Zna li neko gde mogu da nadjem drajvere sa kojima ce ovaj skener normalno raditi na windows-u xp sa ServicePack-om 2? Sa drajverima koje sam dobio uz skener radi normalno na ServicePack-u 1, ali na SP2 ne rade dugmici na skeneru ( sve ostalo radi ). Ako nije do drajvera, zna li neko sta je to onda?
Ja imam 1200CU plus i radi ok, doduse sad si me malo zbunio jer ja ne koristim dugmice na skeneru uopste, ja preko kompa komandujem. Nisam ti bas pomogao, a? Hteo sam da ti kazem da se ne tangiras zbog toga nego udri misem...
Proveri - na Mustek-ovom sajtu, gde bi drugo. Ako i na sajtu imaju iste drajvere kao na cd-u tj. nekompatibilne sa sp-2 om, onda ti preostaje da vidiš ima li opisano rešenje na samom sajtu (svojevremeno su imali razne tool-se za korekciju upisa u registar windowsa) da bi sve prvobitno napisano za windows 2000 radilo i u xp-u. Ako sve ovo ne postoji (noviji drajveri od onih koje imaš, ili, nema rešenja u vidu nekog pomoćnog programa - tweak-a sa sajta mustek-a, onda ostaje da malo žongliraš, ukoliko proceniš da je sve zajedno vredno toga: instaliraj windows bez service pack-ova, a sam softver i drajvere za skener, a zatim redom sp1 pa sp2... (ovo nije garancija da će dugmići da rade). Drugi savet je da isključiš u windowsu novinu koju je kao zaštitu doneo sp2, tzv. data execution prevent za mustekove programe (pristupa mu se iz kontrolne table ili desnim klikom na Moj kompjuter - svojstva - više opcija - Data execution prevent, gde u spisak programa kod kojih je data execution isključen, ubaciš i sve što miriše na mustek. Ako ovo ne pomogne, onda, ima i treća varijanta, koristi ga kao i 95% ljudi: upravljanjem preko aplikacije iz samog windows-a... ti su dugmići tu ionako zabave radi... za sasvim neozbiljno korišćenje i estetiku (medveđu šapu).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.