Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koje je bolje?
STRANA 1 OD 1
Scyter Koje je bolje? 26.01.2009. 22:27 T14917

status: user
broj poruka: 8138
OCZ 500W StealthXStream ili LC Power LC6600W GP v2.3?

Palit je zakon!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE OCZ 26.01.2009. 22:36 #92373

broj poruka: 5704

A N G E L

pwner re 26.01.2009. 22:39 #92374

broj poruka: 475
Bolji je OCZ SXS 500W (samo da napomenem da ovaj OCZ poseduje 4-pin-ski CPU konektor).
XXXL hm 26.01.2009. 23:51 #92400

broj poruka: 537
A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije..

LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
Scyter Re: 26.01.2009. 23:59 #92405

broj poruka: 8138
konfa je ova:
Asus P5QL-E
E7200 (3,5ghz)
Geil Ultra 2x1gb 820mhz (2,1v)
Palit 9600gt 512 ddr3 (700/1900)
WD 250gb
2 ventilatora cooler master 12cm
Piooner 212d
Razmisljao sam izmedju ova dva,s tim sto bih kasnije kupio gtx 260 i wd 640 gb pa neverujem da bi ovaj ocz izdrzao,a i ovaj lc power ima 14cm ventilator!

Palit je zakon!

MACHINE Re: hm 27.01.2009. 00:59 #92413

Niko nije probao svaki primerak svake firme...ali ajde ovako plasticno da ti kazem...kada otvoris i vidis par primeraka razlicitih serija jedne fimre mozes sa velikom sigurnoscu da tvrdis koji je kakav. Otvori taj OCZ i otvori taj LC i videces na sta mislim :) OCZ ima jos pride i masivnu jednu prigusnicu dok LC nema...pola kucista LCa koje je i vece nego sto treba je poluprazno...nije LC los...ali pored OCZa nema sta da trazi, a takodje vidi i max. amperazu na LC i na OCZ na +12V i +5V koji su najbitniji izvodi i kasce ti se samo. Taj OCZ moze da gura 500+ W na max (jer oni daju za kontinuiranu snagu a ne max, cak i ako pise da je max...) dok LC moze nekih 550W plafon. A da ne pominjem OVC, OVT, OV i SC zastite

A N G E L

:: A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije.
::
:: LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
SkyFire Re: Re: hm 27.01.2009. 01:58 #92424

broj poruka: 18472
A OVP i OHP?

I Want to believe - The truth is out there

:: Niko nije probao svaki primerak svake firme...ali ajde ovako plasticno da ti kazem...kada otvoris i vidis par primeraka razlicitih serija jedne fimre mozes sa velikom sigurnoscu da tvrdis koji je kakav. Otvori taj OCZ i otvori taj LC i videces na sta mislim :) OCZ ima jos pride i masivnu jednu prigusnicu dok LC nema...pola kucista LCa koje je i vece nego sto treba je poluprazno...nije LC los...ali pored OCZa nema sta da trazi, a takodje vidi i max. amperazu na LC i na OCZ na +12V i +5V koji su najbitniji izvodi i kasce ti se samo. Taj OCZ moze da gura 500+ W na max (jer oni daju za kontinuiranu snagu a ne max, cak i ako pise da je max...) dok LC moze nekih 550W plafon. A da ne pominjem OVC, OVT, OV i SC zastit
:: A N G E L
:: :: A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije.
:: ::
:: :: LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
MACHINE Re: Re: Re: hm 27.01.2009. 02:21 #92429

Over Voltage Protection sam pomenuo, a OV Heat je OVT, za temperaturu

A N G E L

:: A OVP i OHP
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Niko nije probao svaki primerak svake firme...ali ajde ovako plasticno da ti kazem...kada otvoris i vidis par primeraka razlicitih serija jedne fimre mozes sa velikom sigurnoscu da tvrdis koji je kakav. Otvori taj OCZ i otvori taj LC i videces na sta mislim :) OCZ ima jos pride i masivnu jednu prigusnicu dok LC nema...pola kucista LCa koje je i vece nego sto treba je poluprazno...nije LC los...ali pored OCZa nema sta da trazi, a takodje vidi i max. amperazu na LC i na OCZ na +12V i +5V koji su najbitniji izvodi i kasce ti se samo. Taj OCZ moze da gura 500+ W na max (jer oni daju za kontinuiranu snagu a ne max, cak i ako pise da je max...) dok LC moze nekih 550W plafon. A da ne pominjem OVC, OVT, OV i SC zastit
:: :: A N G E L
:: :: :: A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije.
:: :: ::
:: :: :: LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
SkyFire Re: Re: Re: Re: hm 27.01.2009. 02:24 #92430

broj poruka: 18472
Da..Upravu si..Smetnuo sam sa uma..Prekrstio sam ga ne znam ni ja zasto..Ali vidim da ti sa tim dobro baratas..Nema propusta kod tebe tebra

MACHINE - a za predsednika

I Want to believe - The truth is out there

:: Over Voltage Protection sam pomenuo, a OV Heat je OVT, za temperatur
:: :: A OVP i OHP
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Niko nije probao svaki primerak svake firme...ali ajde ovako plasticno da ti kazem...kada otvoris i vidis par primeraka razlicitih serija jedne fimre mozes sa velikom sigurnoscu da tvrdis koji je kakav. Otvori taj OCZ i otvori taj LC i videces na sta mislim :) OCZ ima jos pride i masivnu jednu prigusnicu dok LC nema...pola kucista LCa koje je i vece nego sto treba je poluprazno...nije LC los...ali pored OCZa nema sta da trazi, a takodje vidi i max. amperazu na LC i na OCZ na +12V i +5V koji su najbitniji izvodi i kasce ti se samo. Taj OCZ moze da gura 500+ W na max (jer oni daju za kontinuiranu snagu a ne max, cak i ako pise da je max...) dok LC moze nekih 550W plafon. A da ne pominjem OVC, OVT, OV i SC zastit
:: :: :: A N G E L
:: :: :: :: A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije.
:: :: :: ::
:: :: :: :: LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
rasha44 Evo ti, pa pogledaj 27.01.2009. 02:29 #92431

broj poruka: 1492
http://www.techaddicts.net/reviews/stealth500/stealth500.html

Na sajtu Hardwaresecrets su mnogo nahvalili OCZ StealthXsteam 600w. Proterali su ga kroz opake testove i tvrde da ladno daje 720W.
http://www.hardwaresecrets.com/article/451

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

MACHINE Re: Evo ti, pa pogledaj 27.01.2009. 02:35 #92432

Sve je to dzaba...Enermax je i dalje Enermax... #1 bio i ostao...za komercijlane masine, ne industrijske

A N G E L

:: http://www.techaddicts.net/reviews/stealth500/stealth500.htm
:: Na sajtu Hardwaresecrets su mnogo nahvalili OCZ StealthXsteam 600w. Proterali su ga kroz opake testove i tvrde da ladno daje 720W
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/45
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Što jes, jes 27.01.2009. 02:47 #92433

broj poruka: 1492
Samo je razlika u ceni prilična. OCZ 600W je kod G**at*ona oko 6.700 RSD, a Enermax Pro 625W preko 10.000 RSD.

http://www.pcberza.rs/komponente/napajanja/1161-246-0-0/

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe Re: 27.01.2009. 08:40 #92450

broj poruka: 12057

OCZ 500W StealthXStream
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

XXXL Re: Re: hm 27.01.2009. 17:45 #92629

broj poruka: 537
E to sam hteo da znam :)

Nisam otvarao ovog LC-a (jos je u garanciji) pa ne znam sta se nalazi u njemu,a nisam imao prilike da otvorim ni jednog OCZ-a pa me interesovalo zasto je jedno bolje od drugog. Ako je ovo za OCZ istina, onda bez razmisljanja covek nek pazari OCZ :) Mada, za normalan rad, oba napajanja ce zavrsiti posao perfektno .)

:: Niko nije probao svaki primerak svake firme...ali ajde ovako plasticno da ti kazem...kada otvoris i vidis par primeraka razlicitih serija jedne fimre mozes sa velikom sigurnoscu da tvrdis koji je kakav. Otvori taj OCZ i otvori taj LC i videces na sta mislim :) OCZ ima jos pride i masivnu jednu prigusnicu dok LC nema...pola kucista LCa koje je i vece nego sto treba je poluprazno...nije LC los...ali pored OCZa nema sta da trazi, a takodje vidi i max. amperazu na LC i na OCZ na +12V i +5V koji su najbitniji izvodi i kasce ti se samo. Taj OCZ moze da gura 500+ W na max (jer oni daju za kontinuiranu snagu a ne max, cak i ako pise da je max...) dok LC moze nekih 550W plafon. A da ne pominjem OVC, OVT, OV i SC zastit
:: :: A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije.
:: :: LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
MACHINE Re: Re: Re: hm 27.01.2009. 18:14 #92636

Ne mogu da kazem, LC nije krs stavise valja, imaju neke ispade ali su dobri..recimo ja sam se naugradjivao LC6550 GP i GP2, LC6660GP i LC420H-(c ili 12) i svi su bili dobri...nijedna zamerka...LC420H je dosta laksi ali ni on nije los, bolji od Codegen 500W osim ako naletis na ThermalMaster seriju 400X koja je znatno bolja

A N G E L

:: E to sam hteo da znam :
:: Nisam otvarao ovog LC-a (jos je u garanciji) pa ne znam sta se nalazi u njemu,a nisam imao prilike da otvorim ni jednog OCZ-a pa me interesovalo zasto je jedno bolje od drugog. Ako je ovo za OCZ istina, onda bez razmisljanja covek nek pazari OCZ :) Mada, za normalan rad, oba napajanja ce zavrsiti posao perfektno .
:: :: Niko nije probao svaki primerak svake firme...ali ajde ovako plasticno da ti kazem...kada otvoris i vidis par primeraka razlicitih serija jedne fimre mozes sa velikom sigurnoscu da tvrdis koji je kakav. Otvori taj OCZ i otvori taj LC i videces na sta mislim :) OCZ ima jos pride i masivnu jednu prigusnicu dok LC nema...pola kucista LCa koje je i vece nego sto treba je poluprazno...nije LC los...ali pored OCZa nema sta da trazi, a takodje vidi i max. amperazu na LC i na OCZ na +12V i +5V koji su najbitniji izvodi i kasce ti se samo. Taj OCZ moze da gura 500+ W na max (jer oni daju za kontinuiranu snagu a ne max, cak i ako pise da je max...) dok LC moze nekih 550W plafon. A da ne pominjem OVC, OVT, OV i SC zastit
:: :: A N G E L
:: :: :: A da li neko ima konkretan razlog zasto je bolji OCZ od ovog LC-a ? Stavite na stranu to sto je OCZ poznat brend a LC nije.
:: :: :: LC ima 600W (tacnije nekih 500 i kusur) a OCZ ima 500 (odnosno 400 i kusur), oba su necujna i kostaju slicno. Izmedju ta dva, ja bih odabrao LC Power jer ima malo vise snage. U mom kompu trenutno radi LC6550GP i bez ikakvih problema je guralo Radeon 2900XT (koji srce struju kao Aerodrom `Nikola Tesla`, ovi iz EDB-a se svaki put obraduju kad upalim komp :) :) ). Sumnjam da imas neku grafiku koja trosi vise struje od ovog radeona, i verovatno imas novije komponente od mene koje takodje trose manje struje od starijih generacija (imam Intel 6550, Gigabyte P35 DS3R, 2GB Geil Ultra cl4, wd500GB i mnogo popunjenih USBova, nekoliko Noctua 12tica etc.)... Ako si nesto clocknuo, onda ti dobro dodje koji W vise na ustrb brenda, ili gresim ?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs