Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Laserski stampac, skener i kopir
STRANA 1 OD 1
gepard Laserski stampac, skener i kopir 02.03.2006. 14:36 T1496

status: user
broj poruka: 267
Kupujem stampac (laserski, crno-beli), bitno je da je cena eksploatacije sto manja, pozeljno je da ima skener i kopir...
Razmisljam o Samsungu SCX 4100, all-in-one oko 170 evra.
Dali neko ima iskustva sa ovim modelom, ili mozda neki drugi predlog.
Mozda je bolje uzeti ML 1520 ili 1610 i neki skener, nesto trece sa preporukom i okvirnom cenom...
Stampac ce malo raditi kucna upotreba 5-10 strana dnevno, 30-50 nedeljno, u pocetku mozda nesto vise, brzina nije presudna, eventualna preporuka nekog stampaca sa mreznom bi dobro dosla...

Hvala svima unapred,

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Da li je... 03.03.2006. 10:17 #4761

broj poruka: 7769
Da li je bitan prostor koji uredjaj zauzima?
Ja sam se prilikom kupovine dvoumio bas kao i ti, i prelomio sam da je bolje imati svaki zasebno mada mi je posle bilo bez veze sto ne uzeh sve u jednom.
Konkretno uzeo sam Xerox 3121 i nisam se pokajao to je laser koji meni za moje potrebe savrseno radi, jeftin je, potrosni materijal je jeftin znaci da je u eksploataciji jedan od jeftinijih, cak je i od Samsunga 1520 jeftiniji zato sto je toner nesto jeftiniji.

E sad neki likovi koji pune tonere se kunu da kad napune toner za HP1020 takav toner moze da odruka 5000 !?! strana, ako je to tacno onda je to prava stvar. E sad neko je ranije pisao o recikliranim tonerima da oni nakon punjenja ne mogu da odstampaju vise od 70-80% fabrickog kapaciteta.

Sto se tice Samsunga cini mi se da je ovaj novi model 1610 pun pogodak, jest da je malo ruzniji (za moj ukus) ali je 85 jevreja i cini mi se da stampa kao i prethodnik iz ekonomske klase. A onaj pomenuti sve u jednom ima i svoj Xerox derivat 116P i cena mu je slicna, izgleda isto ima iste performanse samo sto je logo Xerox umesto SAMSUNG.

Licno sam misljenja ako uzmes neki od ta dva neces ni malo pogresiti, prvo samo 30-tak jevreja su skuplji od HP-a a imas i skener i kopir pride, ne znam da li ovi modeli imaju FAX ali znam da postoje i takve verzije.

Konkretno mislm da je laser tehnologija stampe tako dobro savladana i od strane HP-a (kao No1) tako i od konkurencije da tu nema neke velike razlike te da se bilo kojom kupovinom sem Lexmark-a neces zajebati.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

gepard Stampac 03.03.2006. 14:18 #4766

broj poruka: 267
Prvo havla na iscrpnom odgovoru!

Prostor nije presudan, naravno nikad ga nema previse :)
Ni sam izgled nije mnogo bitan, pre svega funkcionalnost i cena eksploatacije (smatram da je bolje dati malo vise u samom startu)

Mislim da ovaj model 4100 nema fax, ali mi to nije neophodno, vise bi mi odgovaralo da ima mreznu (radi kao mrezni stampac), jer imam neku mini kucnu mrezu (ovaj model nema)

Jos jednom hvala

P. S. Ako jos neko ima neku sugestiju rado cu je razmotriti :)

Pozdrav
MaliAbner mrezna opcija je nepotrebna 03.03.2006. 17:11 #4774

broj poruka: 7769
Vidi ovako, tokom mog poslednjeg boravka u Sloveniji i rada u jednoj tamosnjoj firmi sam video nesto sto se zove print server i to cudo je jako malo ali omogucava mnogo toga sto omogucava i mrezna karta.
Znaci stampac ne mora da bude prikljucen na neki od racunara a uredjaj velicine uticnice paralelnog porta obavlja sve to.
Mrezna karte za stampace su prilicno egzoticne i samim tim skupe, dok ovo resenje sa print serverom nije iskljucivo ni za jedan model stampaca, plotera vec je univerzalna sprava tj ide na bilo koji.
Ne znam kolika mu je cena ali ne bi trebalo da je preko 50-60€, da li je to povoljno ili ne pitanje je, no cini mi se da je dosta povoljnije od mreznih stampaca koji su uglavnom po 100€ skuplji od obicnih.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs