Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Softversko testiranje PSU-a
STRANA 1 OD 2  
Ishmerish Softversko testiranje PSU-a 21.01.2009. 21:18 T14759

status: user
broj poruka: 7285
Ovo je pitanje vise ovako za nase servisere,dakle koji program predlazete.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ... 21.01.2009. 21:30 #91101

broj poruka: 5704
S&M ima modul za PSU, on se oslanja na pregrevanje chipseta, CPUa i grafike...ali najbolja varijanta je sledeca:

Lepo ukacis na USB flash stick, 2.5` disk, bluetooth, u DVD ubacis disk...pokrenes Passmark BurnInTest sve testove za VGA, CPU, HDD, DVD, USB (opcije)...dakle, uposlis sve resurse odjednom...ako sve radi i ne resetuje se dobro je. Takodje mozes bezbedno meriti i fluktuacije obicnim unimerom na izvodima +5V i +12V sa molexa...ne sme biti oslcilacija niti padova vecih 10% (danasnji standard je 5% nominalnog napona). Za industrijske standarde potrebno je posegnuti za dvokanalnim osciloskopom, meriti ripple voltage&curent, `s/n ratio`....grafiku je mozda najbolje opteretiti oZone3D FurMark-om jer dize 10-20C vis enego bilo koja igra...sam CPU ako je Intel ne koristiti prepakovani Linpack V test (Intel BurnIn Test) jer ni je ni zasta, jezgra koristi na 50% i en smatra se ozbiljnim testom. Ni Prime95 nije mnogo bolji. BIT je najbolji All-Around performer

Simbioza: pregledati elektrolite, kakva je izrada napajanja i na leru proveriti ostale naponske nivoe na ATX 20pin prikljucku: 3.3, -5, -12, 12, 5, 5 SB, 5 PSON i to je kompletan pregled :)

A N G E L

SkyFire Re: Softversko testiranje PSU-a 21.01.2009. 21:40 #91105

broj poruka: 18472
Software-ski je nemoguce testirati PSU!Jedini nacin i ispravan je sa specijalnim `alatom` ,opremom koja ne kosta bas malo!

I Want to believe - The truth is out there

:: Ovo je pitanje vise ovako za nase servisere,dakle koji program predlazete
::
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
gile23 Re: Re: Softversko testiranje PSU-a 21.01.2009. 21:46 #91108

broj poruka: 9121
To je samo za ekstremne overklokere, a koliko kosta ta oprema ako nje tajna,...

Pozdrav!

:: Software-ski je nemoguce testirati PSU!Jedini nacin i ispravan je sa specijalnim `alatom` ,opremom koja ne kosta bas malo
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Ovo je pitanje vise ovako za nase servisere,dakle koji program predlazete
:: ::
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Re: Softversko testiranje PSU-a 21.01.2009. 22:07 #91120

Sastavi neku besnu masinu pa pomnozi x2 i odprilike ces mozda moci da kupis pola opreme

:: To je samo za ekstremne overklokere, a koliko kosta ta oprema ako nje tajna,..
:: Pozdrav
:: :: Software-ski je nemoguce testirati PSU!Jedini nacin i ispravan je sa specijalnim `alatom` ,opremom koja ne kosta bas malo
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Ovo je pitanje vise ovako za nase servisere,dakle koji program predlazete
:: :: ::
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
gile23 Re: Re: Re: Re: Softversko testiranje PSU-a 21.01.2009. 22:12 #91123

To je nekih 40k evra, ja lepo rekao ekstremni overklokeri,...

Pozdrav!

:: Sastavi neku besnu masinu pa pomnozi x2 i odprilike ces mozda moci da kupis pola oprem
:: :: To je samo za ekstremne overklokere, a koliko kosta ta oprema ako nje tajna,..
:: :: Pozdrav
:: :: :: Software-ski je nemoguce testirati PSU!Jedini nacin i ispravan je sa specijalnim `alatom` ,opremom koja ne kosta bas malo
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: Ovo je pitanje vise ovako za nase servisere,dakle koji program predlazete
:: :: :: ::
:: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish ... 21.01.2009. 22:29 #91125

Tako sam i mislio.Inace machine vrteo sam te testove(imam ih i sad).

Off topic:Doneli su mi jednu konf.,sad problem je sto ja nemem nista od Socket A,DDR i AGP-a.Jedino sam napajanje proveriro i mrtvo je.E sad povuklo je jos nesto sa sobom,kada je upalim sa mojim napajanjem sistem se `digne`,black screan i periodinco pistanje na svakih 2 sekunde.Sada ja imam svoje pretpostavke i znam da je ovo tumaranje po mraku ali ajde da cujem i vase misljenje.

Hvala na odgovorima.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gile23 Re: ... 21.01.2009. 22:56 #91131

Ej i ja sam imao neki slican problem ocisti ram memoriju samo se ne secam da li je pistao, posle toga je proradio a isto je bilo kao i kod tebe,...

Pozdrav!

:: Tako sam i mislio.Inace machine vrteo sam te testove(imam ih i sad)
:: Off topic:Doneli su mi jednu konf.,sad problem je sto ja nemem nista od Socket A,DDR i AGP-a.Jedino sam napajanje proveriro i mrtvo je.E sad povuklo je jos nesto sa sobom,kada je upalim sa mojim napajanjem sistem se `digne`,black screan i periodinco pistanje na svakih 2 sekunde.Sada ja imam svoje pretpostavke i znam da je ovo tumaranje po mraku ali ajde da cujem i vase misljenje
:: Hvala na odgovorima
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
MACHINE Detalji, detalji... 21.01.2009. 22:59 #91135

Koji CPU, koji DDR, koja ploca, koja grafika i koje napajanje???

Ako je bitno mogu ti proveriti DDR i AGP jer to imam. Reci modele svega ovoga pa cu ti reci nesto blize...ako pisti, nije znaci bas skroz crkla ploca ili pak CPU. Mozda grafika ili RAM ali nije od napajanja. Osim ako je JNC. Peridocno pistanje kod Award BIOSa je probelm sa memorijom ili slotom (gile rece kontakti). ALi ako su tonovi ralzicite visine onda je CPU. AthlonXP nisu u keramickom-Si pakovanju i jako su osetljivi na akanje jer popuste vodovi u plocici koja okruzuje kristal.

http://www.biosflash.com/e/bios-beeps.htm

A N G E L

Ishmerish Detalji 21.01.2009. 23:44 #91148

Kao sto sam naveo imam ja svoje favorite i po meni je 100% ram a mozda i grafa sa njim.Sto se komponenti
tice:athlon 2000,asus A7V8X-X,napajanje ANS 350w i ram nemam pojma koji je ali ima Infineon cipove(256MB).
Pistanje je indenticno kao kod posta i ne menja niti duzinu niti intenzitet.Inace sve je ocisceno tako da
prasina ispada iz opticaja.

@Machine:sto ti rece JNC,pa ovo je u najmanju ruku ista bofla i definitivno je ono riknulo i povuklo
nesto sa sobom,gotovo sam siguran da nije CPU a najverovatnije nije ni ploca.

MACHINE Re: Detalji 22.01.2009. 00:01 #91155

NI ploca nije nista bolja...mozda elektroliti...ako ti trebaju RAM i grafika vici...

A N G E L

:: Kao sto sam naveo imam ja svoje favorite i po meni je 100% ram a mozda i grafa sa njim.Sto se komponenti
:: tice:athlon 2000,asus A7V8X-X,napajanje ANS 350w i ram nemam pojma koji je ali ima Infineon cipove(256MB)
:: Pistanje je indenticno kao kod posta i ne menja niti duzinu niti intenzitet.Inace sve je ocisceno tako d
:: prasina ispada iz opticaja
:: @Machine:sto ti rece JNC,pa ovo je u najmanju ruku ista bofla i definitivno je ono riknulo i povuklo
:: nesto sa sobom,gotovo sam siguran da nije CPU a najverovatnije nije ni ploca
Ishmerish Right 22.01.2009. 00:06 #91156

Ma nema frke ajde skokni do mene ja sam preko puta.Tacnije na naj severnijoj tacki Srbije(Vojvodine),e sad jedan mali kviz za sve:Odakle sam ja?

PS:hvala za odgovore.

SkyFire Re: Right 22.01.2009. 00:55 #91172

Ja sam ti to vec rekao..Ti si iz Dublin-a - Irska..Zato i imas takvo ime..A mozda si i Amish

:: Ma nema frke ajde skokni do mene ja sam preko puta.Tacnije na naj severnijoj tacki Srbije(Vojvodine),e sad jedan mali kviz za sve:Odakle sam ja
:: PS:hvala za odgovore
Ishmerish Re: Re: Right 22.01.2009. 01:02 #91175

Objasnjenje: ISHMERISH-Dobar covek(na Ugarskom)(veoma duga prica).Sledeci put probaj bar malo blize.

Hint:U Vojvodini svi imamo nadimke,cak imas varijantu da ljude ne znaju ni po imenu i prezimenu vec po nadimku.

:: Ja sam ti to vec rekao..Ti si iz Dublin-a - Irska..Zato i imas takvo ime..A mozda si i Amish
:: :: Ma nema frke ajde skokni do mene ja sam preko puta.Tacnije na naj severnijoj tacki Srbije(Vojvodine),e sad jedan mali kviz za sve:Odakle sam ja
:: :: PS:hvala za odgovore
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
SkyFire Re: Re: Re: Right 22.01.2009. 01:06 #91176

Pa ako si good man ili ti covek with good heart zasto upadas u vatru uvek i volis da se svadjas?Mislim to samo onako pitam,primetio sam to...
Inace za user name sam se salio..Meni tako zvuci..Mada me vise vuce na Amishko ime ako znas ko su Amishi?

:: Objasnjenje: ISHMERISH-Dobar covek(na Ugarskom)(veoma duga prica).Sledeci put probaj bar malo blize
:: Hint:U Vojvodini svi imamo nadimke,cak imas varijantu da ljude ne znaju ni po imenu i prezimenu vec po nadimku
:: :: Ja sam ti to vec rekao..Ti si iz Dublin-a - Irska..Zato i imas takvo ime..A mozda si i Amish
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Ma nema frke ajde skokni do mene ja sam preko puta.Tacnije na naj severnijoj tacki Srbije(Vojvodine),e sad jedan mali kviz za sve:Odakle sam ja
:: :: :: PS:hvala za odgovore
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish ^^^ 22.01.2009. 01:22 #91181

Ne neznam,kazes upadam u vatru?Odgovor:ja sam vatra!Opet mi dizes cukor(prim.Secer),ajde da shvatim tvoje trpanje u vezi kompisa ali sad i istorija(poznavanje drustva)pa to je vec previse.Inace moguce da vucem neke korene ali iz Mesopotamije.

PS:Jos nismo utvrdili moje prebivaliste,ajde sada malo geografije(na osnovu datih naznaka).

Aloha

MilosNBG ... 22.01.2009. 01:31 #91183

broj poruka: 1586
Kada smo vec kod PSU-a, da ne otvaram novu temu, u poslednje dve nedelje sam imao bar cetiri slucaja crkavanja JNC/ANS/RexPower napajanja ali su uglavnom sve musterije bile iz prigradskih naselja. Izgleda da mreza nije bila stabilna ovih dana, iako su tvrdilii suprotno, kada su bile najvece zabelezene potrosnje struje.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

SkyFire Re: ... 22.01.2009. 01:32 #91184

Sto govori o samom kvalitetu napajanja i njihovoj zastiti...

:: Kada smo vec kod PSU-a, da ne otvaram novu temu, u poslednje dve nedelje sam imao bar cetiri slucaja crkavanja JNC/ANS/RexPower napajanja ali su uglavnom sve musterije bile iz prigradskih naselja. Izgleda da mreza nije bila stabilna ovih dana, iako su tvrdilii suprotno, kada su bile najvece zabelezene potrosnje struje
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
rasha44 Off - joj što volem! 22.01.2009. 01:34 #91185

broj poruka: 1492
PS:Jos nismo utvrdili moje prebivaliste,ajde sada malo geografije(na osnovu datih naznaka).

Sobotko - najlepši varoš

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Ishmerish Re: Off - joj što volem! 22.01.2009. 02:38 #91200

Pa recimo da si najblizi,samo jos to nije to,neznam jeli ovaj geyforce izguglao naj severniju naseljenu tacku ove `divne` drzave ili se nedaj boze obeznanio ovako rano.

:: PS:Jos nismo utvrdili moje prebivaliste,ajde sada malo geografije(na osnovu datih naznaka)
:: Sobotko - najlepši varoš
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

BrianM Re: Re: Off - joj što volem! 22.01.2009. 02:45 #91202

broj poruka: 178
Horgosh?
Ishmerish Re: Re: Re: Off - joj što volem! 22.01.2009. 02:50 #91203

Ne i jedna mala pomoc,nije pretezno naseljeno zelenima.

PS:Dobra ti je putanja.Ali ni blizu nije naj severnije.

:: Horgosh?
BrianM Re: Re: Re: Re: Off - joj što volem! 22.01.2009. 02:58 #91209

:: Ne i jedna mala pomoc,nije pretezno naseljeno zelenima
:: PS:Dobra ti je putanja.Ali ni blizu nije naj severnije

Pa rece ti najsevernija tacka Srbije(Vojvodine). Ako nije Horgos, moze biti i Kelebija, a ja koliko znam i tamo je vecina madjarske nacionalnosti!
Ishmerish Re: Re: Re: Re: Re: Off - joj što volem! 22.01.2009. 03:03 #91211

E sad ako omasis onda...Kelebija nije naj severnija ali jeste granicni prelaz

Capital hint:jedan od 3 prema komsijama.

PS:dva si vec naveo.

:: :: Ne i jedna mala pomoc,nije pretezno naseljeno zelenima
:: :: PS:Dobra ti je putanja.Ali ni blizu nije naj severnije
:: Pa rece ti najsevernija tacka Srbije(Vojvodine). Ako nije Horgos, moze biti i Kelebija, a ja koliko znam i tamo je vecina madjarske nacionalnosti!
BrianM 22.01.2009. 03:06 #91213

U sta se pretvori tema o napajanjima! Backi Breg?

Ishmerish Re: 22.01.2009. 03:10 #91215

U nacionalnu geografiju.Check ur mail.

PS:BB nije prelaz

:: U sta se pretvori tema o napajanjima! Backi Breg
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs