Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
LC Power 750w vs Coller Master 650w ??
STRANA 1 OD 2  
nesa23c LC Power 750w vs Coller Master 650w ?? 11.01.2009. 16:41 T14420

status: user
broj poruka: 352
Koje od ova dva napajanja uzeti?Jedno je 750w,drugo je 650w.Jedno je LC Power,drugo je Cooler Master....

COOLER MASTER
eXtreme Power Plus RP650-PCAAE2-EU 650W~~~~oko 90 eur
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-extreme-power-plus-rp650-pcaae2-eu-650w/comp_comp_powersupply/54/287

LC POWER
Metatron Prophecy LC8750 750W~~~~~~~~~~~oko 95 eur
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-metatron-prophecy-lc8750-750w/comp_comp_powersupply/204/322
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 11.01.2009. 16:55 #88491

broj poruka: 8138
LC Power 750w

Palit je zakon!

TheBear Ja bih 11.01.2009. 17:00 #88493

broj poruka: 6502
uzeo LC, bez obzira sto je drugo CM.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 ... 11.01.2009. 18:18 #88502

broj poruka: 1424
BEZ razmisljanja LC
pogledao sam jedno 10 testova tog napajajna
svaki se zavrsavao sa preporukom, a proglaseno je za najtise napajanje a pritmo je modularno i stvarno izgleda vrh.. jos su od metala napravljeni ulaz tj izlazi za kablove
da sam ja u situaciji da biram izabrao bih LC

pufi re 11.01.2009. 18:22 #88503

broj poruka: 2196
COOLER MASTER je cooler master tako da bi se ja ipak odlucio za njega bez obzira na 100w manje,ali ni lc nije los,ali ipak CM!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

pufi re 11.01.2009. 18:24 #88504

a mozda bi i uzeo taj lcpower jer sam ja manijak za sve sto svetli,meni je celo kuciste u neonkama imam ih 7,ali ne mogu da se odlucim,oba su odlicna

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Equinoxe Re: 11.01.2009. 18:31 #88507

broj poruka: 12057

CoolerMaster.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

DaSickSyst +1 za CM. 11.01.2009. 19:10 #88510

broj poruka: 2909
LC je neka value varijanta napajanja,a CM je ozbiljno napajanje i ne moze se svrstavati u isti kosh sa LCom.

LC 550W je najisplatljivije jer za vrlo malo para dobijes sasvim solidno napajanje koje ce ti zavsiti posao ako si knap sa kintom.....Ali ako dajes 90-100 jura za napajanje uzmi nesto `brendirano` topa TT,CM,GA,Corsair,Spire,Antec,OCZ,itd...

Napajanje nije samo struja koju izbacuje jedna komponenta,vec i `kvalitet` te struje,da li se javlja `shum` i koliki je,,njena iskoriscenost i sama trajnost te komponente....Sve ovo utice na stabilnost sistema i vek trajanja ostalih komponenti...Zato jos jedan glas od mene za CM.

DaSickSystem

ukimafija LC 11.01.2009. 19:15 #88512

broj poruka: 263
Au bre BAX razocara me, a i ti pufi, pa radi se o najgoroj CM seriji, ovaj model LC powera je CWT build i ne razlikuje se po kvalitetu od TT tough powera i Chieftec turbo serije, bar je za klasu okvalitetnije od ovog CM-a, ima modularne kablove,lepo izgleda, naponi su vrlo stabilni, ovaj cm mu nije ni do kolena.
I molim ljude koji se ne razumeju u napajanja(ne znaju sta je ispod poklopca) da ne daju razne opaske tipa CM je zakon, 90% njih i ne zna da CM ne proizvodi svoja napajanja nego uzima od drugih kao i mnogi proizvodjaci dakle imaju svoje OEM-ove koji proizvode napajanje, a oni lepe nalepnicu i urade kbalove mozda to je to.

