Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koje napajanje
STRANA 1 OD 2  
chingachko Koje napajanje 29.12.2008. 14:55 T14109

status: user
broj poruka: 31

Posto nemam vise nikakvo napajanje (ajsnulo!!), sada moram da kuipim nesto. Ko da doceka sredinu januara da kupuje!!!

Koje od ov dva:

COOLER MASTER Real Power M RS850-ESBAD1 850W

GIGABYTE Odin Pro GE-M800A-D1 800W (mislim da ovo proizvodi ENERMAX)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Ja bih... 29.12.2008. 15:15 #86056

broj poruka: 487
Uzeo CM...:)

==========
BLEJA:)))

OCz re 29.12.2008. 16:30 #86061

broj poruka: 2900
Odin ili vidi mozda Tt Toughpower, inace sve je to CWT built-by, nema konkretno nikakve veze sa Enermax-om ( osim sto su i njihova odredjena CWT, logicno.. )
SkyFire Re: Koje napajanje 29.12.2008. 16:33 #86063

broj poruka: 18472
CM strava napajanje,nema tu sta Gigabyte da trazi...Bez greske!U tom cenovnom rangu tesko da ces kupiti nesto kvalitetnije!

I Want to believe - The truth is out there

::
:: Posto nemam vise nikakvo napajanje (ajsnulo!!), sada moram da kuipim nesto. Ko da doceka sredinu januara da kupuje!!
:: Koje od ov dva
:: COOLER MASTER Real Power M RS850-ESBAD1 850
:: GIGABYTE Odin Pro GE-M800A-D1 800W (mislim da ovo proizvodi ENERMAX)
OCz re 29.12.2008. 16:35 #86064

^ fanboi

Mada CM ne izgleda lose uopste, dobro je prosao i kod hardware secrets-a.

Ali je eksplodirao na 1000W ..
Doduse opet je super ocenjen.

http://www.hardwaresecrets.com/article/538/8
SkyFire Re: re 29.12.2008. 16:51 #86068

FANBOJ - Prevedi samo u iskustvo

Jedino napajanje posle CM 1000 koje bi uzeo je Enermax Revolution 85+,ni jedno vise!A i to je pitanje kolika je razlika u kvalitetu tj siguran sam da je vrlo mala...Jos uvek nemam sa cim ni ovo da opteretim a kamo li 1250w itd...Inace CM 850W jako,ali jako dobro napajanje..Nisam mu jos nasao ni jednu manu kao ni kod M1000!Uzmi u obzir samo i vreme od kad CM pravi napajanja i u samom stratu sa prvim serijama su dobili visoke ocene..Jel treba da te potsecam da je M1000 u testu sa Enermax Galaxi 1000 w dobio trku

:: ^ fanboi
:: Mada CM ne izgleda lose uopste, dobro je prosao i kod hardware secrets-a
:: Ali je eksplodirao na 1000W .
:: Doduse opet je super ocenjen
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/538/8
OCz re 29.12.2008. 16:57 #86069

Placenici !!
SkyFire Re: re 29.12.2008. 16:58 #86070

Ti si imao Gigabyte Odin pa sta bi? Cini mi se da sad vozis Corsair...

:: Placenici !!
OCz re 29.12.2008. 17:01 #86073

Crklo gov.. ali, nije njegova greska
Jes, pa vec duze vreme sam na Corsu :)
DaSickSyst Definitivno GA. 29.12.2008. 17:29 #86086

broj poruka: 2909
Enermax je vec godinama unazad najbolji proizvodjac serverskih napajanja...I no.1 bez premca...Tako da nema greske...I nemoj da razmisljas jedan trenutak.
E sad postoji `caka` Odin 800W se pravi u dve varijante jedna je Enermax,druga je Seasonic...Postoji GT i Pro serija i jednu radi Seasonic,a drugu Enermax nisam siguran koja je koja...U svakom slucaju i jedna i druga su ispred CMa po performansama i kvalitetu...
Takodje su vrlo kvalitetna napajanja i Thermaltake,Corsair,Spire,Antec,Silverstone...Ovo su sve vrh napajanja.
Nemoj pogresno da me razumes ne kazem da je CM los vec da je GA definitivno bolji.

DaSickSystem
OCz re 29.12.2008. 18:03 #86096

Odkud to da ga Enermax proizvodi ..? Unutra bi oba trebala da budu CWT. (GT i Pro) Inace, GT je `bogatija` verzija jer ima i software ect..
Scyter Re: 29.12.2008. 18:50 #86108

broj poruka: 8138
kakav gigabyte,uzimaj cooler master i uzivaj.

Equinoxe Re: 29.12.2008. 19:03 #86110

broj poruka: 12057

CM definitivno.
Ili uzmi dva Odina, pa da imaš jedan spare
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Daum ... 29.12.2008. 19:03 #86111

broj poruka: 12794
Mislim da je smesno uopste porediti novajliju na tom polju sa Cooler Masterom koji je odavno proverena sigurna kupovina...

SkyFire Re: Re: 29.12.2008. 19:15 #86119

Ova ti je jaka...Daj te mi dva Gigabyte napajanja...Hocete ovde da instalirate ili kad dodjete kuci?Ma jedan cu ovde a drugi za poneti...Hhahahahahah...

Ako jedan crkne,drugi je tu da se nadje kao rezerva

:: CM definitivno
:: Ili uzmi dva Odina, pa da imaš jedan spare
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
DaSickSyst Re: ... 29.12.2008. 20:21 #86134

:: Mislim da je smesno uopste porediti novajliju na tom polju sa Cooler Masterom koji je odavno proverena sigurna kupovina..
Corsair je novajlija isto koliko i GA pa je medju najboljima i njima pravi Seasonic napajanja.
A Seasonic i Enermax nisu,a vec priozvode napajanja na koja drugi lepe nalepnice.

DaSickSystem
DaSickSyst 29.12.2008. 20:43 #86139

:: Odkud to da ga Enermax proizvodi ..? Unutra bi oba trebala da budu CWT. (GT i Pro)
GA Superb je Channel Well Tech,a Odini su Seasonic ili Enermax.

@Daum
Gore pomenuti CoolerMaster je CWT,tako da tu nema ni jednog novajlije,vec su svi `iskusni`.
Sva napajajanja tipa Corsair,OCZ,CoolerMaster,Gigabyte niko od njih nema svoju proizvodnju PSUa,vec palcaju da im napajanje napravi `neko ko zna` jer drze do svog imena,a onda platomo da neko odstampa nalepnice i napajanje krstimo svojim imenom.
Jedino sto svi od njih prave jeste ugovor sa nekom od kompanija koja je specijalizovana u tu oblast...A budi uveren da ni jedno od tih napajanja nije videlo ni CM,GA,Corsair,OCZ,fabriku vec samo njihove nalepnice.

E sad jedino na ovom forumu mozes da cujes da se Thermaltake i LC isto,ali ti savetujem da to ignorises,jer nema veze sa zivotom.

DaSickSystem
SkyFire Surovi pro... 29.12.2008. 21:30 #86156

Obrni,okreni,Gigabyte nema sta da trazi sa CM-om ni u snu a ni na javi po svim zivim specifikacijama i testovima koji su vrsena kako i po samoj efikasnosti i kvalitetu....

`Kroz moje ruke je verovatno proslo vise hardvera nego li 90% ljudi na ovom forumu` - Citat by neko..

Bla..bla..bla...Itd..Neko ce izgleda da opet moli da ga ostavimo na miru...

I tako kazem ti ja @chingachko@ ako mene zelis da poslusas i vecinu forumasa onih koji su amateri kao i ja uzeces CM,ako budes slusao profesionalce sigurno ces uzeti Gigabyte i onda ces se uveliko razocarati posle izvesnog vremena,verovatno...

Sto bi rekao Bax kratko i jasno CM!Nema vise sta da se doda..

gile23 ... 29.12.2008. 21:39 #86161

broj poruka: 9121
A da on uzme neko trece napajanje tipa Chieftec,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
loce Re: ... 29.12.2008. 21:54 #86171

broj poruka: 400

:: A da on uzme neko trece napajanje tipa Chieftec,..
:: Pozdrav

gile kraljuuu!:))

pozdrav!
DaSickSyst Citati `stucnjaka`: 29.12.2008. 22:04 #86178

-ThermalTake i LC su isto zato sto se prizvode u istoj hali....

-Ci7 moze da se overklokuje na 8.2GHz,

-3D mark je merilo za brzinu rendera u 3D`S MAXu,

-2x256 bit GPU je ustvari jedan 512 bitni...

....lista ide i ide i ide i ide...

Pssssssssssst...

DaSickSystem

gile23 Re: Citati: 29.12.2008. 22:10 #86181

Ci7 8.2 GHZ, moze ako saberes taktove dve Core i7 965 Extreme kad se klokuju,...

Pozdrav!

:: -ThermalTake i LC su isto zato sto se prizvode u istoj hali...
:: -Ci7 moze da se overklokuje na 8.2GHz
:: -3D mark je merilo za brzinu rendera u 3D`S MAXu
:: -2x256 bit GPU je ustvari jedan 512 bitni...
:: ....lista ide i ide i ide i ide..
:: Pssssssssssst...
:: DaSickSyste
OCz re 29.12.2008. 22:16 #86184

Nisam znao da su Odin-i zapravo Ener i Seasonic ..ispadoh glup ovde na pocetku

Tek u tom slucaju treba uzeti GB. A sta ce pokretac teme da uzme, heh pa meni zaista nije bitno jer ce mi leba kostati isto :)
A mislim da i u svakom slucaju sta god da uzme od navedenog, nece se buniti i bice super zadovoljan. Jer verovatno i ovako nece opteretiti oba napajanja.
SkyFire Re: Re: Citati: 29.12.2008. 22:19 #86187

Pa gile nesto ti ide slabo racunica tj matematika...Nemoj to da se sramotis tu..Petnica a?

2x 3.2 Ghz nije 8.2 vec 6.4 Mhz...A sto se tice tog OC-a Nehalema bacio sam link stim sto nije toliko,ja sam pogresno razumeo kad sam bio tamo kod nekog pa sam dezinformaciju preneo na brzinu ali nema veze..Nije namerno..Ne pravdam se nikom,bas me briga i za Nehalem ne znam ni sad koliko su najavili da ce da ga OC-uju 7.2 Ghz,tako nesto...Nemam pojma..Elem...Evo gile za tebe jedno napajanje :

http://www.tagan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=212&Itemid=143

P.S.Ovo nije za amatere

Opet za neznalice :

Po definiciji render je proces stvaranja slike iz modela uz pomoc kompjuterskog programa.Rendering podrazumeva i obradu video signala proracunavanjem efekata sa ciljem da generise finalni video prikaz.Pojam- Opsti pojam renderinga moze biti i 3d graficki priakaz u igrama,3D Mark, kao i CPU testovi u 3D Marku.

:: Ci7 8.2 GHZ, moze ako saberes taktove dve Core i7 965 Extreme kad se klokuju,..
:: Pozdrav
:: :: -ThermalTake i LC su isto zato sto se prizvode u istoj hali...
:: ::
:: :: -Ci7 moze da se overklokuje na 8.2GHz
:: :: -3D mark je merilo za brzinu rendera u 3D`S MAXu
:: :: -2x256 bit GPU je ustvari jedan 512 bitni...
:: :: ....lista ide i ide i ide i ide..
:: :: Pssssssssssst...
:: :: DaSickSyste
DaSickSyst Re: re 29.12.2008. 22:47 #86198

:: A mislim da i u svakom slucaju sta god da uzme od navedenog, nece se buniti i bice super zadovoljan. Jer verovatno i ovako nece opteretiti oba napajanja
Bas tako i jedno i drugo napajanje je odlicno i moze pored klasicne masine da prikljuci i kvarcnu grejalicu...
Sta god da uzmes racunar ce ti raditi...A ako crkne u naredne 3 godine imas garanciju pa uzmi novo.

PS.
Za one koji ne znaju pa pokusavaju da se izvucu iz gluposti davanjem sopstvenih definicija:
Render u igrama radi graficka karta....Render u 3D MAXu nema NIKAKVE VEZE sa grafickom kartom,3D markom..NITI JE IKAD IMAO...

Ovo je definicija rendera koju je `neko` pokusava da modifikuje ubacivajuci frazu 3D mark:
:)))))

Rendering (computer graphics)
From Wikipedia, the free encyclopedia

Rendering is the process of generating an image from a model, by means of computer programs. The model is a description of three-dimensional objects in a strictly defined language or data structure. It would contain geometry, viewpoint, texture, lighting, and shading information. The image is a digital image or raster graphics image. The term may be by analogy with an `artist`s rendering` of a scene. `Rendering` is also used to describe the process of calculating effects in a video editing file to produce final video output.

It is one of the major sub-topics of 3D computer graphics, and in practice always connected to the others. In the graphics pipeline, it is the last major step, giving the final appearance to the models and animation. With the increasing sophistication of computer graphics since the 1970s onward, it has become a more distinct subject.

Rendering has uses in architecture, video games, simulators, movie or TV special effects, and design visualization, each employing a different balance of features and techniques. As a product, a wide variety of renderers are available. Some are integrated into larger modeling and animation packages, some are stand-alone, some are free open-source projects. On the inside, a renderer is a carefully engineered program, based on a selective mixture of disciplines related to: light physics, visual perception, mathematics, and software development.

In the case of 3D graphics, rendering may be done slowly, as in pre-rendering, or in real time. Pre-rendering is a computationally intensive process that is typically used for movie creation, while real-time rendering is often done for 3D video games which rely on the use of graphics cards with 3D hardware accelerators.

Nisam prevodio jer se podrazumeva da smo svi na forumu dovoljno obrzovani da imamo osnovno poznavanje engleskog jezika...

Pssssssssssst....

DaSickSystem
gile23 Re: Re: Re: Citati: 29.12.2008. 22:52 #86202

Hej `leba ti sam napisao klokovana, i kako 3.2GHZ kad se sabere sa 3.2GHZ daje 6.4 MHZ , a samo da znas sturno sam sa zadnjeg iz matematike jer veze nisam imao ali ipak imam 5 za polugodje, a ako hoce da ga ocuju na 7.2GHZ mora da ga ubace na apsolutnu nulu (-272 stepena celzijusa) pa tamo da krenu mogu da odu do 10GHZ, a napajanje je veoma dobro, ali moze to i bolje, kad komp nakacis na cerovku,...

Pozdrav!

:: I Want to believe - The truth is out there
:: Pa gile nesto ti ide slabo racunica tj matematika...Nemoj to da se sramotis tu..Petnica a
:: 2x 3.2 Ghz nije 8.2 vec 6.4 Mhz...A sto se tice tog OC-a Nehalema bacio sam link stim sto nije toliko,ja sam pogresno razumeo kad sam bio tamo kod nekog pa sam dezinformaciju preneo na brzinu ali nema veze..Nije namerno..Ne pravdam se nikom,bas me briga i za Nehalem ne znam ni sad koliko su najavili da ce da ga OC-uju 7.2 Ghz,tako nesto...Nemam pojma..Elem...Evo gile za tebe jedno napajanje
:: http://www.tagan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=212&Itemid=14
:: P.S.Ovo nije za amatere
:: Opet za neznalice
:: Po definiciji render je proces stvaranja slike iz modela uz pomoc kompjuterskog programa.Rendering podrazumeva i obradu video signala proracunavanjem efekata sa ciljem da generise finalni video prikaz.Pojam- Opsti pojam renderinga moze biti i 3d graficki priakaz u igrama,3D Mark, kao i CPU testovi u 3D Marku
:: :: Ci7 8.2 GHZ, moze ako saberes taktove dve Core i7 965 Extreme kad se klokuju,..
:: :: Pozdrav
:: :: :: -ThermalTake i LC su isto zato sto se prizvode u istoj hali...
:: :: ::
:: :: :: -Ci7 moze da se overklokuje na 8.2GHz
:: :: :: -3D mark je merilo za brzinu rendera u 3D`S MAXu
:: :: :: -2x256 bit GPU je ustvari jedan 512 bitni...
:: :: :: ....lista ide i ide i ide i ide..
:: :: :: Pssssssssssst...
:: :: :: DaSickSyste
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs