Imam neki kineski USB Opticki mis "Jet Tech" i problem je u tome sto normalno radi na svim racunarima, ali ne radi ni na jednom lap top-u. Probao sam na pet razlicitih lap topova i na svakom javlja unknown USB device. Na svim racunarima na kojima je probano instaliran je Win XP sa SP1. Jel se desavalo ovo nekome i jel ima mozda neko resenje?
Proveri da li ti radi USB na tom lap topu tako sto ces neski drugi uredjaj da vezes umesto misa. Pretpostavljam da si probao da ga povezes na neki drugi USB konektor... moguce je da ti USB uopste ne radi ili da nesto nije dobro vezano. Mis je OK 100%.
Vec sam napisao da sam probao na nekoliko lap topova i na razlicitim USB-ovima na svakom od njih i uvek je ista situacija. Ako pretpostavim da je problem mozda drajver, pitanje je kako radi na svim obicnim racunarima sa istim operativnim sistemom. Da nije mozda problem u naponu na ovim USB-ovima na lap topu? Nisam pametan. Pomagajte.
Dotični bi morao da se pojavi u device manageru kao unknown usb device, pa ručno naturi windowsu neki od drajvera za usb pacove (npr. microsoft-ov) koji ima odgovarajući broj tastera i točkića. Ako ga nema u device manageru, onda u bios-u imaš isključenu podršku za usb pacova - tastaturu.... Bem`ga, ne znam da ne troši previše struje preko usb porta pa to laptopovi ne dozvoljavaju... mada, sumnjam.
Udji u bios laptopa i potrazi opciju USB legacy support i promeni na enabled, ovo sam rekao otprilike jer mi je laptop na poslu tek posle toga se aktivira p[odrska redirekcije ps2 na usb, isto vazi i za dos ne vrede drajveri za misa pod dosom ako ova opcija nije aktivirana. Nemoj traziti gresku u windowsu niti u portovima na laptopu.
Ali te opcije u BIOS-u i nema, a ostali USB misevi koji se prikljuce na lap top rade normalno. Nije to sad toliko bitno j...s misa, uzecu drugi, ionako je sranje. Vise me nervira sto je skroz nelogican problem, pa me zanima sta se desava.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.