Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Wacom
STRANA 1 OD 1
Fiona Wacom 06.11.2008. 02:07 T13021

status: user
broj poruka: 1

Cao, da li neko moze da mi pomogne oko izbora tableta.

Wacom su najbolji definitivno i tu naravno ima mnogo modela. Meni treba za flash trenutno ali vrlo moguce da cu poceti i sa 3d animacijom, tako da mi ne treba nesto bas za pocetnike. Cintiq izgleda super jer moze se vidi ono sto se crta po tabletu, ali je i cena super tako da to otpada.

Intuos 03 mi izgleda nekako najbolje, ali opet cena do koje bi mogla da idem odgovara a6 modelu i ne znam da li je to mali model. Opet postoji i bamboo, ali ne znam koliko je to za vise od pocetka? Pa ako ima neko neka iskustva, pa da predlozi.

Uz odredjene modele ide i button mouse sto ne znam koliko je potrebno a iskreno i cemu sluzi?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 06.11.2008. 04:44 #78339

broj poruka: 12794
Jedino sto treba da gledas jeste koliko nivoa osetljivosti ima, i naravno velicinu. Sto su veci, to su udobniji ali i skuplji. Generalno neces pogresiti ni sa jedinim njihovim modelom, tako da gledaj koliko imas da odvojis para pa uzmi koji ti odgovara...

MACHINE Wacom ili Genius 06.11.2008. 10:45 #78353

broj poruka: 5704
sto skuplji, bez tebi nepotrebnih opcija. A6 je malo min. A5

- A N G E L -

gile23 ... 06.11.2008. 12:05 #78367

broj poruka: 9121
Ako tek pocinjes A6 model je dovoljan ali ako bi da upotrebis to i u profesionalne svrhe vidi nesto skuplje sa vecim formatom, ja koliko sam se snalazio za 10 min. na Wacom A6 Bamboo cinio mi se cak i veliki format za PhotoShop, e sad kad se snadjes da to koristis pitanje da li je A6 dovoljno veliki. Jedan veoma poznatog dizajnera ne kod nas nego i u svetu, on radi na A4 formatu i kaze da mu veci ne treba, a za pocetak A6 je sasvim dovoljan, tj. za ucenje u skoli, profesionalno bavljenje zahteva veci format!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 06.11.2008. 16:16 #78401

broj poruka: 371
idi na intuos model, min a5 formata...posto ne znam tacnu cenu, ako ti je to skupo slobodno uzmi bamboo fun a5, podjednako dobro ce ti raditi posao i za pocetak i za kasnije...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs