Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koliko vredi polovan Enermax 360w?
STRANA 1 OD 1
ivikit Koliko vredi polovan Enermax 360w? 27.01.2009. 01:08 T14923

status: user
broj poruka: 264
Koliko vredi polovan Enermax 360w?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 27.01.2009. 01:18 #92417

broj poruka: 2900
Nekih 1500din do 20e su ljudi prodavali.
DaSickSyst re:Koliko vredi polovan Enermax 360w? 27.01.2009. 01:59 #92425

broj poruka: 2909
::Koliko vredi polovan Enermax 360w

Ne mnogo.
Enermax je po meni najbolji proizvodjac napajanja,ali bez obzira na to ne bih uzimao polovno napajanje.

Off:
@OCZ
Samo da ti kazem da sam proverio informaciju o GA Odin i tome da ih pravi Enermax(tema od pre par nedelja mrzi me da je trazim)...I bio si u pravu Odine pravi CWT...U clanku me je zbunilo to sto se Odin sklapao u Enermax postrojenjima,jer je ista ta postrojenja tada privremeno koristio i CWT.
Moja greska izvinjavam se za dezinformaciju.
A onaj CM RealPower pro 850W (mislim da je on bio u pitanju) sklapa Enhance.

DaSickSystem

MACHINE Iskreno vredi 30e 27.01.2009. 02:03 #92426

broj poruka: 5704
Taj 365 model ima na +12V i celih 26A (neki modeli imaju ~20A) sto lako moze parirati `dvorelejnim` modelima od 450w koji imaju po 13A na svakoj grani. To je stari standard ali ce vuci sve moderne masine koje imaju po 4 jezgra i 2 umerene grafike...posto su to najveci gutaci pored ploce. Pozz

http://www.nordichardware.com/Reviews/?page=10&skrivelse=365

Obrati paznju na sledece: sva druga napajanja su bila preko 400W i sa po 17A na V12, i naranvo na specifikaciji max.load su prosla sa ocenom od 8-9. Zasto je Enermax ocenjen sa 4 u ripple current testu??? Naprosto 26A je premnogo cak i za njega, oni su forsirali specifikaciju, sto ce reci da su tukli potrosac da vuce 26x12=324W samo na 12V izvodu sto je vec 90% njegove celokupne kombinovane snage. Veoma impresvino, zar ne?!?!?! To su slepci prevideli...dakle on jeste precenjen ali dok bi se svi ostali na testu bukvalno zapalili na vec 20A i to FETovi u sekundaru, Enermax je ostao citav. Dakle, ocena ovog Enera je realno 9.5 i ipak ispred Anteca i Zalmana!!! Dakle, test je uradjen delimicno neprofesionalno, bar onaj stress deo

A N G E L

Vaskev re 27.01.2009. 09:30 #92459

broj poruka: 1673
Nepravilno uradjen test bilo cega, najcesce, nije nikakav pokazatelj, naravno to vazi i za vesto prezentovane podatke koji u praksi nemaju mnogo smisla. Tako na primer sa cime uporediti podatak koji daje Antec za TP-TRIO seriju od garantovanih 5 Godina rada na temperaturi 50 stepeni. Koliko proizvodjaca daje takav podatak pa da se moze uporediti. Inace lepo zvuci i naravno da jeste kvalitetno napajanje. Takodje i testovi u kojima je testirano sve, od 300W - 1KW pa onda iznesen zakljucak kao 1KW napajanje firme bbhjfs se na testu opterecenja od 500W pokazalo se daleko bolje nego napajanje 300W firme hsfafgyr koje je uz to cak i izgorelo, cudna mi cuda. Konkretna vrednost napajanja zavisi u kakvom je ono stanju sto se tesko moze jednostavno videti, elektroliti stare u svakom napajanju i cak i ako na izgled deluju dobro pravo stanje se moze ustanoviti samo ESR metrom direktno mereci na ploci ili osciloskopom mereci Ripple na svim naponima pod opterecenjem i ako je on veliki to sugerise da ima elektrolita koji su izgubili svoje karakteristike povecanjem ESR-a, gubitkom kapaciteta ili kombinacijom oba.

pufi re 27.01.2009. 09:31 #92460

broj poruka: 2196

Dobro,stabilno,tiho,napajanje ali jebiga ne bi ti niko dao vise od 20evra za njega,ono vredi ali!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

ctrl Re: re 27.01.2009. 10:38 #92478

broj poruka: 779

::
:: Dobro,stabilno,tiho,napajanje ali jebiga ne bi ti niko dao vise od 20evra za njega,ono vredi ali!!
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
:: Pa mozda hoce da ga kupi za te pare
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs