Skoro nabavih stampac ink -jet.Pitao bih da li ti stampaci moraju da rade sa oba ketrizda-crni i kolor ili samo sa jednim od njih i ako moraju da li to uslovljeno konstrukcijom ili je proizvodjac namerno namestio da bi se kupovali ketridz.Koji bi model radio samo sa recimo crnim ketridzom normalno.Molim odgovor ili uput na odgovarajucu yemu od ranije.
ali pretpostavljam da isto kao i moj Canon moze da rade sa tim kartridzem koji ti izaberes!Znaci moze se koristiti ili samo crni ili kolor koji ti izaberes!Idi u Control Panel-Printers&Faxes-desnim klikom na ikon-Printing Preferences-Maintenance-Ink Cartridge Settings i tamo mozes da izaberes koji kertridz da koristis,barem kod Canon stampace!Pozdrav!
Samo ti budi tajnovit, pa ćeš dobiti pravi odgovor. Koji bre štampač imaš? Nisu svi isti ni od svih proizvođača a ni u samim serijama štampača od istog proizvođača. Generalno, odgovor u stilu tvog pitanja je: neki rade bez jednog od kertridža, a neki ne. Inače, da bi malo poboljšali kvalitet otiska, a znatno potrošnju mastila i time svoj profit, ako se drugačine ne podesi, kod crno-belog štampanja (text) svi pljuckavci ipak koriste i boju i to da prvo pljucnu par kapi boje pre nanošenja crnog mastila jer onda te kapi u boje fiksiraju i sprečavaju razlevanje mastila po teksturi papira. Naročito je vidljiva razlika kod teksturnog, manje kvalitetnog papira u odnosu na lasersku štampu - gde nema razlevanja. U zavisnosti od drajvera štampača, negde je skroz moguće isključiti upotrebu kolornih kertridža - a negde ne, negde je jedini način da ubaciš prazne kertridže u boji i piči... negde u tom slučaju i nije moguća štampa - zavisno od štampača i drajvera.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Npr. kupim samo crni ketridz, a ostavim prazan u boji da shtampach vidi da postoje oba. Da li ce da radi ako samo stavish crni, a da mesto gde treba da stoji u boji ostavish prazno? Canon Pixma IP1800
Vidjao sam kod nekih lexmarka i konkretno kod mene canon pixma ip1300,gde stampac kuka kako mu je vodeci ketridz color i da nece da radi bez njega bez obzira kao ga podesis,mada u zadnje vreme vidim da oce da radi i sa praznim color ket. samo da je u njemu,mora li tako.
Morate da sačekate nekog ko ima Canon-a da vam odgovori ili ko bar ima iskustva. Moje je vezano na Canon laser i više hp-ovih pljuckavaca, a inače smatram da je bzvze u Srbiji kupiti išta osim hp-a (ovaj canon koji imam je u stvari kopija - stvar u saradnji sa hp-om i koristi iste kertridže, pa je prošao). Pošto je tema već ispala iz prvih 10, ne ostaje vam ništa nego da pitate ponovo ili da pročitate uputstvo koje ste dobili uz štampač - pošto tamo piše. Kao i najčešće do sada, RTFM može pomoći... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.