis napajanje PC-a` nisam ja ni racunao da testiras potrosnju TA peci vec kompa, a sa napajanjem od 1000w i 80% efikasnoscu to ti dodje max 1250VA tj 6A iz mreze knotinualno, a svaki kineski Unimer to moze da izgura, a sto se tice mreznog napona zaokruzi ga na 220V... Valjda hoce decko da testira potrosnju kompa zar ne?? :: Nema potrebe da mi bilo sta objasnjavas, zavrsio sam Teslu, a sada sam IV god na etf- :: A sumnjam da taj Voltcraft radi ista pametnije nego sto izmeri napon i struju pa ih pomnoz :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: A kao rezultat imas pregorevanje onog drugog unimera :)) makar osiguraca. Solidan unimer moze da izdrzi naizmenicnu struju od 20A max 15sek, ako bi imao zicu umesto Fuse-a, pregoreo bi...dakle najpre predvidi mogucu potrosnju pa izvuci neki zakljucak o amperazi. Dakle, ako bi okacio 5KW potrosac direknto na 220V izgoreo bi...dakle neki max je 4K :: :: :: :: P.S. nema potrebe za prvim unimerom jer je mrezni napon prilicno stabilan uz male oscilacije prilikom inicijalnog ukljucivanja impulsnih potrosaca kakvi su elektromotori koji generisu povratne induktivne udare. U tvom slucaju je 220V parametar koji ce u svakom slucaju, kao srednju vrednost, ocitati prvi unimer...dakle, treba ti samo jedan za merenje struje na 20A opsegu za ~ struju. Kako ces sve to prevezati bez premodelovane makete, neka ti je Bog u pomoci.. :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: Seljacko resenje :: :: :: -Produzni kabal sa 3 uticnic :: :: :: -Dva Unimera od po 300 din sa buvljak :: :: :: :: :: :: Napajanje PC-a ukljucis u jednu uticnic :: :: :: Prvi unimer ubodes u drugu uticnicu i stavis da meri ~ napo :: :: :: Drugi unimer stavis na red sa fazom, tj preseces kabal, nulu i uzemljenje vratis u spoj a u fazu na red prikacis unimer da meri ~ struju :: :: :: Ono sto dobijes pomnozis i dobijes potrosnju u VA (volt amperima, ili narodski Watima :: :: :: :: :: :: Ovo sam ja razmisljao da uradim, ne znam kako bi to islo u praksi. :: :: :: Lakse je kupiti taj Voltcraft :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: ::
@MACHINE Bas tako `etf-ovac`, pitaj Boga kada cu i da li cu i da zavrsim ETF, radim vec duze vreme, a ako si akademski gradjanin to znaci da si vez zavrsio fax, pa Respect for you, a ne za mene @Ismerish Pogledao i odgovorio na mail...
Pozdrav obojici
P.S. Machine sta si rekao za Teapo, jesu li dobri li ne? LC Power i Chieftec koriste te teapo pa zato pitam, da znam valjaju li sta ili ne...
Postoje 3 nacina da zavrsis ETF prvi da ti je IQ preko 150, drugi da ucis 12 sati dnevno, da si velika zvezda, a za kes nadam se da taj fakultet nije tipa nekih KG fakulteta, a ako nisi u BG-u napon ti je retko 220V, to osciluje cudo da komp ne crkne, a tek u selima to ti je napon 20-220V,...
Pozdrav!
:: Naravno da ne radi nista pametnije...nisam nista zamera :: :: respect for you, ako si ETFovac onda je to sasvim druga stvar :) Mi, ostali, smo samo akademska boranija :-) :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Machine brate mili ja sam napisao `ukljucis napajanje PC-a` nisam ja ni racunao da testiras potrosnju TA peci vec kompa, a sa napajanjem od 1000w i 80% efikasnoscu to ti dodje max 1250VA tj 6A iz mreze knotinualno, a svaki kineski Unimer to moze da izgura, a sto se tice mreznog napona zaokruzi ga na 220V... Valjda hoce decko da testira potrosnju kompa zar ne?? :: :: Nema potrebe da mi bilo sta objasnjavas, zavrsio sam Teslu, a sada sam IV god na etf- :: :: A sumnjam da taj Voltcraft radi ista pametnije nego sto izmeri napon i struju pa ih pomnoz :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: A kao rezultat imas pregorevanje onog drugog unimera :)) makar osiguraca. Solidan unimer moze da izdrzi naizmenicnu struju od 20A max 15sek, ako bi imao zicu umesto Fuse-a, pregoreo bi...dakle najpre predvidi mogucu potrosnju pa izvuci neki zakljucak o amperazi. Dakle, ako bi okacio 5KW potrosac direknto na 220V izgoreo bi...dakle neki max je 4K :: :: :: :: :: :: P.S. nema potrebe za prvim unimerom jer je mrezni napon prilicno stabilan uz male oscilacije prilikom inicijalnog ukljucivanja impulsnih potrosaca kakvi su elektromotori koji generisu povratne induktivne udare. U tvom slucaju je 220V parametar koji ce u svakom slucaju, kao srednju vrednost, ocitati prvi unimer...dakle, treba ti samo jedan za merenje struje na 20A opsegu za ~ struju. Kako ces sve to prevezati bez premodelovane makete, neka ti je Bog u pomoci.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Seljacko resenje :: :: :: :: -Produzni kabal sa 3 uticnic :: :: :: :: -Dva Unimera od po 300 din sa buvljak :: :: :: :: :: :: :: :: Napajanje PC-a ukljucis u jednu uticnic :: :: :: :: Prvi unimer ubodes u drugu uticnicu i stavis da meri ~ napo :: :: :: :: Drugi unimer stavis na red sa fazom, tj preseces kabal, nulu i uzemljenje vratis u spoj a u fazu na red prikacis unimer da meri ~ struju :: :: :: :: Ono sto dobijes pomnozis i dobijes potrosnju u VA (volt amperima, ili narodski Watima :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo sam ja razmisljao da uradim, ne znam kako bi to islo u praksi. :: :: :: :: Lakse je kupiti taj Voltcraft :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: :: :: ::
napon je samo u proracunima ljudi koji su projektovali mrezu 220V inace prvi do trafoa ima i po 240, a covek na kraju i ispod 200 ma ludnica tako je to kad jako retko uredjaji poseduju pfc, a i ako ga imaju onda je to pasivni koji popravlja faktor snage samo za jednu snagu, aktivni pfc toliko malo uredjaja poseduje da se moze na prste izbrojati
Inace sam sezonski radnik: za zimu cepam i prodajem drva i lozim peci za cumur, a preko leta malterisem, krecim, gletujem, postavljam i fugujem plocice...tek ponekad radim vodovodnu instalaciju i razvodjenje struje po brvnarama...
A N G E L
:: Svaka cast ... skida se kapa... :: Nego, Masinac cime se ti tacno bacvis.... nisi valjda klasican serviser sa Academic degree-om (200e plata)? :: :: :: - - - - :: ::
mogu da ti sredim da radis kao cuvar pruge ! Unosno i peglas cele godine ... Javi mi na pm ako si zainteresovam :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Gile23 - Druze to dali je selo ili grad nemea nikakve veze,zavisi sta imas(mono,trof)i dali imas ikakvo znanje o struji.Ja sam dugo bio u Subotici i nisam imao jaci napon nego sad.Meni je sad napon uvek preko 220V(223-225)ali sam od trofaznog voda razvukao tri faze i zajednicku nulu.Tako da mi je komp na najjacoj fazi.
@Philaemos:Odgovori jesi ali shvatio nisi,to sto si ti(matori)uradio je klasican hijack i da su ti banuli tesko da bi sada imao ista a kamoli komp.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Aha, sada zivim u stanu kao svaki posten covek. Bitno je da znas prave ljude (i na odgovarajucim mestima), pa ne moze da ti se desi nista... Salim se Iskreno nisam bas skapirao kako bi tvoje resenje pomoglo, ali za moju trafo stanicu znam zasigurno da su joj nula i faza spojene ( `nulovana`), jel to nesto menja stvari? Nisam strucnjak za kucne instalacije. Pozz
:: @Philaemos:Odgovori jesi ali shvatio nisi,to sto si ti(matori)uradio je klasican hijack i da su ti banuli tesko da bi sada imao ista a kamoli komp :: ::
WTF??? Nula i faza spojene??? To nece da radi sinak, nikako...mozda si mislio na nulovan sistem u smislu nula+zemlja jer ti dodje na isto u cvoristu zvezde trafo stanice...nekada se nulovalo i uzemljavalo preko vodovoda sto nije dobro...
A N G E L
:: Aha, sada zivim u stanu kao svaki posten covek :: Bitno je da znas prave ljude (i na odgovarajucim mestima), pa ne moze da ti se desi nista... Salim se :: Iskreno nisam bas skapirao kako bi tvoje resenje pomoglo, ali za moju trafo stanicu znam zasigurno da su joj nula i faza spojene ( `nulovana`), jel to nesto menja stvari? Nisam strucnjak za kucne instalacije :: Pozz :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: @Philaemos:Odgovori jesi ali shvatio nisi,to sto si ti(matori)uradio je klasican hijack i da su ti banuli tesko da bi sada imao ista a kamoli komp :: :: :: ::
Ufff koja greska, ma mislio sam na nulu i uzemljenje (plavu i zeleno-zutu )... koja crna faza... hahaha... lapsus jbg Znam sta je faza, zato sam i predlozio postavljanje unimera da meri struju kroz fazu, tamo gore na vrhu posta My bad!
@Ishmerish, ukapirao sam na kraju, ali kao sto si rekao to je ok ako zivim u kuci, ovako sam na trecem spratu + visoko prizemlje
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.