imam chieftec bx01, 3x80mm i jedan 120mm vrtilator i prosto ne mogu da zivim od buke. Imam wd5000aaks koji je proglasen za najtisi hdd, i stvarno jeste,nikad ga ne cujem,ali se 8800 gts bas cuje kad se zavrti vrtilator(koristim asus smart doctor da ga kontrolisem). Napajanje je cooler master od 650 w, stvarno sam zaboravio koje. Kako modu da smanjim kolicinu buke??? Znaci zamena vrtilatora, kucista, psu... Cpu vrtilator je stock. P.s da ne otvaram novu temu koliko mogu da dobijem za psu i kuciste,oboje stari malo vise od godinu dana?
Hot igrice... Iskljuci ta 3x80, Cooler-e od CPU, GPU, i PSU dobro ocisti i podmazi grafitnom mascu. Kad to uradis pazljivo posmatraj temperature prvih dana.
SpeedFan, on kontroliše sve ventilatore osim onog na grafičkoj i napajanju.
Za grafičku skini Riva Tuner, a za napajanje nemam pojma, mada nisam u životu primetio da zvuk ijednog ventilatora sa napajanja baš odudara od ostalih komponenti, čini mi se da se svi koje sam čuo vrte na ~500rpm, pa su skoro nečujni.
Ventilator - Noctua, najskuplji, ali i najefikasniji - najtiši.
Kućište - koliko znam, sva kućišta su bez izolacije, tako da ti je svejedno koje god da kupiš, sumnjam da neko skuplje ili novije upija zvuk drastično više od nekog drugog jeftinijeg ili starijeg, ipak je to samo jedna limena kutija, refleksija zvuka je neizbežna, osim ako ne staviš kao izolaciju neki filc, staro ćebe ili nešto slično, ali onda i to povlači probleme svoje vrste, jer skuplja prašinu, smrdi, a i zapaljivo je.
Napajanja - sva `kvalitetnija` su gotovo potpuno isto bučna, ne vidim koja bi ti bila korist od novog. -0.7dB merenih na različito kalibrisanim instrumentima ? Poenta je da svako meri buku na svoj način, ne postoji jedan majstor Mile merač buke napajanja, pa svi da dolaze kod njega da izmere i onda upišu rezultate.
Napajanje i kućište možeš da prodaš za 50 eura, a možda i za 80, ako naiđe neka budala :)
znaci to naajanje ima jednu 14-icu koja ladi ko zver i ovako od 12-ica za kuciste L2R-20Ac Cooler Master znaci necverovatno tihi ventovi sa velekim pritiskom i protokom vazduha, a ceni 0... 500 dinara cena ne znam u nemam ni ja pojma kojoj prodavnici nepoznato skroz!!!
a za ostalo ne znam znaci kuciste i koliko mozes dobiti ne mogu pomoci, ove dve stvari gore moja preporuka!!!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.