Hoću da kupim flash od 8GB,ali da je brz,koliko je to moguće.Već godinama koristim kingston,jeste da je kvalitet al je spor do jaja.Sad skoro sam kupio Verbatim 4GB,brži je vidno od kingstona,al nije to to.Znači koji kupiti od 8GB da je KVALITET,brzi od kingstona i verbatima,i naravno što je najvažnije da nije preskup!
U oktobru sam uzeo SanDisk Cruzer Micro 4GB i mogu da kažem da je prilično brz. 8MB upis i 26-27MB čitanje, što je mnogo brže od Apasera kojeg sam imao prethodno. Kakve su im osmice ne znam, ali znam da su malo skuplji od konkurencije. Ipak, mislim da su vredni uložene love.
Transcend je svojevremeno radio odlicne,ako ne najbolje fles memorija(dok su bile aktuelne 256,512MB i 1GB) Takodje je odlican i Corsair i Partiot.
Imam Canyon 4GB,sporiji je nego prethodni od 512MB,ali ima aluminijumsku masku i vrlo ga je tesko fizicki ostetiti. Mozda bi trebao da razmisljas o spoljnoj zastiti memorije(maski),jer je mnogo veca verovatnoca da ce se fizicki ostetiti nego da ce se pokvariti na neki drugi nacin.
Ja koristim vec duze vreme SanDisk Cruzer Titanium 2GB. Vrhunski USB ne mozes mu nista, uvlaci mu se usb konektor prakticno ne unistiv. 22MB Read 7MB Write
Imam i Kingstone DT Mini Slim 4GB vec je poceo da puca posto je plastican. Mrzi me sad da gledam koliko mu je read/write ali znam da je dosta sporiji od SanDisk-a.
Najbolji flash je najveci. Hint avion. Ako si pri parama WD Passport 320GB - 100 evra, transfer oko 25 mb/s nize ne ide u oba pravca, samo pazi ako ga ispustis to crkava, mora da se dobro cuva taj Passport meni je ispao i posle nekoliko dana crkao (mehanicki kvar), ovde su ti dale veliki broj raznih dobrih flasheva pa ti odluci,...
Znaci imam usb citac kartica pa kupim SD karticu koju kasnije mogu da koristim i u foto aparatu. Citac sam dobio uz neku ubogu Apacer karticu koja je ubi Boze spora 3.5/8.5 (citanje/pisanje), ali skoro sam kupio neki kingston 4Gb (3.9Gb) koji ima dva adaptera (mini, mikro) i prilicno sam zadovoljan buduci da je sada ~10/20 Mb/s. S tim sto ovu karticu mogu da zabodem i u telefon a platio sam je u Imtelu nekih 800 dinara.
Brzine od preko 20mb/s imaju smisla na flesicima od preko 32gb ostalo je bez veze jer nece trajati satima nego minut, dva, tri...
Sta ga lozite, nek kupi decko neko serversko kuciste u koje staje 20 hdd-ova i evo ja cu da poklonim USB ili LAN kabl i to je to.
Sta, kupi ranac, stavi kuciste unutra i boli ga qrac. Moze i na bazen shnjim, a i da prebacuje 150MB/s ako veze HDD-ove u RAID.
U stvarnosti, kupi CORSAIR, niko se nije zajebao.
Ja imam Kingston od 4GB, platio sam ga 10 eura pre godinu dana i da nema na sebi USB prikljucak, ne bih znao da je flash, izgreban je do neprepoznatljivosti, otpao je onaj gistro poklopac, a, znam da mi neces poverovati da sam ga sve vreme nosio po dzepovima i nijednom mi nije ispao.
Koliko je brz ne secam se, 99% stvari koje sam prebacivao su ispod 10MB.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.