OCz re 11.01.2009. 20:24 #88521

broj poruka: 2900
^ Slazem se, ne znam sto napljuvaste ovako LC ( ovo nema veze sa onim LC-ima od 40e )
Taj LC je odlican.
Equinoxe Re: LC 11.01.2009. 20:34 #88522

Neću biti ovde večeras, idem na Brankov most.
Kompletan LRaspad ne može da priđe CM-u. Džabe mu i da je tri kilovata (3 KW).

:: Au bre BAX razocara me::
::
pufi re 11.01.2009. 20:41 #88525

ako se vec toliko raspravljate onda @neso23c@ razmisli lepo o CHIEFTECU 650W Modular 14`FAN,Turbo serija,na tom npajanju moze da radi akumulaciona pec i mesalica za beton,toliko je dobra a jefinije je od oba i kosta oko 87evra

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

DaSickSyst Re: re 11.01.2009. 20:47 #88528

broj poruka: 2909
:: ^ Slazem se, ne znam sto napljuvaste ovako LC ( ovo nema veze sa onim LC-ima od 40e
:: Taj LC je odlican
Kao sto sam napisao ja licno mislim da je LC neka value varijanta napajanja,ali ne kazem da je losa vec da je CM bolji.
E sad mozda je LC u medjuvremenu poradio na kvalitetu...Ali bih u svako doba dana pre uzeo ThermalTake Toughtpower 750W koje je takodje 95 jura ili npr. OCZ 700W GameXStream za istu cenu nego li dao tu kintu za LC iste snage...
To je moje misljenje.

DaSickSystem
pwner re 11.01.2009. 21:14 #88534

broj poruka: 475
Znaci, ovaj CM je smesan za 90e... Koja kradja...
Moj savet: CIMAJ se za Corsair ili PC Power&Cooling...

Pozz
urosk Lc power! 11.01.2009. 22:46 #88557

broj poruka: 462
Konkretno ovo napajnje je vrhunsko, i u svim segmentima s epokazalo perfektno, kako da nema greske, odlicno resenje!!!

pwner Re: Lc power! 11.01.2009. 22:51 #88558

2 grane od +12V po 26A?!?!
Znaci max (a to nije max 100%, vec kombinovana snaga) (26+26)*12 = 624W OD 750W?!?! I TO JE VRH?!?! OMG

:: Konkretno ovo napajnje je vrhunsko, i u svim segmentima s epokazalo perfektno, kako da nema greske, odlicno resenje!!
OCz re 11.01.2009. 23:02 #88560

Na napajanju pise da ima dve grane od po 26A. A na 12v granama isporucuje 580W
Racunica je : 580/12 = 48.3A Sto znaci da ima 48A na 12v granama ( Ima jacih napajanja te snage, jeste )
Ali, napajanje ima jako mali pad napona na 12v granama pod opterecenjem ( ne malim ) i 85% efficiency sto je za svaku pohvalu.
Ovaj LC je CWT ko i svako drugo `poznatije` napajanje. I bolji je izbor od gore navedenog CM-a.
Ne trebate na ovo gledati kao na `LC`
pwner Re: re 11.01.2009. 23:18 #88563

To sto si sad napisao je samo dodatno ubilo LC, 584W od deklarisanih 750W...
To CWT ne radi, uveri me u suprotno molim te...
Pa napajanje od 95e treba da ima veliki pad na 12V granama?!?!?!
OMG, kad napisu EFFICIENCY UP TO 85%, to ne znaci da je 80+...

:: Na napajanju pise da ima dve grane od po 26A. A na 12v granama isporucuje 580
:: Racunica je : 580/12 = 48.3A Sto znaci da ima 48A na 12v granama ( Ima jacih napajanja te snage, jeste
:: Ali, napajanje ima jako mali pad napona na 12v granama pod opterecenjem ( ne malim ) i 85% efficiency sto je za svaku pohvalu
:: Ovaj LC je CWT ko i svako drugo `poznatije` napajanje. I bolji je izbor od gore navedenog CM-a
:: Ne trebate na ovo gledati kao na `LC`
OCz re 12.01.2009. 00:35 #88591

.. -.-
Sta ti govoris ? da ovaj LC nije CWT ..?
Efficiency mu je uglavnom preko 80% pod vecim opterecenjima.
A to `up to` pise takodje i za ToughPower od 750W ..

A ti bi predpostavljam radje uzeo `ime` koje je kao 650W i ima dve 12v grane sa po 18A i 70% efficiency ?
Jel vi znate da taj CM ima jedan 6pin prikljucak ..? Al` jbg, zove se CM ..
ukimafija Re: Re: LC 12.01.2009. 02:28 #88613

broj poruka: 263

BAX, mislim stvarno da te toliko ne postujem na ovom forumu pale bi neke teze reci ovako mogu samo da kazem da je potpuno obrnuto i da nisi u pravu. LC power u Visoj klasi se totalno razlikuje od onih napajanja za 30-55e, mnogo je kvalitetniji, kao sto sam rekao OEM je ovde CWT, mozes da ides na Brankov odmah...Ja CM extreme ne bi uzeo jedino da se poklanja...
CM Pored ovog LC powera nema sta da trazi, napajanja je jako dobro, ne zbog LC brenda nego se zna sta je CWT. Ukratko ovaj LC, TT tough power i Chieftec turbo 14C su sve CWT napajanja ispod...
Evo i pouzdanog testa doticnog LC-a
http://www.sx-team.com/testovi/kuita-i-napajanja/76-lc-power-prophecy-lc8750-v22-750w.html

Citiram` Ono što mnogi korisnici nisu znali je da se zapravo radi o `klonovima` Chanel Well proizvoda, koji su pozicionirani u samom vrhu naponskih jedinica`
Equinoxe Re: Re: Re: LC 12.01.2009. 02:43 #88618

Samo ti pazari LC i isto savetuj i drugima.
Ne umeju ni externu SATA fijoku da naprave kako treba. Zadnje njihovo napajanje od 550W je puštalo čudne zvukove a posle i mirise. Napajao je 3850 i X2 5200+ i jedan HDD i rezač. Na prethodnom je psro ventilator posle 10 dana a x njih se nije ni upalilo. Ja govorim iz iskustva a ne po onome što pišu bench sajtovi.

U životu ni sa jednim CM napajanjem nisam imao problem.

:: BAX, mislim stvarno da te toliko ne postujem na ovom forumu pale bi neke teze reci ovako mogu samo da kazem da je potpuno obrnuto i da nisi u pravu. LC power u Visoj klasi se totalno razlikuje od onih napajanja za 30-55e, mnogo je kvalitetniji, kao sto sam rekao OEM je ovde CWT, mozes da ides na Brankov odmah...Ja CM extreme ne bi uzeo jedino da se poklanja..
:: CM Pored ovog LC powera nema sta da trazi, napajanja je jako dobro, ne zbog LC brenda nego se zna sta je CWT. Ukratko ovaj LC, TT tough power i Chieftec turbo 14C su sve CWT napajanja ispod..
:: Evo i pouzdanog testa doticnog LC-
:: http://www.sx-team.com/testovi/kuita-i-napajanja/76-lc-power-prophecy-lc8750-v22-750w.htm
:: Citiram` Ono što mnogi korisnici nisu znali je da se zapravo radi o `klonovima` Chanel Well proizvoda, koji su pozicionirani u samom vrhu naponskih jedinica`
rasha44 LC Power još jednom 12.01.2009. 03:24 #88629

broj poruka: 1492
LC Power LC6550GP, Silent Giant Green Power 550W, već godinu dana radi kod mene i kod mog prijatelja bez ikakvih problema. Ventilator od 14cm, gotovo da se ne čuje.
Po dva harda i dva DVD uređaja procesori Core2Duo. Ne mogu da govorim o drugim pomenutim napajanjima, samo kažem `iz iskustva` da ovo napajanje radi kao sat.
Doduše, ništa nije klokovano, ali sam siguran da bi i to moglo da podrži.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

pwner Re: re 12.01.2009. 04:06 #88634

A ko prica o THERMALTAKE-u ovde? Ja sam napljuvao gore taj CM, a ti procitaj lepo sve, pa onda nesto napisi...
Samo da bih ti dokazao koliko su jadna ta napajanja, dacu ti jedan link >

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817703005

Ovo napajanje kosta 85e i snage je 610W, a ima 588W na +12 grani... TO JE NAPAJANJE!
Znaci, pre nego sto pocnes da hvalis bilo koji brend proveris POWER OUTPUT istog i ostale specifikacije pa tek onda preporucis... Ako to ne umes, onda ne preporucujes.

Dakle, da rezimiram, LC POWER 584W, a navodno 750W, LESINA OD NAPAJANJA (95e)...
U OVOM TEKSTU NIGDE NEMA DOKAZA DA JE OVO NAPAJANJE (LC) NAPRAVIO CWT, sto je smesno naravno, tako da mogu i ja da kazem da su ANS napajanja napravljena od strane Seasonic-a, stoga cepajte ANS...

PS Ako sprzite nesto, zalite se Seasonic-u.

:: .. -.
:: Sta ti govoris ? da ovaj LC nije CWT ..?
:: Efficiency mu je uglavnom preko 80% pod vecim opterecenjima
:: A to `up to` pise takodje i za ToughPower od 750W .
:: A ti bi predpostavljam radje uzeo `ime` koje je kao 650W i ima dve 12v grane sa po 18A i 70% efficiency ?
:: Jel vi znate da taj CM ima jedan 6pin prikljucak ..? Al` jbg, zove se CM ..
OCz re 12.01.2009. 04:28 #88635

Ma ti si ovde napljuvao i CM-a i ovog LC-a. Ne znam sto si se uopste javljao na temu ako neces da pomognes pri izboru ..
Ja sam se javio i rekao da je Prophecy bolji od CM-a.

I gde ja to hvalim LC ..? Nisi citao tamo gde govorim da ovaj Prophecy nema veze sa LC-ima od 30/40/50e ( na sta se odma i pomisli kad se kaze LC ..)

Jeste da je malo siromasan jer ima svega 580W na 12v i 48A ( Corsair TX750 npr. ima 60A ..i ~720W )

Ali, ovde nije diskusija o tome, vec onaj CM vs ovaj LC a pokretac teme ga sigurno nece ni do pola opteretiti.

I sta kazes, nije CWT ? I nema dokaza ..daj ne budi smesan vrlo dobro se zna da je CWT, a takodje ima i fotki na netu gde se to moze i potvrditi ( I ne, ne bih da sada kopam gde je to postovano ..)

I sta je sad sa PCP&C ..? Nikad cuo pa sam prosvetljen ? Prodajes isto ili proizvodis ?

I da, nije da se ne slazem da potrazi nekog Corsair-a ili PCP&C. Doduse Corsair-a trenutno nema, a i ne znam ko tacno i da li uvozi PCP&C ( mada je bilo nesto ..)
A sve je ovo zapravo krenulo jer si izneo da ovaj LC nije CWT, sto nije tacno ..

I ne znam sta se uopste raspravljamo,

Tema :

LC Power 750w vs Coller Master 650w, odg. = LC

pwner re 12.01.2009. 04:35 #88637

Dokazi da je CWT (kupi ga, ionako ga hvalis da je sabijacko, otvori ga i nadji znak koji ce ukazati na to)...

TEMA: LC Power 750w (95e) vs Cooler Master 650w (90e)?
ODGOVOR: NIJEDNO, jer predstavljaju tesku kradju novca (kao sto sam i obrazlozio)...

Pozz

OCz re 12.01.2009. 04:43 #88638

Ne mogu dokazati jer ne mogu da nadjem slike ..

Pa dobro i to sto kazes ..ima boljih izbora. Mada ne toliko mnogo u tom cenovnom rangu ..
A evo upravo videh Silencer-a 750W ~110e ( ako je jos uvek ) onda je toliko, super kupovina, da je kvalitet, jeste.
I da, zaboravih da ih je OCZ uzeo ..
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs