Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Smorih se
STRANA 1 OD 1
MACHINE Smorih se 17.01.2009. 01:11 T14609

status: user
broj poruka: 5704
Sada sma se vratio od ortaka sa kojim sam radio onaj OC setup sa MSI uATX plocom i on mi dade napajanje iz Asus kucista (ne radi), odusevio sam se kada sam video natpis Enhance (radio seriju ATX za Chieftec zajedno sa HighPower). Tesko na dodir, 24pin 350W 10+15A na 12V1 i 12V2...PFC, thermal controlled cooler...daje +5VSB i PS-ON ok ali TTL kolo ne reguje-ono sto pobudjuje napone na izlazu...otvorim i koliko se odusevim toliko i razocaram: masivna prigusnica na sasiji, debeli ALU hladnjaci u primaru i sekundaru, TEAPO posle Gretza (nije los TEAPO, srednjak ali daleko od toga da se cesto sasusi ili iscuri), active PFC na heatsinkovima, dobra stampa...ali uzasni elektroliti, nikad cuo (mozda je po znaku ocajni Fujicon) i 75% njih koji su glavni (470, 1000, 3330 uF) su naduvani...probelm je sto je sve usko pa je tesko nabaviti ove novije uske a dugacke kondenzatore...ali ne verujem da je samo u tome problem...cak i kada bih zamenio iste, mada nije integralac utopljen i izgoreo kao sto je bio slucaj na Comtrade Maxi konfi od 400W u kome je sve to izgorelo ali je i dalje SB i PS-ON bilo operativno, isto kao ovde...i tamo su bili elektroliti, ne znam da li su izazvali jos neki kvar, na oko nisu...ali tuzno da ovako zakinu na bitnom delu...

A N G E L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 17.01.2009. 01:23 #89950

broj poruka: 12057

Kladim se da je varijacija na temu tog napajanja samo da se pojeftini. Šabani. Ni prvi ni zadnji put. Eh kad bi mogli da rasklapamo napajanja kod kupovine.

@ctrl
Da si bar shift, pa de ne ide u Recycle Bin.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MaliAbner Re: Smorih se 17.01.2009. 02:50 #89965

broj poruka: 7769
Ispsova me iz sve snage...
nista te ja nisam razumeo...
U svakom slucaju ima i umnijih od mene tako da post svakako nece biti uzaludan.

Dzebi ga meni je sve to nula-faza-laufer !!!
(i po koja lampa)

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Sada sma se vratio od ortaka sa kojim sam radio onaj OC setup sa MSI uATX plocom i on mi dade napajanje iz Asus kucista (ne radi), odusevio sam se kada sam video natpis Enhance (radio seriju ATX za Chieftec zajedno sa HighPower). Tesko na dodir, 24pin 350W 10+15A na 12V1 i 12V2...PFC, thermal controlled cooler...daje +5VSB i PS-ON ok ali TTL kolo ne reguje-ono sto pobudjuje napone na izlazu...otvorim i koliko se odusevim toliko i razocaram: masivna prigusnica na sasiji, debeli ALU hladnjaci u primaru i sekundaru, TEAPO posle Gretza (nije los TEAPO, srednjak ali daleko od toga da se cesto sasusi ili iscuri), active PFC na heatsinkovima, dobra stampa...ali uzasni elektroliti, nikad cuo (mozda je po znaku ocajni Fujicon) i 75% njih koji su glavni (470, 1000, 3330 uF) su naduvani...probelm je sto je sve usko pa je tesko nabaviti ove novije uske a dugacke kondenzatore...ali ne verujem da je samo u tome problem...cak i kada bih zamenio iste, mada nije integralac utopljen i izgoreo kao sto je bio slucaj na Comtrade Maxi konfi od 400W u kome je sve to izgorelo ali je i dalje SB i PS-ON bilo operativno, isto kao ovde...i tamo su bili elektroliti, ne znam da li su izazvali jos neki kvar, na oko nisu...ali tuzno da ovako zakinu na bitnom delu..
::
:: A N G E L
Zmajko ... 17.01.2009. 03:58 #89975

broj poruka: 1228
A ja sam upravo klokovao jednu klinku...
operator re 17.01.2009. 08:15 #89991

broj poruka: 4262
MACHINE, žao mi je što si izgubio vrijeme. BAx je u pravu. Kad bi mogli da rastavimo napajanje prije kupovine i da pogledamo šta je u njima, ali ćorak.....
Onda bi ljudi kupovali samo CM, Chieftec C, Termaltake i Omicron napajanja, ali mi neživimo u normalnom svetu, jer bi za takvo napajanje trebali da ljudi daju pola plate ~75 €, bar u NS, što je mnogo za ionako mali buđet. 90% mladih radi po buticima, prodavnicama i kioscima za 150-200 €, tako da je malo i `zaluđenika` kao što smo mi da bi dali toliko keša za samo napajanje. Možemo mi da maštamo, ali je situacija baš takva. Možda u nekom boljem vremenu, ali sad.....
DmasteRNo1 @Zmajko 17.01.2009. 09:08 #90000

broj poruka: 6101
Znam da nije lepo da pitam, ali do koliko si je klokovao, a da je pri tom radila stabilno.

gile23 Re: ... 17.01.2009. 10:00 #90009

broj poruka: 9121
Pedofil , dosad ste ih formatirali a sad krecete u clock,...

Pozdrav!

:: A ja sam upravo klokovao jednu klinku..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: re 17.01.2009. 11:48 #90026

broj poruka: 5704
Omicron?! Od svih IT firmi koje znam sa ovim imenom ni jenda ne radi Power Supplies.

A N G E L

:: MACHINE, žao mi je što si izgubio vrijeme. BAx je u pravu. Kad bi mogli da rastavimo napajanje prije kupovine i da pogledamo šta je u njima, ali ćorak....
:: Onda bi ljudi kupovali samo CM, Chieftec C, Termaltake i Omicron napajanja, ali mi neživimo u normalnom svetu, jer bi za takvo napajanje trebali da ljudi daju pola plate ~75 €, bar u NS, što je mnogo za ionako mali buđet. 90% mladih radi po buticima, prodavnicama i kioscima za 150-200 €, tako da je malo i `zaluđenika` kao što smo mi da bi dali toliko keša za samo napajanje. Možemo mi da maštamo, ali je situacija baš takva. Možda u nekom boljem vremenu, ali sad.....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs