Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pomoc oko stampaca, samo crno-belog?
STRANA 1 OD 1
zekson Pomoc oko stampaca, samo crno-belog? 01.12.2008. 10:33 T13500

status: user
broj poruka: 34

pcZeXon
Pre svega pozdrav svima, nov sam ovde! Dolazicu cesto koliko god mogu (razlog: dial-up) E sad, hocu da uzmem crno-beli stampac i prvenstveno se dvoumim da li uzeti laser ili ink-jet? Mala pomoc i preporuka za model ako moze?! Cena ne bi trebalo da prelazi 5 hiljada posto nemam vise, ako je uopste moguce naci nesto dobro u tom cenovnom rangu!
Unapred Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Ima za malo vise... 01.12.2008. 10:59 #81585

broj poruka: 487
Posto trazis crno-beli pretpostavljam da mislis na laserski...
Pogledaj ove modele:

HEWLETT PACKARD LaserJet P1005 - moze da se nadje i za 70 evra...
EPSON EPL-6200L - moze da se nadje za 64 evra...

Prosvrljaj po oglasima, ja ti licno preporucujem da pogledas HP LaserJet 1010 ako ima da se nadje...
To je to.
PoZ:)

BLEJA:)))

strela75 HP1010 definitivno, 01.12.2008. 12:38 #81590

broj poruka: 1589
ali mislim da ga nece naci. Ja u firmi koristim jedan sa odstampanih 38305 strana, sa samo 26 zaglavljenih stranica (a provlacili smo kroz njega i ovlazeni papir, koji se nakon susenja totalno izdeformisao). Uglavnom problema sa stampacem 0. Toner nam traje ~4000 stranica i kosta ~2500 din (kad uzmemo nov toner, ukljucimo ekono-mod i teramo dok ne krene da bledi. kad pocne da bledi iskljucimo ekono-mod i isteramo jos neku kolicinu strana i to je to).

Skoro sam bio u (istoj) dilemi za kucnu varijantu stampaca - a zeleo sam samo laser. Razmatrao sam P1006 (sa 8 Mb RAMa, za razliku od P1005 sa 2Mb RAMa), ali sam posle detajnijeg ispitivanja zakljucio da se bas i ne isplati. Toner je predvidjen za samo 1500 strana (uz njega ide toner za ~750 strana), ima ugradjen neki cip, koji treba da se resetuje prilikom dopunjavanja, pa je ogranicen broj firmi koji to moze da izvede. Automatski je cena dopune visa (~3500 dinara). Znaci kupis stampac, odstampas 750 strana i pljunes ~3500din. Pa onda posle ~1500 strana opet 3500 dinara i tako u krug.

Moja odluka je bila da uzmem polovan laserski stampac (iako to nije preporucljivo), kojem toner od ~2500 strana kosta 2400 dinara, a dobio sam ga sa 6 meseci garancije i novim tonerom. U pitanju je stampac HP1200 (starija generacija). Na odstampanih 7500 strana, on ce me kostati 80EUR (koliko sam ga platio) + 2x2400 din (~60EUR) = 140 EUR.
P1006 bi me kostao ~100 EUR+(4-5)x3500din (~175-220EUR) = 275 EUR- 320 EUR.

Znaci neka ovaj polovni izgura 10.000 strana, ostavice mi pare za narednu kupovinu.

Raspitaj se za cenu nakon kupovine i proracunaj koliko ti se isplati koji model. Moj prvi laser iz 1996. (HP5L) i dan danas radi i stampa kao u najboljim danima. Ako stampac nije mnogo radio a normalno se ophodilo prema njemu (nisu provlacili spajalice i zaheftane strane), trebalo bi da izguraju dosta (za HP5L je predvidjeni vek mehanizma bio 100.000 strana - prodat je svojevremeno sa samo 15.000 strana).

Pozdrav.
donmarco ... 01.12.2008. 12:38 #81591

broj poruka: 43
Na osnovu iskustva sa samsungom Samsung Laser 2010P(PR) koji me verno sluzi vec 1,5 god. mogu ti reci da je fenomenalan stampac u svakom pogledu, kad to kazem mislim na kvalitet otiska koji daje, dopune tonera(1440din za kapacitet od 3000 strana, posto je inicijalni koji dobijas uz stampac za 1500 strana) , brzine stampe gde je medju vodecima u klasi...bez zadrske mogu da kazem da je u toj cenovnoj klasi best buy! I ja sam se tripovao da li HP, Canon, ali u toj klasi svi proizvodjaci pruzaju slican, da ne kazem istii, kvalitet otiska i rekoh sebi daj da vidimo sta moze taj samsung - i moze mnogo .)

Sta to radis, kume ! ! !

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs