Cesto mi se desavalo da usled oscilacija napona u nasoj mrezi, meni crkne napajanje a jedanput kada bas nisam imao srece crkla je i ploca. Najbolje je resenje UPS to i sam znam ali do sada nisam imao para za njega. Sada sam resen da kupim jedan ali kako valja :) Komp koristim za programiranje ali i za igranje, i imam brdo HDD u kucistu tako da UPS treba da podrzi jace napajanje (napajanje u kucistu mi je 550W) Interesuju me koje opcije su mi najpovoljnije tu oko 90 evra, +-10evra Hvala unapred .-)
APC 700 je bolji od 650 zato sto ima stekere u sebi, 4 koja su preko baterije i 4 koja imaju zastitu od strujnog udara ali nisu preko baterije. Ono sto moras da pazis je da ne ukljucujes druge stvari u UPS preko baterije, (recimo fen, usisivac itd) jer mozes da sprzis bateriju ako ubacis nesto od KW snage JOLE
mozes da uzmes i APC produzni kabl sa zastitom od strujnog udara
25.11.2008. 15:46
status: user broj poruka: 1013
Vidi, ako ti je jedini cilj da zastitis komponente od strujnog udara, mozes da uzmes APC produzni kabl sa zastitom od strujnog udara, ustedeces lovu a bices siguran. UPS se razlikuje od njega time sto ima bateriju da u slucaju nestanka struje mozes da radis jos desetak minuta. Imace ovaj APC 700 je jacine 405 W i 700 mAh (APC 650 je 400W i 650 mAh). Pitaj nekog elektronca kako ce to da funkcionise sa tvojim 550 W napajanjem. Ne bi trebalo da bude problema, ali nisam siguran JOLE
Slobodno mozes da uzmes i ovaj: MGE Nova AVR 625 MGE (Francuska firma) su vrlo kvalitetni upsevi po pristupacnijoj ceni od apc-a. U stvari to je sada ista firma, posto ih je apc kupio.
1250VA (660W), 160V to 290V, 4 x IEC (2xIEC Cables Supplied), Internet/Fax Modem line protection, Surge protection outlets, with battery back-up, USB Power management port, 3 indicator lamps to display the principal states, The batteries are easy to replace, equipped with protection for the telephone / fax / modem and Internet line, including ADSL, Power Management via USB interface
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.