Merkam sebi neko kućište, pa ako neko od vas ima neka iskustva sa nekim od ova dva neka kucne par reči. Hvala ! ______________________________________________________________________________________
onako totalno subjektivno bolji je tt, ali mi se ta providna stranica nikako ne svidja, mada modularnost preteze nisam bas pregledao sve linkove sto si postavio, ali ipak mislim da je bolji tt, mada mi cm izgleda nekako jace, robust e i nisam skontao u potpunosti jel cm ima neki liquid cooling
koje su cene? napajanja? i umalo zaboravih, oba su provetrna bolje od vile promaje
Oba su ready for water cooling. Na tebi je oćeš - nećeš da kupipš posebno. Bočna strana na TT-u me izuva koliko je odvratna, i taj ventilator na njoj, mada jako malo obraćam pažnju na takve detalje. Funkcionalnost me mnogo više interesuje. Sliding motherboard panel je sjajna stvarčica. I šteta što TT ne dolzazi sa svim ventilatorima.
Pošto su oba samo kosturi, tu ide moj Antec TP Trio 650W. Cene: TT je oko 140e, a CM oko 130e.
P.S. Dobro je što možemo da menjamo poruke, tako da samo menjaj _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: onako totalno subjektivn :: bolji je tt, ali mi se ta providna stranica nikako ne svidja, mada modularnost pretez :: nisam bas pregledao sve linkove sto si postavio, ali ipak mislim da je bolji tt, mada mi cm izgleda nekako jace, robus :: e i nisam skontao u potpunosti jel cm ima neki liquid coolin :: :: :: uls :: ::
to sam i pomislio, jer vidim da nema cevcica sprovedenih unutra a sto kazes bocna strana na tt-u OZBILJNO IZUVA koliko je fancy mada posto kuciste drzis negde ta trane, nece se ni videti, osim ako ga ne drzis u krilu, sto sam vidjao, a ne znas kako da pokrenes task manager zamisli, komjuterasi!!!!!!!!! uf, evo trso sam pri samoj pomisli na odredjene likove
ma uzimaj onda tt iprefarbaj tu stranicu i kraj, i nikad mi nece biti jasni sto ne ispurucuju sve ventilatore, tj. jasna mi je ekonomija i komercijala toga, ali brate, stvarno
jos jednom da napomenem da ce promaja u oba biti ekstra
ja zadnje koje sam uzimao je bilo neko sivo cm skroz rupicasto spreda, sto mi je i bilo glavno, a izgleda totalno pitomo, a ispod haube 500 konja, again u know what i mean
Koristim ga već nekoliko meseci i apsolutno sam oduševljen!Ortak mi je uspeo da iskombinuje tada jedini u Srbiji!Ogromno kućište, mesta za šta god hoćeš, extra provetreno, mesto za vodeno hlađenje u kućištu a prići mu je stvarno smešno podigneš jedan poklopac i to je to, extra je teško znači jedva ga podignem, ćip sa regulacijom rada kompletnog sistema ( ESA tako valjda nešto nisam siguran ), dolazi sa tri 120 mm ventilatora i kutijom sa svim mogućim i nemogućim šrafovima i dodatcima za montiranje komponenti i vodenog hlađenja.Jedina objektivan mana mu je ogroman 230 mm ventilator sa strane koji kada se uključi imaš utisak da ti je u sobi mlazni avion ali ništa strašno ja sam ga isključio nikakvih problema nemam a tišina, temperature su odlične uključiću ga na leto i to kada budem igrao teže, zahtevnije igre a do tada nema potrebe!E da ako ga uzmeš videćeš kakvo je zadovoljstvo kada ti u sobu uđe ortak i ostane skamenjen a jedino što može da kaže je `ŠTA ti je ovo hoću i ja jedno` :)!
Video sam HAF-a, uopste nije los i meni se i svidja podosta. Tako da vidi sta god ti se vise svidja. Mislim da bi cak HAF-u i dao moj glas ..
Inace, ja mog Armor-a i prodajem kroz par nedelja jer cekam Silverstone Raven. Lepo je sluzio, ima sjajnu ventilaciju ali, kuciste je nekako prestalo da mi se svidja kako je vreme prolazilio ..a i Raven mi izgleda fenomenalno :)
Ja ga imam i bolje od toga i lepse nisam video, i prezadovoljan sam njime. Bez razmisljanja ako imas love odmah kupuj dobijas svu mogucu pratecu opremu. Ima i varijnta sa vodenim hladjenjem ali je nesto skuplja. Kvalitet vrhunski, hladovina, ogromno je i jako kao tenk.
Verovatno je Armor bolji sobzirom da je noviji a isti su cenovni rang...ali ja bi opet uzeo Kandalf-a... zestoko se palim na to kuciste odavno....140 jevreja...isto ima 2 varijante sa i bez vodenog itd....ogromno, mesta koliko hoces a dolazi sa 3-4 ventilatora od kojih je jedan od 25 cm ..tornado u kucistu....
moras da pokrivas kartice da se ne prehlade :)
Ajd uzdravlje :)
:: :: Oba su ready for water cooling. Na tebi je oćeš - nećeš da kupipš posebno :: Bočna strana na TT-u me izuva koliko je odvratna, i taj ventilator na njoj, mada jako malo obraćam pažnju na takve detalje. Funkcionalnost me mnogo više interesuje. Sliding motherboard panel je sjajna stvarčica. I šteta što TT ne dolzazi sa svim ventilatorima :: :: Pošto su oba samo kosturi, tu ide moj Antec TP Trio 650W :: Cene: TT je oko 140e, a CM oko 130e :: :: P.S :: Dobro je što možemo da menjamo poruke, tako da samo menjaj :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: onako totalno subjektivn :: :: bolji je tt, ali mi se ta providna stranica nikako ne svidja, mada modularnost pretez :: :: nisam bas pregledao sve linkove sto si postavio, ali ipak mislim da je bolji tt, mada mi cm izgleda nekako jace, robus :: :: e i nisam skontao u potpunosti jel cm ima neki liquid coolin :: :: :: :: :: :: uls :: :: :: ::
Brate ti si prsko covek..Kakvo se tebi kuciste svidja..Taj Raven ne da je ruzan nego uzas! Neka cudna boljka te je spopala..Nego jesi ti zagledao HAF malo bolje?Ja recimo nisam sreo skoro neozbiljnije kuciste!Tvoj TT je vrh za ovog CM-a,mogu to da potpisem!Kuciste sam zagledao sa svih strana,svaki detalj i ne da mi se ne svidja vec je totalno van kvaliteta i funkcionalnosti!
:: Pogledaj ovaj kratak review :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=169876&highlight=armo :: :: Posle par meseci dokle je sve doslo, sa par promena i adaptacija, najveca je zamena plexi-a i stavljanje crnog ( providnog :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1646350&postcount=96 :: :: http://i40.tinypic.com/2qvxi09.jp :: :: Video sam HAF-a, uopste nije los i meni se i svidja podosta. Tako da vidi sta god ti se vise svidja. Mislim da bi cak HAF-u i dao moj glas . :: :: Inace, ja mog Armor-a i prodajem kroz par nedelja jer cekam Silverstone Raven. Lepo je sluzio, ima sjajnu ventilaciju ali, kuciste je nekako prestalo da mi se svidja kako je vreme prolazilio ..a i Raven mi izgleda fenomenalno : :: ::
@SkyFire - Apsolutno se slazem, jeste da na slici izgleda dosta napadno, ali slika je slika. Uzivo izlgeda kao da mu fali nesto...
Ovaj TT posedujem vec par meseci i za njega imam samo reci hvale, napunio sam ga sa ventilatorima, kablove sakrio sa zadnje strane, skinuo mesta za dodatne hardove i nakacio 2*140mm ventilatore, jos jedan plus je sto mozes da skines i gornji poklopac i stavis ventilator od 120mm ili 140mm. Veliki plus je sto mu se izvlaci zadnja stranica i sto ima prostora da strpas malo dete u njega... Jos jedna stvar, ali vrlo istinita, kada ti neko dodje, i vidi kutjiste, prvo ce biti zabezeknut, sokiran, pitace `sta je ovo?` i na kraju WooW... :) Evo par mojih slicica:) http://img207.imageshack.us/img207/1699/img0651pc4.jpg
:: Brate ti si prsko covek..Kakvo se tebi kuciste svidja..Taj Raven ne da je ruzan nego uzas :: Neka cudna boljka te je spopala..Nego jesi ti zagledao HAF malo bolje?Ja recimo nisam sreo skoro neozbiljnije kuciste!Tvoj TT je vrh za ovog CM-a,mogu to da potpisem!Kuciste sam zagledao sa svih strana,svaki detalj i ne da mi se ne svidja vec je totalno van kvaliteta i funkcionalnosti :: :: http://www.bit-tech.net/news/hardware/2008/06/04/silverstone-presents-the-raven-case/ :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Pogledaj ovaj kratak review :: :: :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=169876&highlight=armo :: :: :: :: Posle par meseci dokle je sve doslo, sa par promena i adaptacija, najveca je zamena plexi-a i stavljanje crnog ( providnog :: :: :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1646350&postcount=96 :: :: :: :: http://i40.tinypic.com/2qvxi09.jp :: :: :: :: Video sam HAF-a, uopste nije los i meni se i svidja podosta. Tako da vidi sta god ti se vise svidja. Mislim da bi cak HAF-u i dao moj glas . :: :: :: :: Inace, ja mog Armor-a i prodajem kroz par nedelja jer cekam Silverstone Raven. Lepo je sluzio, ima sjajnu ventilaciju ali, kuciste je nekako prestalo da mi se svidja kako je vreme prolazilio ..a i Raven mi izgleda fenomenalno : :: :: :: ::
@Almighty84@ Lepo si to slozio sa ukusom..Fino izgleda..Bonbonica..Imam samo jednu zamerku,nisi trebao tako visoko da stavis neonku!Trebao si negde da je sakrijes..I ja sam nekad na drugom kucistu isto tako drzao kao ti..Bese to Chieftec Gaming kuciste..Ipak je lepse kad se sakrije..A najvce udeo ima kad ofarbas kuciste iznutra u crno!Zlo i naopako kako izgleda! Inace i ovako je lepo,nema sta..
Hvala, a ta neonkica o kojoj pricas 90% vremena stoji na sound control-u tako da je isto toliko vremena ugasena(mislim dok ne odsrafim muziku :) )A sto se tice farbanja u crno, pa to planiram tek na leto :) Hvala Jos jednom na komplimentima :)
:: @Almighty84@ Lepo si to slozio sa ukusom..Fino izgleda..Bonbonica..Imam samo jednu zamerku,nisi trebao tako visoko da stavis neonku!Trebao si negde da je sakrijes..I ja sam nekad na drugom kucistu isto tako drzao kao ti..Bese to Chieftec Gaming kuciste..Ipak je lepse kad se sakrije..A najvce udeo ima kad ofarbas kuciste iznutra u crno!Zlo i naopako kako izgleda :: Inace i ovako je lepo,nema sta. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: ::
Sunce ti j*bem uzeo bih taj TT, jos kada bi nasao i te `crvene` ventilatore bilo bi bas fino, svidja mi se i providna strana, ne zato da sljasti i svetli iz unutrasnjosti, nego sto mozes lepo da vidis sta je unutra i da li je sve `ok`, a da ne moras da skidas stranu
:: Hvala, a ta neonkica o kojoj pricas 90% vremena stoji na sound control-u tako da je isto toliko vremena ugasena(mislim dok ne odsrafim muziku :) )A sto se tice farbanja u crno, pa to planiram tek na leto :) Hvala Jos jednom na komplimentima : :: :: :: :: @Almighty84@ Lepo si to slozio sa ukusom..Fino izgleda..Bonbonica..Imam samo jednu zamerku,nisi trebao tako visoko da stavis neonku!Trebao si negde da je sakrijes..I ja sam nekad na drugom kucistu isto tako drzao kao ti..Bese to Chieftec Gaming kuciste..Ipak je lepse kad se sakrije..A najvce udeo ima kad ofarbas kuciste iznutra u crno!Zlo i naopako kako izgleda :: :: Inace i ovako je lepo,nema sta. :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: ::
Imas bre gde god hoces..Ja ih imam 4 u kucistu..Za Cooler Master uvoznik je Desk!
I Want to believe - The truth is out there
:: GDE ste za bozije ime nasli te neonke?X :: :: ========= :: BLEJA:)) :: :: :: Hvala, a ta neonkica o kojoj pricas 90% vremena stoji na sound control-u tako da je isto toliko vremena ugasena(mislim dok ne odsrafim muziku :) )A sto se tice farbanja u crno, pa to planiram tek na leto :) Hvala Jos jednom na komplimentima : :: :: :: :: :: :: :: @Almighty84@ Lepo si to slozio sa ukusom..Fino izgleda..Bonbonica..Imam samo jednu zamerku,nisi trebao tako visoko da stavis neonku!Trebao si negde da je sakrijes..I ja sam nekad na drugom kucistu isto tako drzao kao ti..Bese to Chieftec Gaming kuciste..Ipak je lepse kad se sakrije..A najvce udeo ima kad ofarbas kuciste iznutra u crno!Zlo i naopako kako izgleda :: :: :: Inace i ovako je lepo,nema sta. :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Imas bre gde god hoces..Ja ih imam 4 u kucistu..Za Cooler Master uvoznik je Desk :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: GDE ste za bozije ime nasli te neonke?X :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: Hvala, a ta neonkica o kojoj pricas 90% vremena stoji na sound control-u tako da je isto toliko vremena ugasena(mislim dok ne odsrafim muziku :) )A sto se tice farbanja u crno, pa to planiram tek na leto :) Hvala Jos jednom na komplimentima : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @Almighty84@ Lepo si to slozio sa ukusom..Fino izgleda..Bonbonica..Imam samo jednu zamerku,nisi trebao tako visoko da stavis neonku!Trebao si negde da je sakrijes..I ja sam nekad na drugom kucistu isto tako drzao kao ti..Bese to Chieftec Gaming kuciste..Ipak je lepse kad se sakrije..A najvce udeo ima kad ofarbas kuciste iznutra u crno!Zlo i naopako kako izgleda :: :: :: :: Inace i ovako je lepo,nema sta. :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
I ja cim sam ga video znao sam jedno, ili ti se zaista svidja ili ti je odvratno. I stvarno je stvar ukusa, meni izgleda extra i vec imam par planova sa njime.
Za sada ce biti jako mala kolicina kod nas, nekih ~2-3kom u vrh glave. Trebao bi stici kroz 5-6 nedelja ako se nista ne pomeri, inace, preko DPM-a ce ga dovuci, pricao sam sa Srdjanom tamo. I da, unutrasnjost treba da je crna! :)
Ovi sto su pitali za neonke, ja sam uzimao kod Hotel-a Moskva kad se silazi ka forumu pa levo, stoji natpis Sasa i Stevan ili obrnuto, tu imaju Sound Activated koje mogu da sluze i kao obicne, ~1k din. je paket ( dve unutra ). Treba da ima ono klasicno..plavo/crveno/zeleno.
A da, sto se tice HAF-a, pa ono bacio sam pogled malo opipo i to je to. Meni izgleda fino. A i Armor-a si vredjao u pocetku! Reko si bas ovde kako je plastika jeftina i jos nesto :)
U desku imas CM plave-zelene-crvene-ljubicaste, a ako hoces UV jedino sto sam nasao kod nas je TT i imaju ih WIN WIN u imocentru i NOVA computers
:: Imas bre gde god hoces..Ja ih imam 4 u kucistu..Za Cooler Master uvoznik je Desk :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: GDE ste za bozije ime nasli te neonke?X :: :: :: :: ========= :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: :: Hvala, a ta neonkica o kojoj pricas 90% vremena stoji na sound control-u tako da je isto toliko vremena ugasena(mislim dok ne odsrafim muziku :) )A sto se tice farbanja u crno, pa to planiram tek na leto :) Hvala Jos jednom na komplimentima : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @Almighty84@ Lepo si to slozio sa ukusom..Fino izgleda..Bonbonica..Imam samo jednu zamerku,nisi trebao tako visoko da stavis neonku!Trebao si negde da je sakrijes..I ja sam nekad na drugom kucistu isto tako drzao kao ti..Bese to Chieftec Gaming kuciste..Ipak je lepse kad se sakrije..A najvce udeo ima kad ofarbas kuciste iznutra u crno!Zlo i naopako kako izgleda :: :: :: :: Inace i ovako je lepo,nema sta. :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
I sta si odlucio ? ili na sta naginjes ? Pre nego sto bilo sta kupis, dobro sagledaj kuciste iz svih uglova i ako ima bar jedna stvar za koju bi rekao na njemu, ovo mi se ne svidja bas nesto a ostalo je super - ne uzimaj. Meni se npr. ne svidja u full tower kucistima kada ima jako puno prostora oko ploce, to mi onda deluje nekako ruzno, kao da je maljusna ploca , siromasno, ogoljeno...I radje bi uzeo neko mid-tower kuciste zbog toga. Takodje mi se kod Armor-a nije svidela ona sipka koja drzi napajanje (sa strane), kada se stavi stranica bas deluje nekako socijalno. Posle sam je i skinuo. Tako da pre nego sto kupis, vidi da li kuciste ima neke takve slicne stvari koji ti se posle mozda nece svideti ili ce ti smetati ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.