Šta se to dešava sa napajanjima (kvalitet/cena) !?
STRANA 1 OD 1
operator
Šta se to dešava sa napajanjima (kvalitet/cena) !?
11.01.2009. 10:34
T14414
status: user broj poruka: 4262
Uhvatio sam malo vremena( javljam se preko modema) dok je draga otišla u prodavnicu( čitaj: 2 sata). Dakle, imao sam problem sa sledećim mašinama( mašine za igraonice): CPU Q6600 Ram Trancend 4*2GB PC 800 Axe MBO J&W IP35 Pro ili ASUS P5K Pro GPU MSI 4830*2 HDD 2*1TB Hitachi DVDRW LG 2* SATA i DVDRW Pioneer 2*IDE Monitori LG W2252TQ Problem je sledeći: - kada na default-u pokrenem mašine rade i na Chieftec 360w HPC-360-202, CM 550w RP550-PCAAE2-EU i Xilence SPS-XP750 750W. E sad, ono interesantno. OC procesora na 4.2 GHz i OC 4830 obe na 680/1066 i samo se sa starim Chieftec napajanje diže mašina, a sa CM i Xilence neće ni da čuje( startuju se ventilatori i ugase se računari). Uzeo sam i CM RS700-ASAAA1-EU i tek se sa ovim napajanjem mogu da se koristite dotične mašine. Predpostavka je: -ako Chieftec 360w ( po novom je to napajanje 600w - ima 20A na 12V grani) radi sa dotičnom konfiguracijom bez problema u igrama, a nije ni čak toplo u prostoriji na 22 stepena celzijusa( testirano sa otvorenim napajanjem na stolu bez kučišta), kako to da CM i Xilence, neće ni da podignu dotične konfiguracije, ako se zna da Chieftec nema 2*6pin-ski konektor izveden na napajanju( koristio 1*molex na 6pin-ski *2), dok CM ima i 2*6pin+1*8pin-ski konektor, a o Xilence ne želim ni da dajem svoj sud( gore napajanje čak i od ubogog LC-a). Što je najgore od svega mislio sam da je to dovoljno, s obzirom da su reklamirali da je to napajanje dovoljno( odnosi se na CM-a). Pošto nisam u mogućnosti da istestiram svako napajanje, koje stavljam u konfiguraciju, dešava se da prilikom OC-a sličnih mašina CM i Chieftec CFT-600-14CS neće ni da čuju da se podigne sistem sa napajanjem od 550 ili 600w. Pošto i Chieftec nije što je bio, pošto ista konfiguracija radi tek sa Chieftec CFT-600-14C( isto 20A na 12V grani 1 i 2) ne CFT-600-14CS( ono je vrelo i neće da radi nijedna mašina sa njim !!!!!!!!!), moje je pitanje sledeće: Gde se mogu naći napajanja do cca 80-100 € MPC, a da mogu da guraju ovakve i slične konfiguracije( tačan model da mogu da istestiram napajanje) ? Hvala svima, koji hoće da pomognu, ali me interesuje mišljenje onih, koji imaju konkretna iskustva, a ne da su ga pročitali u nekom časopisu ili na net-u.
Pogledaću odgovore oko 21 sat. Hvala još jednom svima, koji se potrude da mi odgovore i Srećna Nova Godina i Božić( jbg nisam bio tu da se na vreme javim i čestitam svima na PC Berzi).
Ubogi LC?Dali si probao LC?Koliko puta treba da ponavljam da je klokovani spider isao kao po loju sa ubogim LC5450 450w.Veruj mi da Xilence nema sta da trazi pored LC-a.Inace koristio sam i taj Chieftec i u svoje vreme je bio zverina od napajanja.Pozdrav
Kad čovek nema o nečemu pojma, onda čita. Tvoj problem je što na tarabi može svašta da piše. Drugi način prevazilaženja neznanja je, da se plati dobro da bi se dobilo dobro. Pošto si oba ispoštovao a čak i primenio treće, a to je da na osnovu cene proglasiš i LC za crap, problem je u empiriji. Naime, ono što piše na tarabi hoće da slomi onu stvar. Mešaš emocije i komplekse niže vrednosti sa stvarnim životom, i to, sa IT proizvodima koji dolaze iz žutih zemalja. Ni je ne branim LC.... jer će možda i oni sutra da umanje kvalitet da bi doskočili ekonomskoj krizi, ali, LC nema kome da uvali proizvodnju napajanja, jer, on prodaje drugima svoje proizvode i ti drugi ih remarkiraju i brendiraju... pa se nešto kladim, da je to-to od LC-a. Uzmi `ubogi` LC od 750W ili Kw i budi miran sa OC-om do narednog upgrade-a, a možda i jedan korak dalje....... Drugo, koristiš `zna se`... a to je sklop rečenice koji uvek govori samo jedno: da si u zabludi. Kakve veze ima da li napajanje ima konektor (novi standard) ili ne, da li si taj napon doveo kratkospojnikom-adapterom..? Bitno je kakav mu je trafo, kako pegla napon i koliko stabilno to radi... i, da, efikasnost, e, tu je LC kilav u prethodnim modelima jer mu efikasnost nije vrhunska, ali, daleko je od ubogog. Ubogo je to što ima nalepnicu od pola hiljade i više, a crkne pri opterećenju od 270W ili se ni ne javi... Ma, vidiš to i sam, samo tražiš istomišljenike u zabludama, jer, ko` veliš, ako više ljudi potrvrdi tvoje stanovište, možda taj CM i Xilence puste neki glas a ne budu silence... Brate, ukratko: u zabludi si. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Izvinjavam se za off, ali morao sam da primetim neadekvanost tvojih konfi za igre. P35 je očaj za crossfire u odnosu na P45 pa čak i 975. Ne govorim o ponekom procentu, već o 50, 75 ili 100% razlike u fps (http://www.tomshardware.com/reviews/crossfire-pci-express,2095.html). Q6600 za igraonicu? Overkill, mada si ga vrhunski klokovao (vodeno hlađenje?). Inače, taj chieftec 360 je već legendaran, neki su iz njega izvukli 407w u peaku . Ja ga vozim več 4god i nemam nameru da ga menjam.
Dobio sam od kuma iz HR napajanje Fortron atx 400W PNF,tesko je kao tuc i ima na sebi 12 cm fan i neki PFC,radi kao sat na mojoj masini mada je u pitanju 3.0 ht stari 478 i grafa 7600 gt sve je OC i primetio sam da se samo u igricama malo zagreje posle dugooog igranja. Kaze on da je kod njih tamo dobro prodavano napajanje i da je izdrzljivo u rangu Cifte,na 12V grani 1 i 2 ima 18A. Kod njih se prodaj po ceni od 35 e. Ja sam zadovoljan sa njim mada pise made in china na njemu,cak nema 6 pin conector za grafu nego sam spojio 2 molexa u 1 sa adapterom sto sam dobio uz grafu.
Ma on je to probao samo za ulazak u win..Cisto jer Q6600 trosi na clocku 4.0 Ghz oko 300w..Taj CPU realno za svaki dan ide na 3.6 Ghz do 3.7 Ghz max...Inace za igraonicu idu uvek Core 2 Duo CPU-i,nikad Quad...Qaud se koristi u totalno druge svrhe i nema uopste iskoriscenost za te stvari...
Sto se tice Chieftec 360w i to pricam o onim prvim serijama..Imao sam slicno iskustvao sa tim napajanjem i CM 430W mislim da je iz Extreme serije samo nije black..Masina koja mi je bila OC-oavan i to Pentium 4 i ostala konfiguracija je uz max opterecenje radila na Chieftecu koji je na izdanku snage radio ali je radio dok je CM restartovao sistem na istim setovanjima, itd... Druga stvar,po meni je glupost stavljati tako slabo napajanje na Quad konfiguraciju a pogotovu Q6600 jer on ne trosi malo kad se OC-uje..Minimalno ide neko napajanje od 600w brendirano pa sto i ne LC,ja do sad nisam video da se lose pokazao iako ga svi pljuju!
I Want to believe - The truth is out there
:: Q6600 za igraonicu? Overkill, mada si ga vrhunski klokovao (vodeno hlađenje?) :: Inače, taj chieftec 360 je već legendaran, neki su iz njega izvukli 407w u peaku . Ja ga vozim več 4god i nemam nameru da ga menjam :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.