Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
LC-power LC420H(C)-12
STRANA 1 OD 1
PCoprema LC-power LC420H(C)-12 30.12.2008. 22:20 T14147

status: user
broj poruka: 292
Kakvo je ovo napajanje (osnovni model nosi oznaku LC420H a ima neki sa C i sa 12 ako ima veliki kuler ali ne znam ono C za sta je osim sto ima obican kuler)? Da li ga neko ima i zna da li ima po dve v12 grane i na koliko ampera? Da li je tesko pod rukom? Ima li PCIE 6-pin konektor za grafiku? Da li riknjavaju cesto i da li zeznu komponente?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 .... 30.12.2008. 23:38 #86419

broj poruka: 1424
1. ima jako kratke kablove
2. Nema 6 pin
3. Tesko pod rukom
4. Bez problema 3850 OC i X3 8450
5. 2 Sata i 4 Molex adaptera
6. Tiho
shone79 Uzeo jedno i vratio sutradan 31.12.2008. 00:07 #86421

broj poruka: 142

Ne preporucujem ovo napajanje. Cim sam ga stavio (umesto KME350w sa kojim je kompjuter radio korektno) pocela su gasenja kompjutera u toku rada. Provereno nema dve 12v grane, ima jednu (ATX v1.3) ne mogu da se setim koliko ampera ima tacno na njoj. Tiho je, mozda sam ja bio lose srece i dobio los primerak. Umesto njega sam uzeo Gigabyte superb 460w (FSP) i prezadovoljan sam njime (X24800,8800gs,dva HHD, 2CD, 2GB RAM...). Bolje ti daj malo vise love (35-40 eur ) i uzmi ovo moje ili neli jeftiniji thermaltake.

Pozz
Equinoxe Re: 31.12.2008. 00:13 #86422

broj poruka: 12057

Napajanje je zadnja komponenta na kojoj treba štedeti. Možeš imati za početak manje ram-a za 100 MHz sporiji procesor itd, ali to je sve upgradeabilno, dok na primer upropašćen RAM, HDD, ploča, ili sve zajedno, nikako ne može da se upgrade-uje. Ako ti ne treba napajanje preko 500-600W, ti ne znači da treba uzeti ANS ili KME od 500W. Bolje stavite vetrenjaču na prozor.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

voodoons Re: LC-power LC420H(C)-12 31.12.2008. 08:59 #86452

broj poruka: 152
Kad god sam kupovao napajanje, prva stvar koju sam gledao da li doticno napajanje ima potrebne zastite. Sta ce mi napajanje koje lepo sljaka ali kad jednom otkaze, spali mi pola kompa ili makar jos jednu komponentu.
Druga stvar koju sam gledao je nivo buke.
Po pitanju buke LC je generalno dobar ali po pitanju zastita, nema ni jednu pa sam ga ja zaobilazio u sirokom luku.
Koliko ima grana ne mozes znati dok ne zaviris u unutrasnjost jer proizvodjaci znaju da lazu malo po tom pitanju ali generalno to ti i nije bitno. Bitno je koliko ono moza da da na +12V kombinovano.. A sad na koliko grana ce oni izvesti, stvar je dizajna i propisa.
ATX standard podrazumeva da nijedna pojednacna grana ne sme da ima vise od 240VA, znaci na jednoj 12V grani, 20A je plafon. Svako ko daje informaciju da neka njegova 12V grana prelazi preko 20A svesno krsi ATX standard.
Jos jedna stvar koja mi nije logicna je samo 2 SATA power konektora. Verovatno je napajanje dizajnirano pre par godina, danas je sve na SATA granama i danas napajanja imaju vise SATA nego molex konektora ili bar jednak broj..
Ja bih ga zaobisao.
Kao sto neko rece, na napajanju ne bi trebalo da se stedi. To je vitalna komponenta sistema.
Ako se isprsis za maticnu, procesor i najvaznije, grafiku onda je greh stedeti na napajanju.

:: Kakvo je ovo napajanje (osnovni model nosi oznaku LC420H a ima neki sa C i sa 12 ako ima veliki kuler ali ne znam ono C za sta je osim sto ima obican kuler)? Da li ga neko ima i zna da li ima po dve v12 grane i na koliko ampera? Da li je tesko pod rukom? Ima li PCIE 6-pin konektor za grafiku? Da li riknjavaju cesto i da li zeznu komponente
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs