Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Problem sa tv kartom
STRANA 1 OD 1
djokosrb Problem sa tv kartom 18.01.2009. 18:52 T14663

status: user
broj poruka: 6875
ovako sve stima kad sam ono sto treba instalirao i slika je extra samo ne cujem nista ,tamo u opcijama stoji video devica>moja kartica,sto i treba,ali u audio device stoji hd audio captive i tu nemogu nista de premenim,evo gledam vec pola sata pa ako neko zna nek mi kaze ,hitno mi je
Karta je >winfast tv 200xp
HVALA!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsaD Re: Problem sa tv kartom 18.01.2009. 19:14 #90339

broj poruka: 412
A jesi li povezao kablicem audio izlaz na TV kartici sa audio ulazom u zvucnoj kartici ili integrisanoj, zavisi koju imas? Ili da kablom povezes TV karticu (konektori su na njoj) sa zvucnom karticom? A mozda su joj podesavanja preko PCI? U svakom slucaju trebao si da RTFM.
P.S. Koja je verzija TV 2000XP?
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

:: ovako sve stima kad sam ono sto treba instalirao i slika je extra samo ne cujem nista ,tamo u opcijama stoji video devica>moja kartica,sto i treba,ali u audio device stoji hd audio captive i tu nemogu nista de premenim,evo gledam vec pola sata pa ako neko zna nek mi kaze ,hitno mi j
:: Karta je >winfast tv 200x
:: HVALA!!!!!!!!!
djokosrb Podesavanja su pci 18.01.2009. 19:16 #90341

To gore i sta ti to znaci rtfm,verzija je expert

Equinoxe Re: 18.01.2009. 19:31 #90346

broj poruka: 12057

Jel ti na kraju povezana zvučna sa tunerom sa audio kablićen ?
I moraš da znaš na koji ulaz zvučne kartice povezuješ kako bi njega odabrao za Audio Input /CD-IN/AUX, LINE-IN. Ako znaš na šta si povezao, i to je odabrano u PVR-u 2, onda vidi da nije taj ulaz mutovan ili smanjen do kraja u Wisowsovom Audio mixeru.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

djokosrb RE 18.01.2009. 19:35 #90349

ZVucna je samo gurnuta u plocu i nije ni sacim povezana,pre mi je neki lik sredio i to je sve lepo radilo!

Equinoxe Re: RE 18.01.2009. 19:37 #90351

broj poruka: 12057

Ok znači zvuk je ide preko PCI magistrale i to je OK. Onda traži u podešavanjima šta je mutovano ili do kraja smanjeno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: ZVucna je samo gurnuta u plocu i nije ni sacim povezana,pre mi je neki lik sredio i to je sve lepo radilo
::
operator ... 18.01.2009. 19:51 #90356

broj poruka: 4262
Znam da nije ista tema, ali ja sam imao do pre mesec TV 2000 XP Expert, povezivao sa CD kablićem na ploči( ili sa zvučnom zavisno na kojoj ploči sam je koristio) i podešavao u PVR prvoj verziji na CD Player - Audio Out i Audio Record, a na PVR2 verziji nisam imao toliko kvalitetnu sliku i zvuk, čak sam imao i pištanje iz TV kartice( na drugim nisam imao pištanje), a kad se vratim na staru verziju sve radi perfektno, čak nisam imao propuštenih frejmova ni u DivX-u 5.05+MP3 Lame 3.96.1( samo je ova kombinacija radila perfektno). Samo jednom sam imao prilku da vidim TV2000XP Expert bez audio konektora na TV kartici, ali su radili samo drajveri sa diska, koji je došao sa karticom. Niti jedan drajver i aplikacija sa Leadtek-ovog sajta nije radila sa ovom verzijom TV kartice. Dakle, nađi tog lika i prekopiraj taj disk od njega ili ga pokušaj da skineš sa net-a. Stvarno bih ti pomogao, ali moje verzije diskova( imam ih 12) nijedna neradi sa tom karticom( proverio par puta). Možda ti može Bax da pomogne ili SkyFire ili eventualno Pisko ili arsaD. Pozzz
djokosrb Gledo sam 18.01.2009. 19:53 #90359

Nista nije mutovano ili do kraja smanjeno ,u svim ostalim stavrima(film,muzika,igra)zvuk se cuje!

boztoga re 18.01.2009. 20:00 #90364

broj poruka: 516

cekaj ja iz texta iznad nisam shvatio... Jesi povezao TV tjuner sa zvucnom kartom onim malim audio kablom?
arsaD Re: 18.01.2009. 20:43 #90371

broj poruka: 412
Ja imam TV2000XP GLOBAL. Samo sam povezao TV kartu pomocu 4-pinskog audio kablica sa ulazom na maticnoj ploci (kod ulaza pise CD in ili tako nesto). Nisam nista posebno podesavao i imam zvuk.
Ili taj isti kabli povezes TV kartica-Zvucna kartica.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs